לא יודעת איך מקפיצים אז...(בקשר להרדמת תינוק)

אמאלושה

New member
לא יודעת איך מקפיצים אז...(בקשר להרדמת תינוק)

שלום רב לכולם אנחנו הורים לילד -יאיר- בן 8 חודשים. עד לפני שבועיים הוא ישן איתנו בחדר במיטה שלו. מגיל שבועיים היה נרדם ומתעורר עם בכי עצום, היה נורא קשה להרגיע אותו. עד גיל 4 חודשים סבל מפליטות המוניות. כאשר החליפו טיפול, התחיל לישון הרבה יותר טוב. עלי היה בלילה לסובב אותו מצד לצד או לתת מים ומוצץ. וכשלמד להסתובב לבד, הייתי מתעוררת להניק אותו פעמיים בלילה. סוף סוף התחלנו לישון. זה היה בגיל 5-6 חודשים. גם באותו זמן התחילו לו כאבי שיניים, אך זה לא היפריע לו לישון חוץ מ2-3 לילות. ואז מגיל 6.5-7 חודשים הוא שוב התחיל להתעורר כל שעה, ואפילו כל 20 דקות. באיזשהו לילה לקראת הבוקר התעוררתי ומצאתי את התינוק ישן לידי עם שד בפה ובכלל בכלל לא זכרתי איך ומתי לקחתי אותו למיטה!!! וכך היו עוד כמה לילות שמעייפות לא ידעתי מה עשיתי. ואז אמרתי די. כבר כמעט לא היה לי חלב, רק בלילות ואולי פעם ביום, אם לא למדתי. החלתנו עם בעלי להעביר את בנינו לחדר שלו ולהפסיק להניק לגמרי. פעלנו לפי שיטה של "לוחשת לתינוקות" - "הרם -הורד" שעליה קיבלתי המלצות ותגובות חיוביות. לילות ראשונות זה היה תפקיד של בעלי שעבר לכמה ימים לישון על המזרון בחדר עם ילד. ואחר כך עשינו זאת לסירוגין. הכנסנו לשיגרה לפני שינה. אבל מה שקורא, 3 פעמים בלילה תינוק מתעורר כמו לפי שעון - 1 בלילה, 2:45 ו4:15 ואז בסביבות 6 מקבל בקבוק וישן עד 7-7:30. לוקח לנו 15-20 דקות להרדים אותו. למה זה קורא ומה עלינו לשנות? עם כל לילה כזה יותר ויותר קשה להיתעורר בשעות הבוקר ולהיות רגועים. גם יאיר פתעום התחיל להירדם כאשר הוא תופס יד שלנו. ניסיתי להחליף לצעצוע או חיטול,אבל הוא רק מתעצבן. ובאמצע היום מבקש שאקח אותו לידיים, למד לחבק ולנשק אותי - שזה דווקא נחמד מאוד מאוד. הייתי רוצה שיאיר ישן טוב יותר בילות. גם בצהריים הוא ישן 40-50 דקות 3 פעמים בים, מתעורר בבכי ולא מסכים לחזור לישון. אנא עזרו לי!

אמאלושה

New member
המשך להקפצה...

אני עם אותה בעיה בדיוק!!! אצלי גם 8 חודשים, אמנם אצלי עדיין יש חלב ב"ה ואני מניקה 3 פעמים ביום (בנוסף לאוכל מוצק וכל ניסיון להעביר לתחליף חלב מכל סוג שהוא עלה בתוהו) ובלילה בדיוק כפי שתארה אמא של יאיר (רק שיש חלב אולם מרוב עייפות אני באמת שכבר לא עוקבת מתי הוא באמת אוכל ומתי סתם אני על תקן מוצץ...). אני אודה שניסיתי אמנם רק פעמיים את שיטת ה'הרם הורד' ונישברתי די מהר. אחרי שהגעתי לסף יאוש החלטתי שהפעם אהיה עיקבית אולם לא לפני שאציץ פה בפורום ובדיוק אז נתקלתי בהודעה הנ"ל...(שבמקום לעודד אותי לצאת לדרך רק הכניסה בי חשש שזה עלול להיות לשווא כמו במקרה שלה...) בקיצור- 2 שאלות עיקריות: 1.מה ניתן לעשות על מנת שאהיה בטוחה כי התינוק שבע כך שאוכל להשאירו במיטה גם כשמתעורר באמצע הלילה? (אציין כי גם בחלב שאוב / שייק פירות וקוואקר שאני מכינה הקטנצ'יק לא אוכל יותר מ-100 מ"ל). 2.האם עדיף 'הרם הורד' (להרים כשצועק עד שנרגע ולהניח שוב) או לתת לו לבכות ופשוט להיות לידו בלי להוציא אותו מהמיטה?. (וסליחה אם ההודעה קצת מסורבלת...זה חוסר השינה המתמשך מאוד...)

rassveta

New member
לגבי אוכל

יאיר גם לא אכל יותר מ 100 מ"ל בכל הארוכות ואפילו היינו אצל גסטרו ודיאטנית... אבל איך שהפסקתי להניק בלילה הוא התחיל לאכול בהתחלה 180 ועכשיו לפעמים מגיע עד 220-240 מ"ל. ולפי המלצת דיאטנית (הוא לא עלה טוב במשקל עד עכשיו) זה סדר היום שלו: בערך 5 בבוקר בקבוק של 240 (מסיים כמעט הכל) 9:00 - דייסת או סןלת או שיבולת שעול (אורז וקורנפלור עושה לו עצירות) גם 200-220 12:00 - מנת פירות 14:00 - ירקות עם בשר + צהוב של ביצה + כף אבוקדו או טחינה (=שומן) גם 220-200 18:00 - בקבוק 220 - 180 20:30 - דייסה 50-60 מ"ל + פירות 50-60 ואני מכינה בקבור 120 מ"ל- הוא שותה כמה שירצה ובין ארוכות גם מיים

ילדים זקוקים לשינה...

חברות יקרות, ילדים זקוקים לאוכל ושינה - אלה צרכים ביולוגיים. כבני אדם יש ביננו דמיון רב ושוני גדול. הדמיון הוא בכך, למשל, שכולנו זקוקים לישון ולאכול כדי להיות בריאים ולהתפתח. ההבדל הוא במשך השנה, בכמות האוכל וכו'. בגדול, כאשר תינוקות וילדים בריאים עייפים- הם ישנים. וכאשר הם רעבים- הם אוכלים. לפעמים אנחנו מכוונות טובות, מדאגה או חשש משתפים פעולה עם דפוסי התנהגות מסוימים, משרישים הרגלים, הילדים מתרגלים למשל, לאכול בלילה( בגיל 8 חודשים הילדים לא באמת זקוקים לארוחת לילה), לאחוז את יד האם כדי להירדם, להירדם על השד ועוד כהנא וכהנא הרגלים ( כפי שתיארתן ואחרים). הילדים לא זקוקים ל... הם נהנים מההתעסקות ותשומת הלב ועליה אינם מוכנים לוותר. מאחר שילדים הם גמישים וסתגלניים ניתן לעזור להם לפתח הרגלים חדשים. כדי ללוות אותם בתהליך של שינוי דרושה הכנה, זהו פרויקט מושכל ומדורג ( כפי שציינתן)ואותו צריך לבצע בנחישות ובעקביות. אתן כרגע בשלב מורכב. לילה, אתן עייפות ולכן גם נענות לתת את המבוקש ( גם כשאין צורך והעיקר לקבל שקט ושינה, זה מובן!) יחד עם זאת, דרושה החלטה וסבלנות לצאת לדרך של שינוי, יש להקדיש לכך מאמץ גדול בהתחלה. הרווח הוא לטווח ארוך. הכי חשוב לדעת, שאין קיצורי דרך, ואנחנו מבלבלות את התינוקות שלנו ברצונות הסותרים שלנו. מצד אחד אתן רוצות לישון ( ואז נותנות...) ... ומצד שני רוצות להרגיל את הילד לישון לילה טוב. כדי להשיג את המטרה השנייה, עליכן לוותר בשלב ראשון על המטרה הראשונה. בהצלחה, עינת גבע.

rassveta

New member
איך מקיימים?

כל זה מובן. איך עושים אבל? תינוק שלי כבר כמעט חודשיים לא אוכל בלילות. ארוחה אחרונה ב 20:30 ואז ב5-6 בבוקר. וגם אם עכשיו הוא מתעורר כל שעה בגלל השיניים, עדיין נשארה שאלה של שעה 4 לקראת בוקר שבה הוא תמיד התעורר ומתעורר ואחרי שנרדם בקושי בחזרה - שוב מתעורר בעוד 10 דקות ואחרי זה בעוד 10-20 דקות ואז כבר לא יכול יותר להירדם. גם אם לא בוכה,אז מסתובב במיטה ולא ישן עד שלא נמעס לו ואז בכל זאת מתחיחל לבכות. אני "מושכת" אותו ככה במצב הזה לפחןת עד 5 ונותנת בקבוק והוא ישן עד 7-8. כאן הבעיה הגדולה. למרות שהוא מתעורר גם בשעות אחרות אבל בהן הוא נרדם חזרה תוך מקסימום 5 דקות

אמאלושה

New member
התחלתי תהליך להלן הממצאים הראשוניים+ שאלה

לפני יומיים התחילה סדרת החינוך אולם אינטואיטיבית החלטתי שבשביל היום הראשון אתן לו לבכות רק בהשכבה הראשונית (בלי לצאת מהמיטה, אני לידו. את שיטת הרם הורד נטשתי לאחר שקראתי שלא רק את הילד שלי זה מבלבל ולכן נראה לי פחות יעיל בגילו). יום א' השכבה ב20:45 זמן בכי וזעקות + הקאה (נחרדתי לקרוא אמא שכתבה שבנה הקיא מרוב בכי והנה זה קרה גם אצלי...): 50 דק' (מרגע ההשכבה) אציין כי הקטן קם משנת הצהריים בשלוש וחצי והותש במשחקים וטיולים, בקיצור הוא כבר היה שפוך ב20:45 אך עדיין היו בו מספיק כוחות לזעוק כמעט שעה. מודה שכמעט ונישברתי לקראת הסוף אולם ידעתי שאם אשבר אני הורסת הכל, בשארית כוחות הנפש שלי הערתי את בעלי שנרדם על הספה (רעה שכמותי...) לתמיכה נפשית ליד הקטנצ'יק הצורח והעצוב. בסוף, בפעם המיליון שאני משכיבה אותו הוא כבר לא נעמד אלא נשאר שם ונרדם מיד- ידיי עליו מלטפות + שששש...ששש...נשיקה באוויר לקטן, נשיקה באוויר לאלוהים. התעוררות ראשונה: 00:30 = בערך אחרי שעתיים (כמו בהרדמה הרגילה על הידיים). ישר הרמתי להניק, כך גם כל שאר הפעמים שהתעורר - שוב לילה ראשון ניסיתי למזער את הטרואמה (בשבילי...). יום ב' 20:45 השכבה- 15 דק' בכי זעקות ואז הגיע בעלי והחליט לעשות לקטן מופע גיטרה שלא היה מבייש שום זמר מדורות... הקטנצ'יק נרגע! מסתכל בעיניין ואפילו מחייך (גם אתם הייתם צוחקים מהמופע ההזוי...) ככה כמעט חצי שעה והסתיים המופע. הקטנצ'יק נזכר שהוא הפסיק לבכות וחזר כמובן להמשיך מאיפה שהפסיקאבל שהפעם זה היה בערך 7 דק' ואז כשהשכבתי אותו הוא פשוט השתתק ונשאר עם עיניים פקוחות- הבין שאני לא אוותר. 5 דק' של ליטופים ושששששששש...ששש...והקטנצ'יק נרדם. נשיקה לקטנצי'ק, נשיקה לאלוהים. התעוררות ראשונה: אחרי 20 דק'!! הפעם השכבתי אותו + מוצץ ופלא: חזר לישון! התעוררות שנייה 00:30- לקחתי להניק אבל הפעם כשהחזרתי הוא בכה, 10 דק', ניסיתי מים- לא עזר, מוצץ-לא עזר בייאוש ניסיתי את השייק פירות+ קוואקר שנשאר מאחה"צ (במקרר--> חיממתי טיפה)- הילד אכל 80 מ"ל ונרדם. התעוררות שלישית: 5:00 = ישן 4 שעות - זה לא קורה אף פעם בשעות האלה! (זה מלא!) לקחתי להניק ונשארנו לישון במיטתי (שוב עיניין ההדרגתיות,טוב נו עייפות...). יום ג' - זה היום! תאחלו לי בהצלחה. 1.לגבי ההנקה- הקטנצ'יק פשוט לאאאא מוכן שום תחליף בשום בקבוק- להתעקש??? כל מי שלא התייאשה באמצע וקראה- אשמח לכל תגובה, הכוונה, טיפים, הערות הארות וכו'... תודה!!!

אמאלושה

New member
אגבצ ההנקה

אצלי המשקל לביינתים בסדר (אחוזון קצת מתחת לממוצע אבל לא חריג בכלל ב"ה)

אמאלושה

New member
עוד שאלונת...

אולי לנסות להוסיף פירות לתחליף חלב כדי שיתרגל לטעם?...אני יודעת שמותר אך לא נתקלתי במישהי שאכן עושה כך...לא רצוי?) כבר חשבתי על כך שאולי יעבור למוצקים לגמריי אבל כבר קראתי ושמעתי שבלי תחליף ההנקה יכולה להימשך גם עד גיל שנתיים! ומילא הגיל אבל הבעיה העיקרית היא שכך אני יודעת שאף פעם הוא לא יהיה מספיק שבע כמו עם תחליף לפני שינה- מה שלא יועיל להצלחה מלאה של תהליך סדרת החינוך...(למרות שכמו המקרה של רסווטה (רסבטה?) גם התחליף חלב לא מבטיח שהקטנצ'יק לא ימשיך להתעורר...). עינת היקרה, מה המלצותיך???

rassveta

New member
בהצלחה

אני נגד השיטה הזו - להשאיר לבכות. אבל אם יש לך כוח - בהצלחה. רק נראה לי שלא לישון מ3 בצהריים זה קצת הרבה, כך הוא עייף מדי וקשה לו יותר להירדם. בערוץ הופ! ביס יש סידרה של לוחשת לתינוקות. ולפי דעתי, כאשר ילד לא סובל מכאבים, השיטה עובדת. היו לנו לילות ממש ארוכות, עם שינה 5-6 שעות !!! הלילה גם היה יותר קל - נתתי לו גלי מול ויאיר ישן עד3 !! התעורר ב4 ושוב ב6. אבל זה יותר מחצי לילה! וכבר אין צורך להרים. ואין בכי. ונרדם הוא לבד. כשהוא התעורר רק עמרתי ששששששש והוא הבסתובב ונרדם תוך חצי דקה.! אפילו ב4 נרדם הרבה יותר מהר מהרגיל. הכי חשוב לא להרגיל אותו להיות תלוי מי איזשהו מעשה, שילמד להירדם לבד אז בהצלחה

אמאלושה

New member
בהדרגה ועוד קצת שאלות...

הלכתי לפי הזמנים שהוא רגיל לישון בהם- זה כמעט תמיד בערך 5 שעות משנת הצהריים (בדר"כ זה מ-16:00 עד 21:30 ) וכשניסינו לעשות לו טיולים בעגלה בערב הוא אפילו נשאר ער יותר זמן (בלי לבכות או להתבכיין...פשוט החליט שמעניין לו והוא משך גם עד 22:30! וזה עם מסלולים שלווים ושירי לילה מלבבים ונעימים (?...:) ) שלי ושל בעלי (אולי הוא נחרד מהשירה שלנו?...חחח). לגבי הגלי מול- כבר שכחתי ממנו אחרי הגזים...מה הסיבה שנתת? כאבי שיניים או סתם הרגעה כללית?? אצלי נראה לי שהסיבה היא פשוט זמני האכילה שהוא רגיל להם משעות היום- כל 3-4 שעות כך שאמנם האכלתי אותו ב20:00 א.ערב (לחם+גבינה/אבוקדו/ביצה/טונה+ירקות) +מקלחת +השלמה של הנקה ב20:30 אבל בדיוק כמו בשעות היום הוא קם ב00:30 שזה בערך 4 שעות מההנקה... אז אני חוזרת לשאלה שכבר שאלתי- אולי רק התעקשות על מעבר לתחליף חלב תביא את הישועה?? **אם כבר אז לגבי אוכל ביום: אחרי שקם בין 6ל-7 --> 9:00 א.בוקר שייק פירות+ קוואקר 12:00 א.צהריים ירקות מבושלים+עוף+אורז/פתיתים/מקרוני -14:00-15:00אם נרדם סבבה --- > מניקה כשמתעורר, אם עושה קונצים---> מניקה לפני ואז נרדם טוב. 18-19 שייק פירות+קוואקר/ א.ערב 20:00 השלמה בהנקה אני יודעת שזה נשמע ונראה כמו בלאגן עם הארוחות אבל אני באמת מנסה "לזרום" עם הרצונות שלו...אני באמת שישמח להכוונה קצת יותר מקצועית מהאינטואיציות שלי ו"הזרימה" שלי איתו...

אמאלושה

New member
ועוד בלאגן...

לפעמיים היות והבוקר מתחרבש עם ההנקה במיטה (מהעייפות אני מחברת אותו לציצי- רק שיישן....) יוצא שהוא לא הכי רעב ב9:00 ואז הוא אוכל טיפונת...ובמצב הזה אני פשוט מאחרת את כל הארוחות, ז"א אחרי שנת הבוקר (9:30-10:00 עד 11 12) אני נותנת לו את השייק ואת ארוחת הצהריים אחרי שנת הצהריים (כך הוא פשוט אוכל יותר מניסיון). ---> בקיצור הבלאגן של הלילה מחרבש לי גם את היום.... מצטערת על הבילבולי שכל אבל כל תגובה פה היא ממש מצווה!!! תודה מראש :)

rassveta

New member
לגבי אוכל

כמו שכבר כתבתי אצלי היה מעט חלב בחודש אחרון ולכן הינקתי רק בלילה וגם לא הייתי בטוחה האם זה מספיק ויצא שאני מניקה כל שעתיים. רק בגלל זה החלטתי להפסיק להניק לגמרי. והלכתי גם לפי המלצה של "לוחשת לתינוקות" - וזה נכון גם לגבי הנקה - לתת לאכול בערב יותר. אצלי הוא אוכל למשל ב6 בערב ואז ב20:30 וכל פעם לא פחות מ180 מ"ל. בהנקה זה קשה למדוד וגם תינוק נרדם לפעמים על השד מהר מדי. וגם עד שהפסקתי להניק בלילה היה בלגן ביום. זה לא אומר שאת צריכה להפסיק להניק בכלל - רק בלילה אולי. רק יומיים ראשונים היו קשים, כי ילד היה רגיל לאכול בלילה. עכשיו הוא נכון מתעורר עם בכי, אבל זה לא בכי של רעב. בטוח. ואוכל מסודר כמו גדול ביום. ולפני שהחלטתי להפסיק עם אוכל בלילה התיעצתי עם רופא ילדים שאמר שילד בגיל הזה ( 7-8 ח') יכול ללכת לישון ב 8-9-10 ולאכול רק בבוקר ב 5-6. אבל עדיין תינוקות בגיל הזה לא יודעים לישון ברצף יותר מ4 שעות. הוא מתעורר כך כי עדיין לא למד לישון. גלי-מול - זה לכאבי שיניים. נגד גזים נתתי גלי-כול - עזר מצוין. יש עוד סוג - לשינה רגוע - אני רוצה גם לנסות, שילשום הזמנתי בבית מרקחת, אולי מחר יגיע כבר.

למעלה