לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון..

ליהיS

New member
לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון..

בקצרה..איבדתי אח למחלה ההיא..אחי הגדול. היום אני גדולה ב-3 שנים מהגיל שבו הוא נפטר. באיזה מקום אף פעם לא האמנתי שאעבור את הגיל שלו..ברגע שהגעתי, הפסקתי לעשן, כאילו להתאמץ להמשיך לגדול. שנינו נולדנו באותו התאריך, בהבדל של 15 שנה, ובצירוף מקרים אכזרי, בגיל שבו הוא נפטר, "קיבלתי בירושה" את המחלה ממנו הוא נפטר, נדמה לי שסימנים גם התחילו בסביבות התאריך של יום ההולדת המשותף. המחלה שאת שמה לא אומרת בקול, גם לא במחשבה. אמנם במיקום אחר, אבל היא שם...גם היא משותפת לנו. היום, אני 5 חודשים אחרי הכל, אחרי הטיפולים, אחרי הניתוח שבו הוצאו ממני כל ה"נגעים" וכמה אברים שאפשר היה לוותר עליהם. אותו ניתוח שממנו לא היה ברור אם אני יוצאת. יש לי ילדים צעירים מלאי שמחת חיים, יש לי חיים טובים, יש סיכוי טוב שהמחלה כבר לא גרה אצלי, אבל......אני חיה בהרגשה של זמן שאול. בפחד שאולי גם גיל המוות הצעיר יהיה משותף לנו. מרגישה שאני לא מצליחה ממש לחיות באמת..כאילו זה ממש כאן מעבר לפינה. אני יודעת שזה נורמלי..המקצוע שלי הוא מתחום הנפש כך שהמודעות גדולה. אבל עדיין, לא מצליחה להשתחרר מההרגשה המטופשת הזו..שאני חיה על זמן שאול. שהצלחתי ל"עבוד על הגורל", שלמרות צירופי המקרים של הגיל והמחלה..הצלחתי לברוח מצירוף המקרים האחרון..אבל לא לזמן ארוך.. איך מתמודדים?

natalieov

New member
אין לי הרבה מה להגיד...

אני מחזקת אותך... אני בטוחה שממש קשה לך ואני מבינה אותך... אצלי היום ימים שחיכיתי להיות חולה מאותה מחלה שבה אבא נפטר ואך כשאני קוראת את מה שכתבת אני לא מבינה איך חשבתי על זה בכלל... תתחזקי ותבריאי לחלוטין... אנחנו איתך..

shlish2004

New member
הגעת למקום הנכון

וכאן תוכלי לפרוק כל מה שעל ליבך. כולנו נקשיב, ננסה לתמוך כמיטב הבנתינו ונסיונינו המר. את יכולה גם לנסות בפורום השכן - פורום אחיות ואחים שכולים שנועד לאחיות ואחים שאיבדו אח או אחות, ולעתים יש להם צרכים קצת שונים או צרות טיפה שונות. עמית

ליהיS

New member
תודה לכן..

ברור לי שצריך להמשיך. מה שמוזר, שעד שהגעתי לגיל שלו..לא חשבתי על זה יותר מדי, חוץ מהרגשה עמומה ש"איזה חוצפה יש לי לעבור אותו בגיל". יש תקופות שאני ..ההגדרה הכי טובה שמצאתי היא: "מקננת הפוך"..נכנסת לסידורים מטורפים כדי שהכל יהיה מסודר למקרה ש...קוראת המון ספרים כדי שאספיק...קונה לילדים טונות של בגדים ..גם לשנים הבאות.. אני לא מבינה למה זה תקף אותי ..פתאום..למרות שהרי ברור שפריצת המחלה תגרום לכאלו מחשבות..תקופת הטיפולים..מעוררת מחשבות..אעבור את זה או לא..זה טיבעי. אבל למה אני ממשיכה לקשר את העתיד שלי עם העבר שלו? אני לא מאמינה..לא באלים נסתרים, לא במיסטיקה, לא בקלפים/כוכבים..אז למה דווקא צירופי המקרים נדבקו אליי?

eaz1514

New member
שלום ליהי

א. צר לי על אחיך ז"ל. ב. מכיוון שגם את עוברת את ה"חוויה" מתוך נסיון אני מאוד מציעה לך לפנות לחוסן,יש להם כלים מצויינים להתמודד ראשית כל עם מחלה (ואת יכולה לקרוא למחלה בשמה גם זו דרך להתמודד ) ובנוסף עם השכול. מערך התמיכה שלהם מעולה גם טלפונית. אני כאמא של ילד שחלה בלויקמיה אלימה קבלתי המון כח להתמודדות היומיומית שלי שנמשכה 5 וגם אחרי שהמחלה הכריעה את רונן כמה משפטים ועצות שנחרטו במוחי עוזרים לי לקום כל בקר ולעבור כל יום שעה שעה. בהצלחה, רפואה שלמה אילנה, אמא של רונן

ליהיS

New member
שלום אילנה.

אני כל כך מצטערת לשמוע על אובדנך. לצערי מכירה גם את השכול הזה..אבל עוד לא התחלתי בכלל להתמודד איתו. חייבת להיות מספיק חזקה כדי להרשות לעצמי לחשוב על זה. מערך טלפוני קצת בעייתי לי, כי אני גרה ביבשת אחרת..יש עוד דרכים?

eaz1514

New member
ליהי, הייתי פונה למקביל המקומי של חוסן

או גופים דומים, קיימים בכל העולם והם באמת עוזרים. מעבר לזה אנחנו כאון בפורום הזה, הוא כבית לנו וכל אחת תורם מניסיונו, חויותיו ודרכים להתמודדות. לפעמים נכנסים רק לבכות ולקבל מילה חמה, לפעמים ניתנת לנו ההזדמנות לעזור. קבלי
והמון כח בהמשך הדרך הלא קלה שאת צועדת בה. אילנה, אמא של רונן

ליהיS

New member
תודה אילנה. לא יודעת מה המקביל כאן..

וגם לא בטוחה שהייתי יכולה לדבר על זה..משום מה, הרבה יותר קל לי לכתוב.

שרון123

New member
אוי ליהי../images/Emo10.gif

כמה עצוב לשמוע שעברת את כל זה
איך הילדים הגיבו לכל מה שעברתם? אני חושבת שלכולנו יש לפעמים תחושה של "איך זה שהוא/היא כבר מתו ואני עדיין כאן?" חשוב מאד לא לתת לתחושה הזאת להשתלט, ותמיד לזכור שיש לנו תפקיד כאן ואנחנו לא מוותרים עליו

ליהיS

New member
שלום שרון.

יש לי ילדים מגילאי 6-12. הילדים לא ממש היו מעורבים. הם ידעו שאמא חולה, אבל המילה המפורשת לא נאמרה. הגדול, אני מאמינה שחשד, שהתחילה נשירת השיער..אבל לא הסכמתי בשום פנים ואופן, להכניס אותם לחרדות, בייחוד שלא ידענו לאן זה הולך. את מאוד צודקת לגבי התחושות. אחי תמיד היה עילוי מבחינתי. הערצתי אותו קשות. מעולם לא חשבתי שמשהו יכול לפגוע בו. גם שידעתי שהוא חולה, מבחינתי, הוא היה גדול מהחיים, חסין.. ברגע שהוא נפטר, אני חושבת, שבתת מודע, הבנתי שיש מוות בעולם, שאף אחד לא חסין. למרות שנתקלתי לפניו, במקרי מוות, גם של בני גילי וקרובים לי..אבל הוא...זה היה בלתי נתפס..

למעלה