לא יודעת אם השאלה הזאת קשורה

לא יודעת אם השאלה הזאת קשורה

לפורום הזה או לא....אני מחפשת תמונות עם תרבות אכילה סינית.... יש למישהו אולי מושג על אתר ממנו אפשר להוריד?.... תודה מראש

שרית(^_^)

New member
סין קשורה ליפן

בערך כמו שמצרים קשורה לארץ ישראל... יש קשר כלשהו, אבל מדובר בתרבויות שונות לגמרי. אגב, למה בדיוק את מתכוונת - "תרבות אכילה סינית" ? אכילה במקלות, למשל ? אם כן - אז זה קיים כמובן גם ביפן. תנסי קצת יותר לפרט, ואולי נוכל לעזור.

אז את כנראה לא יודעת

זכמה השפעה הייתה לסין על יפן בהיסטוריה שתי הארצות קשורות אבל יפן יותר מגניבה :)

שרית(^_^)

New member
אז אתה כנראה לא יודע מה אני יודעת

סוכן יקר (או שמא סוכן כפול?
), רוב החומר שלמדתי במסגרת התואר שלי באוניברסיטה העברית (לימודי מזרח אסיה\מגמת יפן) עסק בקשר ובהשפעה של סין על התרבות היפנית. כך שאתה יכול להיות בטוח שאני דוקא כן יודעת כמה השפעה היתה לסין על יפן בהסטוריה... לא כתבתי שאין קשר ואין השפעה. כתבתי שהתרבות היפנית, עם כל ההשפעות החשובות שהגיעו מסין, עדיין מאד (מאד!) שונה ממנה. בכוונה השוותי את הקשר בין יפן לסין לקשר בין ישראל למצרים (על העובדה שבני ישראל ישבו במצרים 400 שנה שמעת? על פלאפל ועל פול שמעת? על זה שעברית וערבית הן בנות אותה משפחת שפות שמעת? על סיני שמעת?) אני חושבת שחשוב להסביר להרבה מאד אנשים בארץ, שמשוכנעים שסין ויפן הן בעצם אותה מדינה, שלא כך הדבר. עובדה שהמתעניינת הגיעה אלינו לפורום... זה בדיוק כמו שמישהו אמריקאי, למשל, היה פונה לפורום שעוסק בתרבות ישראל ושואל שאלות על מצרים, כי הן מדינות שכנות, וכי הוא יודע שיש בינהן קשר... אגב, התרבות היפנית העכשוית הרבה יותר דומה לתרבות האמריקאית, למשל, מאשר לתרבות הסינית (אולי זו בדיוק הסיבה שבגללה היא נראית לך "יותר מגניבה"
). זה עדיין לא אומר שלא היו לה השפעות רבות מסין במשך ההסטוריה.

shir hadash

New member
אתרי אוכל...

שלום יסמין, הנה שני אתרים יפים על אוכל יפני, שכאמור חלקים נכבדים שלו, קשורים גם לתרבות ולאוכל הסיני.... ואחרון חביב - אתר המכולת הסינית שבדרום תל-אביב, ברחוב הכובשים, ליד שוק הכרמל....... בתיאבון !!

למעלה