לא יודעת אם התוכנית מתאימה שלי

לא יודעת אם התוכנית מתאימה שלי

שלום, ראשית אני כותבת מניק שאינו שלי, ולהיכרות - אישה בת 24 לאחר לידה ראשונה טבעית ורגילה
ילדתי לפני חודש וחצי את בני הבכור. אני בעלת מבנה גוף צר, לפני ההריון שקלתי 43 קילו גובה 153, בטן שטוחה. בלידה הגעתי למשקל 53 - עליתי כ 10 - 11 קילו נכון להיום חודש וחצי אחרי אני שוקלת 44.4 , כ- 1.5 ק"ג נותר לי למשקל המקורי לפני הלידה. כמו כן לפי ההריון הייתי עם 11 אחוזי שומן, וכעת כ - 15% שומן. הבטן שלי מאוד רפויה ובולטת, כמו כן היא נמתחה קשות בזמן ההריון ולראיה סימני מתיחה עמוקים מאוד גדולים מאוד ורבים מאוד מקיפים את כל הבטן. המטרה שלי לרדת באחוזי השומן, לחטב את הבטן ולהשמיד את הרפיון בבטן - להחזיר אותה למצב מתוח ככל שאפשר. כמו כן, לחזור למשקל המקורי שלי כלומר לרדת כ 1.5 ק"ג, תוך חיטוב של הישבן והירכיים. התחלתי כבר שבוע להתאמן בחדר כושר עם התכונית הבאה + תזונה ואיני בטוחה שהיא מתאימה לי אשמח לחוות דעת. אציין כמו כן שאני מניקה הנקה מלאה. תוכנית האימונים: 4 פעמים בשבוע אירובי מתוכם פעמיים בשבוע אירובי + משקולות. אני שורפת כ 300 קלוריות ליום אימון. פעילות אירובית הליכה 10 דק 6 קמש + אליפטי 35 דק התנגדות 6 שיפוע 10 + כדור פיטבול דימוי ישיבה עם רגלים בפיסוק ובלי פיסוק 4 חזרות 15 פעמים. אני מרגישה שאני מתחטבת בישבן ובירכיים, אך הבטן נותרת רפויה מאוד וכאילו התרגילים לא עובדים עליה. אילו תרגילים כדאי להוסיף על מנת לחטב ולמתוח את הבטן בהתחשב בכך שאני חודש וחצי אחרי לידה? כמו כן להלן תפריט התזונה האם מתאים? תזונה - 1200 קקל
ארוחת בוקר: נס קפה עם מעט חלב 1% 2 פרוסות לחם קל + כף קוטג 5% סלט ירקות
ארוחת עשר: תפוח בינוני
ארוחת צהריים: 150 גר (לפני בישול) חזה עוף צלוי בגריל 3 כפות אורז כף אבוקדו מרק נמס בכוב (10 קלוריות) סלט ירקות
ביניים: 2 פרוסות לחם קל + כפית ריבה תפוח בינוני
ארוחת ערב: 2 פרוסות לחם קל חביתת ירק מביצה אחת + כפית שמן כף קוטג 5%
ארוחת לילה: מעדן / יוגורוט 0% כוס אבטיח האם התפריט תומך באימוני הכושר ובמטרה? אני מודעת לכך שהמשקל ואחוזי השומן בהם אני נמצאת נחשבים תקינים אך לפני ההריון הייתי עם נתונים אחרים שניראו עלי הרבה יותר טוב. המטרה שלי לרדת כ- 3-4% שומן, וכ- 1.5 ק"ג. זה הכל משם רק לשמור...
תודה רבה.

נתן.ל

New member
לא כתבת מה הם תרגילי המשקולות שאת עושה

כן כתבת שאת מתאמנת רק שבוע. תני לזה זמן, אפילו ההריון לקח לו 9 חודשים, להחזיר את הגוף לקדמותו לא ייקח יומיים. אגב, בקשר לתפריט נראה לי שעדיף לך להתייעץ עם דיאטנית קלינית מוסמכת. 1200 קלוריות לאשה מניקה ומתאמנת נראה לי קצת מעט מידי. (אני לא בעל הסמכה בתזונה וזו דעתי האישית בלבד)

התרגילים

תרגילי המשקולות: 2 סטים 15 חזרות של: כיפוף עם כדור פיטבול עם רגלים צמודות כיפוף עם כדור פיטבול עם רגלים מרוחקות ואת שאר התרגילים איני מכירה את שם המכשיר, בעקרון משקולת 11 קילו 1200 קקל זה מה שהיתי רגילה לאכול לפני ההריון.... אז חזרתי לזה

נתן.ל

New member
בקשר לתפריט

מי בנה לך את התפריט? זה מה שאת אוכלת כל יום?

galzp

New member
נראה לי לא מספיק

ברפרוף מהיר, נראה לי ש-1200 קק"ל ליום לא מספיקים לאישה שמתאמנת 4 פעמים בשבוע ומניקה. כמובן שעל מנת להיות מקצועיים צריך לבדוק את ה-BMR שלך ואת ההוצאה האנרגטית היומית. תפריט דל קלוריות יכול לגרום לחסר בויטמינים ומינרלים חיוניים, או להכניס את הגוף לסטרס, שיגרום להאטה בירידה במשקל. לכן, חשוב מאוד שאת התפריט יבנה איש מקצוע. בברכה גל ציון-פור

oridoron77

New member
אז ככה

כמו שנטען כאן, את כרגע מיניקה, וגם ללא קשר את נמצאת לאחר תקופה טראומטית לגוף מה שדורש יחס מיוחד מבחינת התזונה שמזינה אותך, ואת ההגוף שלך שמתאושש מכל מה שעבר עליו. על מנת לרדת במשקל את צריכה להיות במאזן קלורי שלילי. 1200 קלוריות ביום נראות לי ככמות גדולה לאישה במצבך, ואני יותר מממליץ ללכת לתזונאי\ת כמה שיותר מהר. לגבי האימונים, האם התוכנית נעשתה במקום מוסדר כמו חדר כושר וע"י מדריך מוסמך? העבודה כאן קצת נראית לי מחופפת, אבל אני לא אקפוץ למסקנות כיוון שאני לא מכיר אותך ואת רמת היכולת שלך כרגע. בכל אופן, ההייתי ממליץ לך להתעניין עם יש בחדר הכושר שאת מתאמנת בו, מדריך שעבר הכשרה נוספת מיוחדת (ולא רק תוספת שעות בסיסית) לגבי אימון נשים בהיריון ולאחר לידה. בכל אופן, עניין התזונה כאן הוא הראשון לקבל את תשומת הלב המירבית (וזאת מאיש מקצוע, ולא גולשים בפורום). בהצלחה אורי

לא הבנתי כלום

האם זה מעט מידי או יותר מידי לצרוך 1200 קקל??? התפריט נעשה עי דיאטנית אך טרם הודעתי לה שאני מתאמנת כמו כן, תרגילי הכושר נעשו בצמוד למדריכת כושר מוסמכת לאחר לידה, ואני מתאמנת באופן מבוקר בחדר כושר. איזה תרגילים מומלצים ומה עלי לבקש מהמדריכה?

על סמך הבנתי

רב השומן מתרכז אצלי בבטן, כלומר ביתר הגוף אני די רזה וזה ניכר אך בבטן בולט השומן.. יתכן בגלל ההריון ויתכן בגלל השמנה בטנית שהיא גנטית אצלנו במשפחה - אמא שלי. על מסך הבנתי השטחתי אני מבינה שבכדי לסייע לגוף להוריד שומן מהבטן עדיף תפריט של: 5 מנות פחמימה 4 מנות חלבון (1 מנת חלבון בשר + 3 מנות חלבון חלב) 1 מנת שומן האם זה אפקטיבי ותומך בפעילות הגופנית שלי?

oridoron77

New member
הבהרת הדברים + תוספת

1. 1200 קלוריות אכן נשמע כסכום קלורי נמוך למישהי שרק ילדה, ומתכננת פעילות גופנית באופן תדיר. בנוסף יש לבדוק את רמת הפעילות היומיומית שלך שלפעמים יכולה להיות עצימה (בייחוד עכשיו שילדת בן ואת אולי מתרוצצת אחריו). 2. רצוי מאוד לעדכן את הדיאטנית בפעילות הגופנית שאת עושה. 3. אגב, אין לנו דרך לדעת האם כמות מזון זו או אחר תומכת במצב שלך, כיוון שיש יותר מידי פקטורים שאיננו יודעים. לכן חשוב להתייעץ בנושאים עם איש מקצוע מוסמך. 4. השמנה בטנית דומה לכל סוג השמנה (למשל השמנה ירכית\עכוזית) ואין שום דבר מיוחד בה מלבד מיקום השומן. משמע לא צריכים להתייחס לעניין מיקום השומן, אלא לכך שפועלים לאיבוד אחוזי השומן שירדו מכל המקומות הגוף שבהם הוא נצבר. 5. אם מדריכה מוסמכת לנשים בהיריון ולאחר תקופת לידה כתבה לך את את התוכנית, כנראה שהיא יודעת מה היא עושה. כמו שאמרתי, אין דרך לדעת מה את כן יכולה לעשות כרגע, כיוון שצריך לראות אותך פנים מול פנים, ולראות את היכולת העכשווית שלך. מקווה שהבהרתי את עצמי, ובהצלחה בחיים החדשים עם התינוק. אורי

galzp

New member
הבהלת אותי לרגע

כשאמרת לה ש-1200 קלוריות ליום זה הרבה בשבילה. 1200 קלוריות זה המינימום למי שמבצעת פעילות גופנית. בטח ובטח למישהי שמניקה. קיימת סכנה לחסר בויטמינים ומינרלים בכמות קלורית נמוכה ולכן חייבים להיזהר ולפנות לאיש מקצוע. ההמלצה שלי, אל תלכי לדיאטנית בקופת חולים (למרות שחלקן קולגות שלי, אבל אין מה לעשות, זה לא התחום שלהן). לכי לדיאטן/דיאטנית ספורט, הם יוכלו לעזור לך יותר מכיוון שאת מתאמנת באופן תדיר. שיהיה בהצלחה גל ציון-פור

למעלה