לא יודעת אם זה המקום המתאים...

לא יודעת אם זה המקום המתאים...

אז ככה יש לי בעיה רצינית עם שינה.... שאני אפילו לא מבינה אותה כל כך... ברגע שיש ליידי אנשים אין לי בעיה להרדם אבל שכולם סביבי ישנים אז אנילא מצליחה למרות שאני ממש ממש עייפה (כמו עכשיו..:( ) אני כרגע גרה עם החבר והוא דיי רגיל לזה שלפני שהוא הולך לישון הוא צריך ללטף לי את השיער ולנסות להרדים אותי כמו ילדה קטנה!! אבל הוא לומד והוא לא יכול לחכות כל הלילה עד שאני ארדם אז זה לא כל כך עוזר... וכשאני כבר נרדמת אז לעיתים קרובות מאוד אני מתעוררת באמצע הלילה ופשוט לא מצליחה לזוז אני לא יודעת איך להסביר את זה.. אני שומעת הכל המחשבות צלולות כאילו אני ערה אבל הגוף שלי עדיין ישן.. אני מנסה לזוז..יד ,רגל,אצבע משהו ולא מצליחה אפילו לא לפתוח עיניים. ואני ממש נלחצת... ומנסה לזוז ומנסה להוציא קול ולא מצליחה עד שאני פשוט מצליחה להרגיע את עצמי ולחזור לישון ואחרי כמה דקות אני מתעוררת למצב רגיל. החבר ניסה לשכנע אותי שזה פשוט חלום רע שחוזר על עצמו וגם אני דיי חשבתי ככה אבל יום אחד שזה קרה שמעתי צעדים ודפיקות דלת (אצל השכנים) ושמעתי שחבר שלי התעורר וקם מהמיטה ואחר כך שהצלחתי להתעורר סיפרתי לו מה ששמעתי והבנו שזה לא חלום רע אז השאלה שלי היא אם שמעתם על מקרים כאלה ואם יש סיכוי שיש קשר בין 2 הבעיות מקווה שהבנתם משהו:) תודה

חשוב לציין ש..

כל הסיפור התחיל בשנה האחרונה... זכורות לי פעמים בודדות שהתעוררתי ככה לפני והייתי מתעוררת וחושבת לעצמי "ואוו איזה מגניב" זה לא הטריד או הפחיד אותי. אבל בשנה האחרונה זה קורה כמעט כל יום וזה מפחיד אותי מאוד והבעיה שלי להרדם לבד הגיעה גם בשנה האחרונה בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהשתחררתי מהצבא ולא מצאתי את עצמי ואני לא עושה כלום במשך היום ושברגע שאני אמצע עבודה אז זה יעבור. אבל אז מצאתי עבודה וכמובן שאחרי חודש התפטרתי בגלל ש... עד שכבר הצלחתי להרדם היה לי קשה לקום בבוקר לעבודה והיו מקרים שהייתי נשארת ערה יומיים עד שהייתי מגיעה למצב שאני כבר לא יכולה לזוז מרוב עייפות ואז היה לי יותר קל להרדם (יותר קל אבל לא אומרת לא קשה..) זהו:)

OliviaShelli

New member
היי,

בקשר לקטע הזה שאת מתעוררת וכל הגוף שלך עדיין ישן, אני שמעתי על התופעה הזאת. אני לא יודעת עליה הרבה, אבל אני מניחה שאם קראתי עליה אז יש אותה לעוד אנשים וזה נובע ממשהו מסויים. תדברי על הבעיה הזאת עם רופא, כי לפחות היא נובעת ממשהו פיזי ותוכלי לקבל עליה הסבר. בקשר לעניין שאת לא יכולה להירדם לבד, זה כבר נובע ממשהו פסיכולוגי, שאני לא ממש יודעת להסביר... יכול להיות שיש קשר בין שתי הבעיות, מכיוון שאת מפחדת שתתעוררי בלילה ויהיה לך את השיתוק הזה, ואז את כאילו מפחדת להירדם כשאין אף אחד לידך ש'ירגיע' אותך בנוכחות שלו. אני לא בטוחה שאני צודקת, אבל אולי... לדעתי תדברי על זה עם רופא.

את זוכרת אולי איפה קראת על זה?

זה דיי מביך אותי ללכת לרופא ולספר לו את זה... לקח לי זמן עד שסיפרתי את זה לחבר.. וההורים שלי עדיין לא יודעים.. משום מה הם חושבים שאני נהנת להשאר ערה כל הלילה
הם לא יודעים שאני פשוט לא יכולה להרדם.. אני מעדיפה לנסות לטפל בזה לבד.. אם יש אפשרות כזאת

catgirI

New member
גם לי זה קורה לפעמים

שיתוק שינה זה משהו שלמעשה קורה לכולנו כל לילה - בזמן שנת חלום הגוף משתתק מהצוואר ומטה. זה בגלל שהמוח שלנו ממש נותן פקודות לבצע את התנועות שאת עושה בחלום, והשיתוק נועד למנוע מהן להיות מבוצעות פיזית מתוך שינה. אנשים ש"הולכים מתוך שינה" אלו אנשים שהמנגנון הזה אצלם דפוק. עקרונית, כשמתעוררים השיתוק אמור להיפסק. ככה זה אצל רוב האנשים רוב הזמן. לפעמים קורה שלוקח קצת זמן עד שהוא נפסק, מין טעות קטנה כזו של הגוף. אני חייבת לציין שזה אחד מהדברים היותר מפחידים בעולם. חוסר היכולת המוחלט הזה לזוז בזמן שאת בהכרה מוחלטת... לא הייתי מאחלת לאף אחד לחוות את זה. היתה תקופה שזה היה קורה לי המון, כמה פעמים בשבוע, וזה בהחלט לא היה נעים. התקופה הזו עברה, ועכשיו זה כבר לא קורה, רק לעתים נדירות. אולי פעמיים בשנה האחרונה היה לי את זה. זה עדיין לא נעים, אבל אני כבר יודעת במה מדובר ולא מפחדת. אני פשוט שוכבת בשקט שתי דקות עד שזה עובר ואני יכולה לזוז שוב. מעניין שכשאני חושבת על זה, גם אצלי התקופה של השיתוקים היתה תקופה של קשיי הירדמות. הבעיה שלי היתה קצת שונה משלך - נכון כשמתחילים להירדם המחשבות נעשות אסוציאטיביות וחופשיות יותר, ואז לאט לאט את מאבדת את המודעות ונרדמת? אז זהו, שאני לא הייתי מאבדת אותה. הייתי נרדמת ותוך כדי כך מודעת עד כאב להירדמות. המחשבות החופשיות גלשו להזיות של טרום שינה, דומות לחלום, אבל הייתי מודעת להן לחלוטין. המיטה שלי נסעה במהירות מסחררת ואני עליה, החדר שינה צורה. מפחיד בטירוף. ידעתי שזה לא אמיתי וזה הכל מין חלומות כי אני ישנה, אבל כבר לא יכולתי לזוז - השיתוק הזה של החלומות שוב... הייתי מנסה להתעורר, וכשבסוף זה היה מצליח, הייתי צריכה לנסות להירדם מחדש. כבר הגעתי למצב שפחדתי ללכת לישון, כל כך מפחיד זה היה. בדיעבד, אני חושבת שהייתי צריכה ללכת להיבדק במעבדת שינה ולהתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום. אני יודעת שאם הבעיות האלו יחזרו זה מה שאני אעשה, ואני חושבת שזה מה שכדאי לך לעשות עכשיו. (אגב, אני עדיין חושבת שיש לי בעיה מסויימת - אני כמעט בטוחה שאני נרדמת ישירות לשנת חלום. אני מתבססת על מה שהיה כשהייתי מתחילה להירדם ולחלום ולהיות מודעת לזה תוך כדי, וגם על כמה מקרים עכשיו שהתעוררתי ממש כמה דקות אחרי שנרדמתי - וכבר מתוך חלום. זה לא מצב נורמלי. אמורים לחלוף כמה שלבי שינה טובים עד שנכנסים לשנת חלום. אולי מתישהו אני אלך להיבדק במעבדת שינה בכל מקרה, לבדוק אם אני צודקת ומה גורם לזה). מקווה שהיה לך כוח לקרוא את כל המגילה, אני

...............

נכוןןןןןן... כל מה שכתבת נכון גם לגביי פשוט לא ידעתי איך להעלות את זה על כתב.. לא הצלחתי להסביר את זה גם לעצמי..."מודעת עד כאב להרדמות" :( וגם אני נרדמת ישר לשנת חלום... לא ידעתי שזה לא נורמלי ... אני יכולה לישון ל5 שקות ולחלום משהו... ואיך עבר לך השיתוק הזה?? זה ממש ממש מפחיד אותי.. למרות שכבר דיי התרגלתי ויותר קל לי להרגיע את עצמי אבל עדיין ברגע שזה קורה בא לי לצעוק ולבכות ושמישהו ישמע אותי ויבוא לעזור לי... זה מכניס אותי להיסטריה עד שאני מצליחה להרגיע את עצמי... ותודה על התגובה.. :)

בעיות בשינה...../images/Emo85.gif

היי אפרוחונת, קודם כל רציתי שתדעי שאני כן שמעתי על מקרים כאלה. אני מכירה שני אנשים שהיתה להם אותה תופעה ממש (שאי-אפשר לזוז ולדבר), וזה עבר להם. גם catgirl מתארת משהו דומה. זה נשמע לי מאוד מפחיד התחושה הזאת שאי-אפשר לזוז ואי-אפשר לדבר בזמן שמודעים לכל מה שקורה מסביב. אבל, חשוב שתזכרי שתמיד שזה קורה לך, זה אמנם נורא מפחיד, אבל זה גם עובר אחרי כמה דקות, ואת מתעוררת במצב רגיל.
אל תתביישי לספר על זה להורים או לרופא. אל תתביישי גם לבקש עזרה או לפנות לפסיכולוג. זה משהו מוכר שקורה לעוד אנשים. גם קושי להרדם כשכולם באיזור ישנים, זה משהו שיש להרבה אנשים. אני חושבת שכדאי שתתייעצי עם מישהו מקצועי (רופא, פסיכולוג...?). נראה לי שזה יכול לעזור. טלי

למעלה