לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלה...

• פותח הנושא shiw
  • פורסם בתאריך

shiw

New member
לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאלה...

אבל אני אנסה. אני לומדת במגמת קולנוע בתיכון בפ"ת. עוד חודש מתחילים הצילומים לסרטי הגמר שלנו. (אפילו שאנחנו רק כיתה יא, שנה ראשונה ללימודים, אנחנו כבר מצלמים סרטי גמר.) בתסריט שכתבתי משתתפות 3 דמויות: אמא, ושתי בנותיה (בנות 6, 17). רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות לאיך אני מוצאת ומשכנעת שחקנית לדמות האמא, שתשחק לי בלי שום תמורה, בסרט קצר.

shiray

New member
אין מה לעשות,

בדר"כ בסרטי תלמידים יש 2 אפשרויות ליהוק למבוגרים: מורים או כאלה שמכירים מהמשפחה או חברים של ההורים... כמה זמן נמשכים הצילומים? שנה שעברה צילמתי את הסרט שלי ביום וקצת, ולקחנו אמא של חברה שלי שהייתה ממש ממש אחלה! השנה לקחנו לתפקיד גדול חברה של ההורים של המפיקה שלי... והיו גם כמה מהמגמה שלי שליהקו מורים, בגלל שהם גם נהנים לעזור כי הם מכירים אותך, וגם כי תכלס אין להם בעיה להתפנות איזה אחה"צ או ביום החופשי שלהם, והם ממש בסדר! אני גם לקחתי את המחנכת שלי לסצנה אחת, והיא באה במיוחד ביום שישי לבי"ס לשעתיים. בהצלחה!

shiw

New member
כן, חשבתי על מורים.

רק רציתי לברר אם בטוח אין עוד אפשרויות P: אמהות של חברים כולן עובדות. זה מותיר אותי בלי שום ברירה אלא ללהק מורה. הצילומים יהיו 4 ימים, פלוס סצנה שאני מצלמת קצת לפני- שנחשבת כתרגיל ולא חלק מהסרט. בכל מקרה תודה :)

shiray

New member
ואין אפשרות לצמצם?

בכל מקרה בברייקדאון תצטרכי לצמצם כמה שיותר את הזמן שבו תצטרכי את השחקנית המבוגרת. אפילו אם זה אומר שאחת השחקניות האחרות תשב בצד שעתיים באמצע היום או אפילו תלך הביתה, הכי חשוב זה לדחוס את כל הסצנות שלה בכמה שפחות זמן... חוץ מזה שגם כמה סצנות יום את צריכה? כי אם יש מישהי שעובדת, בערב היא עדיין יכולה להתפנות ואז למשל אפשר לצלם עם האמא ביום בסופ"ש ובערבים באמצע השבוע... לקמבן איכשהו שיהיה אפשר לקחת גם מישהי עובדת (כדי שיהיו יותר אפרויות ואז יש יותר סיכויים שתמצאי שחקנית טובה). והקטע של זה שכולן עובדות, זה גם מה שאמרתי לעצמי (צילמתי עד ללפני שבועיים בערך... ), אבל תכלס אני גם בודקת למשל את אמא שלי- היא עובדת בחצי משרה, לפעמים בבוקר ולפעמים מהצהריים עד הערב, ככה שנגיד אם היא הייתה יודעת לשחק היינו גם יכולים לקחת אותה... כלומר לפעמים המצב נראה הרבה יותר מסובך ממה שהוא. ורגע, כיתה י"ב 4 ימי צילום? כמה זמן הסרט בסופו של דבר?

shiw

New member
(כיתה יא)

וכן, 4 ימי צילום. אני עדיין לא בטוחה בתאריכים שאני מקבלת את הציוד, אבל כעיקרון זה בחופש פסח. מורים למשל זה יהיה ממש מצוין כי הם גם בחופש. אבל באמת אפשר פשוט לצלם בערב. אני אנסה להתגמש כמה שאפשר עם השחקניות.

אוֹריה

New member
אולי..

תנסי את האימהות/ האחיות המבוגרות/ הדודות/ כל מישהי אחרת באילן היוחסין של אנשי הצוות. האבא שמצאת (בהנחה שמצאת), מה עם אשתו? נשים שהוא מכיר? שתי הבנות, מה עם האימהון שלהן? נשים שהן מכירות? תחפשי, תחפשי, תחפשי. אל תתביישי, גשי לכל מי שנראית לך, אל תחפשי סיבות בשבילן (ההיא עובדת, ההיא אמא לשמונה..), חייבת להיות מישהי. (ותסדרי את הלו"ז של הצילומים בהתאם לנוחיות שלה). שיהיה בהצלחה, בחיפושים ובצילומים. :)

shiray

New member
הזכרת לי גם

בקשה לסיבה שמישהי היא אמא לילדים- אצלנו במגמה מישהי הסכימה לעשות בייביסיטר בחינם לשחקנית שנמצא, אם זה יעזור. בסוף היא לא הייתה צריכה בגלל שהיו לה ילדים מספיק גדולים, אבל עדיין- אמא לילדים זו לא סיבה לשלול מישהי. האא וסתם הערה קטנה- היא לא אמרה שהיא הייתה צריכה אבא, אלא רק אמא ו-2 בנות.

shiw

New member
כן, בלי אבא.

כל הבעיה שלי היא כמו שנאמר- ביישנות. אבל אני אאלץ להתגבר על זה. רעיון הבייביסטר בחינם נשמע ממש נחמד. גם רעיון.

bat el2

New member
שיר..

שמעי אני בטוחה שיש מורות בבית ספר שישמחו לשחק בסרט שלך, ואת יודעת למי אני מתכוונת (נידמה לי)... יש לנו בבית ספר המון מורות מהממות ומוכשרות וכל כך נחמדות שאיך הם יוכלו להגיד לא לנשמה כמותך. ובקשר להורים, כניראה שיש כמה הורים שתוותרי עליהם מראש, הרי את הורסת את הילדים שלהם. אההה ואת לא הראת לי עוד את התסריט הסופי, שינית בסוף את השמות כמו שמאור אמר?

shiw

New member
הו. אתה. אני מכירה אותך.

אני לומדת גם עם מאור P: וכולם מדברים על הסרט שלך קרע ביחסים. ולא יכלתי לבוא לפסטיבל פ"ת לראות אותו ועד עכשיו אני מתחרטת :/

למעלה