לא יודעת אם זה המקום

mgb

New member
מנסה..למרות השידרוג..

בס"ד שלום לך! אין לי מושג למה הכוונה בנוסח כפי שניסחת.. אבל אם ישנה אולי, בידך טעות בניסוח אני יכול לחשוב על מושג שעלה בדעתי.. תיקון "חטא הנעורים" אולי?? אשמח לדעת בנושא.. בברכה

mgb

New member
את שמחה אבל ..

בס"ד כוונת המושג כפי שאני מכיר הוא שאדם צעיר נוטה לחטאים מסוימים(אין צורך לפרט..)שבהיותו נער "דמו התוסס" ובהיותו מבוגר יותר נדרש עם ההבנה לכך לתקן את אשר עיוות, כעת ש"התקרר מעט דמו"..מספר זמנים מיוחדים תקנו חכמים לכך בעיקר ימי ה"שובבי"ם". (עייני כאן תשובה 4#) בברכה

asaf2000

New member
הארה

בְּהִתְאַחֲרוֹ מִן הַתְּשׁוּבָה, יִהְיוּ עֲוֹנוֹתָיו יְשָׁנִים, וְיִשְׁכַּח יְגוֹנָם, וְלֹא יִדְאַג לָהֶם כַּאֲשֶׁר בַּתְחִלָּה: בְבוֹאוֹ בַיָּמִים וְיֶחֱלַשׁ כֹּחַ הַיֵּצֶר, לֹא יְקַבֵּל שָׂכָר עַל הַתְּשׁוּבָה כַּאֲשֶׁר בְּתִקּוּן לְבָבוֹ בִימֵי בְחוּרוֹתָיו. וְאָמְרוּ רַבּוֹתֵינוּ זִכְרוֹנָם לִבְרָכָה (ע"ז יט, א) (תהלים קיב, א) אַשְׁרֵי - אִישׁ יָרֵא אֶת - יְיָ, בְּעוֹדוֹ אִישׁ. וְאָמְרוּ (סנהדרין כב, א) כַּאֲשֶׁר לֹא תִמְצָא יַד הַגַּנָּב לִגְנוֹב, יַחֲזִיק עַצְמוֹ כְּאִישׁ שָׁלֵם: (שערי תשובה, השער השני)

mgb

New member
אולי "כל הנערים" ???

בס"ד זה קשור לשמחת תורה בו מעלים את כל הילדים שבית הכנסת לתורה ואחר כך פורסים טלית על כולם ..ומברכים אותם "המלאך הגואל אותי מכל רע..וכו'?? קשור? יכול להיות? בברכה

אגב ר` מגב...

המנהג של פריסת הטלית מעל הילדים ומברכים אותם המלאך הגואל זה מנהג עדות אשכנז... עדות המזרח לא נוהגות לעשות את זה... (סתם הערה...)

mgb

New member
תודה ע לההערה

בס"ד יודעני זאת ..אלא שניסיתי להשיב תשובה מניחה את הדעת לשואלת הנכבדת.. בברכה

שיבולית

New member
דדוקא אצלנו כן עושים זאת!

ואני לא אשכנזייה... וראיתי בעוד בתי כנסת מעדות המזרח...

שוחר1

New member
תבדילו בין מה שהוא הזכיר לגבי שמחת

תורה, לבין עטיפת הילדים בטלית בכל ברכת כוהנים, והנחת יד האב על ראשיהם. זהו מנהג ספרדי. האשכנזים וכן התימנים לא נהגו כך. לדעתי זהו מנהג יפה, המקרב לב אבות לבנים

אני אשכנזי ואבי עטף אותי בטלית

וגם הרבה אשכנזיים ראיתי שעוטפים את ילדיהם בטלית בברכת כוהנים.

למעלה