לא יודעת אם זה המקום.

טלינקה5

New member
לא יודעת אם זה המקום.

פשוט לא מצאתי מקום אחר. חלמתי שאני בגטו. עם סבתא שלי והעוזרת הפיליפינית שלה גם אנא שלי שם, אבל לא בתור אסירה. קוראים לי רבקה. זו חצי אני וחצי לא. פתאום, לא זוכרת למה, נותנים לי ללכת. אני לא צריכה לברוח, פשוט נותנים לי ללכת. אני מדברת עם סבתא והעוזרת. אני כבר יודעת בדיוק מה יקרה. מחנות השמדה- מעט מאוד ניצולים. אני יודעת בוודאות שסבתא הולכת למות, כי היא זקנה. אני גם חושבת שהעוזרת תשאר בחיים, כי היא צעירה וחזקה. אני מנסה לעודד אותן. הן לא מאמינות.סבתא שלי בטוחה שהולכים לכפרים כלשהם. אני מנסה להסביר להן. כותבת "מחנות ריכוז" באנגלית על הדף. העוזרת בוכה. איזה סיוט.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
בטח שזה המקום ../images/Emo24.gif קוראים לפורום שואה- הנצחה; הסיוט שלך הוא המחשה נוספת לכך, שעבור שכמותנו השואה כבר מונצחת, מוטבעת בנפשנו. היא אינה רק אירוע היסטורי שהסתיים לפני עשרות שנים, היא ממשיכה לרחוש ולהתרחש בתוכנו, ותמשיך להתרחש גם בילדינו. לפחות נקודת אור אחת היתה בסיוט שלך: את ניצלת. לא כמו אורית שלי (בשיר 'ילדה גיבורה' בבלוג שלי). אולי החלק החי, החזק שבך רוצה לומר לך כמה את חזקה? ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifשלומית
 

טלינקה5

New member
תודה שלומית

זו לא הפעם הראשונה שאני חולמת על השואה... בפעם הקודמת ברחתי ממחנה ההשמדה וניצלתי בשכות זה ששרתי "מעוז צור ישועתי" בבית כנסת.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא יוסף מפענח החלומות, אבל הסיוט הזה אפילו חזק יותר, בשני הצדדים שלו:פה את כבר במחנה השמדה (חמור יותר מגיטו), וגם כאן את ניצלת, אלא שהפעם בזכות עצמך- את בורחת. את המושיעה של עצמך. יש זוועה שאינה מניחה, אבל יש גם כח ונחישות לשרוד, ויד החיים על העליונה. ../images/Emo42.gif../images/Emo141.gif
 

טלינקה5

New member
כן....

החלומות שלי מוטרפים גם ככה, והחלומות על השואה הם הקשים מכולם, כמובן.
 

doram44

New member
../images/Emo140.gif

שלום שלום גם לך.. אולי אם מתאפשר לך , תבואי לבקר אצל השכנים בפורום תמיכה שואה דור שיני שלישי... שם לכולם יש גם חלומות גם מחשבות, סיוטים וצחוק פרוע. תמיד מוזמנת.
 
לי היה סיפור אחר לגבי חלום

אבי ז"ל שהיה ניצול שואה שעזב את ביתו בתחילת המלחמה. כל שנה אבי היה שומר על יום זכרון (יארצייט) לאביו בתשעה באב שאז התחיל הגירוש להעברה לאושוויץ. יום אחד בתור ילד אבי אמר לי שאביו התגלה לו בחלום ואמר שהוא טועה בתאריך לגבי מותו. התאריך הוא שבת לפני ראש השנה (סליחות), מאז אבי שמר גם את אותו תאריך ליארצייט ואמר באותו יום קדיש על אביו ז"ל (סבי). אני לא יודע אם התאריך נכון, אבל החלום שינה לו את התאריך.
 
בני, בררר מצמרר../images/Emo5.gif../images/Emo186.gif

אני חולמת כבר שנים על נאצים (או מחבלים) שרודפים אחרי כל הלילה. כל השנים אני חולמת על עצמי בורחת מסתתרת (לעיתים על עץ), ומאז שנולדה בתי אני חולמת שאני דואגת לבתי ונמלטת איתה, לא עלינו.
 

אנימו

New member
ענת-הכתיבה ב"גלים" יפיפיה ונוגעת

ללב שלא לדבר על התת-מודע.
 
למעלה