לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל...

TheSunshine

New member

יש לי בעיה עם ההורים שלי... איפה אפשר לפרוק עול? (לא מצאתי שום פורום מתאים לסיטואציה)

TheSunshine

New member

יש לי בעיה עם ההורים שלי... איפה אפשר לפרוק עול? (לא מצאתי שום פורום מתאים לסיטואציה)

אבא אסא

New member
סןשיין - מצטער על אי התגובה המהירה

אבל בוודאי שאת יכולה לשאול ולשתף...

tiptip4u

New member
היה פורום "צער גידול הורים"

אני לא בטוחה שהוא עוד חיי, אבל שווה לבדוק.

אני חושבת ש....

פורום "צער גידול הורים", יכול להתאים. אבל אני חושבת שפה זה גם בסדר.

TheSunshine

New member
טוב אז ככה...

סיפור כלכלי...ו TheSunshine ו 12:17 | 07/08 שלום, אני בת להורים בלי כסף. אף פעם לא היה כסף, תמיד היה רע בגלל שאין כסף והצלחתי טיפה להתנתק רק אחרי הצבא כשמיהרתי לעזוב את הבית כדי להתחיל חיים משלי. אני חיה כבר שש שנים מחוץ לבית, מפרנסת את עצמי, מעולם לא קיבלתי שקל מההורים. לאחרונה בעלי ואני נמצאים במצב כלכלי לא כל כך טוב היות ואנחנו עוד מכסים את החתונה שמיממנו לבד (אפילו צ'קים שנשלחו מאורחים שלא באו ונכתבו לחשבון של ההורים שלי בסוף נשארו שם). אנחנו רוצים לקנות בית ומנסים לגרד איכשהוא את ה- 10 אחוז שהבנק לא נותן. אני עומדת להיות מפוטרת, הוא עובר מעבודה לעבודה שלא במקצוע שלו, ואנחנו רוצים מאד להביא ילד לעולם. בעלי במצב דומה - רק שלו יש שישה אחים וכולם במצב כלכלי לא טוב. יוצא שכל פעם שיש קצת בצד או שיש אשראי בויזה אנחנו משלמים משהו בשביל מישהו אחר... מישהו אחר שנקלע פתאום לצרה וחייב "הלוואה". אבא שלי תמיד אומר שיחזיר לי אבל אני יודעת מראש שאין לו. לפעמים זה נהיה בצורה של "את יכולה לקנות את זה בשבילי כי אצלכם זה יותר זול" ובסוף יוצא שאני משלמת על הכל. אני לא מסוגלת לבוא למשפחה ולבקש את הכסף בחזרה (וגם בדרך כלל אין להם להחזיר), כשאני כבר אוזרת אומץ ומבקשת אני מקבלת את התשובה הבאה "זה לא דחוף נכון? כי אנחנו במצב לא טוב עכשיו". ואני בכלל לא רוצה להזכיר את אחותי הקטנה שלוקחת מאבא שלי את מה שאני נתתי לו. נגיד שהיא לא הבעיה. אני מאד מאד אוהבת את ההורים שלי אבל אני לא יכולה יותר. אני מרגישה שאני לעולם לא אצליח להתקדם לשום מקום בחיים, גם ככה כל כך קשה לנו לגמור את החודש. אני מרגישה נורא שאני מקטרת פה כי אני מאמינה שאתה נותן מה שאתה יכול בשביל האנשים שאתה אוהב אבל יש לי גם כמה רגעי שבירה שממש נמאס לי.

jenngirl

New member
אוקיי תשמעי

אני לא ידעתי שהבעיות הן מבחינת כלכלה, ואני מצטערת שרשמת פה את ההודעה לחינם, אבל חמודה אני לא יכולה לעזור לך, אני בסה"כ בת 15, חשבתי שאלה בעיות יותר של: אבל למה אתם לא מרשים לי ללכת לזה וכו'... אני ממש מצטערת אני מקווה שיוכלו לעזור לך. אני לא יכולה לפתור לך את הבעיה, אבל אולי יש פה אנשים אחרים שיעזרו לך. כמו שמישהי פה אמרה אני חושבת שכדאי לך ללכת לפורום צער גידול הורים. אבל חכי אולי גם פה יענו לך אנשים

חן Y

New member
בעיה באמת לא קטנה

אלה ההורים שלך ואין ברירה . אם הם לא הסוג המבזבז וזה רק לקיום - אין בירה, אבל אם הם כאלה שמבלים ,יוצאים למסעדות הרבה וחו"ל-ממש לא הייתי מושיטה יד לסייע להם כי גם לך יש את החיים שלך ואתם כזוג צריכים לחשוב על העתיד שלכם ואז תיתנצלו יפה ותגידו שגם לכם אין. בעיה לא קלה בימים אלה .

neko

New member
../images/Emo45.gif אני גם בדעה.

ההורים שלך השקיעו בך הרבה זמן וכסף, ואם הם צריכים את זה, מגיע להם שתעזרי להם קצת פה ושם. אבל אם מדובר במותרות - זה לא כ"כ טוב. עצה קטנה - את רוב הכסף שאת מרוויחה תדחפי ישירות לפק"מ או חשבון חסכון אחר, ותקבעי לעצמך מכסה חודשית קטנה (אפשר לחיות למשל מ1000 ש"ח בחודש לא כולל משכנתאות וכד'). ככה גם לא תוכלי לתת יותר מדי.

דרדרית

New member
מצטרפת לדעה..

זה נהדר שאת עוזרת להורים שלך. אבל- מי בדיוק עוזר לך??? זו הנקודה. אם את עוזרת וקשה לך - וממה שעולה, גם תחושתית את מרגישה במלכוד- מצד אחד הם הורייך, מצד שני גם לך אין ומצד שלישי- רואה אצל אחותך... עצתי היא פשוט ללכת בין הטיפות ולסרב קלות מידי פעם בצורה עקיפה. לא תמיד יתאים לך ללכת לקניות בגלל שבדיוק היית בקניות ועד השבוע הבא לא תגיעי או משהו בסגנון הזה. או להגיע לעיתים נדירות יותר.כך ממילא תוכלי פחות לתת. זה קשה, אני יודעת אבל אם גם לך קשה אז לפעמים למרות האי נעימות- אין ברירה. מקווה שתקלעו למצבים הרבה יותר טובים. מאחלת לכם שפע כלכלי.

מתרגשת

New member
בוקר טוב קרן אור נחמדה

אני לא נמצאת בדיוק במצב שלך אבל אני יודעת מה זה לבוא ממשפחה שאין הרבה כסף.... למרות שהמצב לא גרוע עד כדי כך בדרך כלל וזה לפי תקופות. קודם כל אלו ההורים שלך
אני מאמינה שיש לכבד את ההורים כמעט בכל מצב (אלא אם הם הורים מתעללים) מה שאת יכולה לעשות זה להסביר להם שאת נמצאת במצב כספי לא טוב בדיוק כמותם ולכן לא משנה כמה תרצי לעזור את לא יכולה
תנסי להסביר שאת נמצאת באותו מצב כספי שהם נמצאים בו ואם הם לא ירפו בנושא הכסף נכד הם לא יקבלו... תסבירי להם שיש לך חיים משלך שאת מנסה לבנות. חלילה לא לנתק את החיים הקודמים שלך (כי גם אין לדעת מתי תצטרכי אותם אם בכלל) כי בכל זאת אלו ההורים שלך... הם גידלו אותך בצורה הטובה ביותר שהם מצאו לנכון. החיים לפעמים לא קלים במיוחד, ולפעמים צריך עזרה מכל מיני אנשים אבל בדרך כלל את צריכה ללמוד להסתדר לבד. תסבירי את זה להורים שלך. תסבירי להם שאת רוצה ילדים ואת רוצה לתת לילדים שלך את הטוב ביותר שאת יכולה כמו שהם ניסו לתת לך ותראי שזה יעבוד מצויין.... אף הורה לא רוצה לדעת שהילד שלו חושב שהוא לא עשה מספיק בשבילו... והם יודעים כמה קשה לגדל ילדים. ותנסי להבין אותם... תנסי להבין שבמשך כל השנים הם סביר להניח חסכו מעצמם כדי שלך ולאחים שלך יהיה מה לאכול. תביני אותם והם יבינו אותך זה המפתח לפתרון כל תסבוכת... תקשורת בין אנשים לא הזיקה מעולם לאף אחד.... בכל מקרה אני מאחלת לך בהצלחה עם כל מה שתבחרי לעשות ועם כל מה שתצליחי לעשות. ובעיקר, כאמא טריה מאוד לילדה בת חצי שנה, אני מאחלת לך בהצלחה בנושא הילדים
הם באמת אושר גדול מאוד... כשתהיי אמא תביני את ההורים שלך הרבה יותר טוב... לי זה קרה

TheSunshine

New member
תודה לכולכם../images/Emo24.gif

ואגב ההורים שלי כבר עוד מעט 15 שנה לא יצאו למסעדה או סרט שלא נדבר על לקנות לעצמם בגד חדש. אני יודעת שהמצב שלהם באמת קשה זה לא שהם עושים את עצמם. אבל.. בעצם ידעתי את כל מה שאמרתם פה אבל הייתי צריכה לפרוק קצת עול כי לפעמים זה קצת יותר מדי וזה לא משהו שאני יכולה לדבר עם כל אחד. תודה לכולכם שוב.

למעלה