לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול..

לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול..

רציתי לדעת מה הפרוצדורה מבחינת מס הכנסה ומע"מ אם ברצוני לפתוח מעין דוכן ולמכור עבודות שאני עושה בבית (עבודות יצירה)... בבית שלי יש התנגדות עזה לכך שאני אפתח תיק במס הכנסה והייתי רוצה לדעת במה זה כרוך ואם יש סיכונים כדי לדעת מול מה אני עומדת... מקווה שזה הפורום המתאים כדי לשאול את השאלה הזו.. תודה רבה

missB

New member
מאוד פשוט

קודם כל, אם מדובר על משהו קטן, את יכולה להרשם כעוסק פטור ואז את גם עובדת באופן חוקי וגם אינך נדרשת לתשלומי מע"מ ובדרך כלל גם לא מס הכנסה כי את מגיעה לסף המס. עוסק פטור זה עד הכנסות של 65,000 ש"ח בשנה אם איני טועה. לאור האמור לעיל אני אישית ממליצה לך לעבוד חוקי למרות התנגדות בני ביתך. לא יודעת היכן את מתכוונת לפתוח דוכן אבל בירידים וקניונים לעיתים נערכות ביקורות וחבל להסתבך סתם. פרוצדורלית את פשוט מודיעה למס הכנסה ולמשרדי מע"מ על פתיחת העסק הפטור, קונה פנקס קבלות ומתחילה למכור. מומלץ גם להתייעץ עם רו"ח כדי לעשות דברים נכון. שיהיה המון בהצלחה.

שלום לך

אין סיכונים כשאת הולכת בדרך הנכונה על פי החוק. לא ממליצה לך לעמוד בשום דוכן ללא פתיחת עוסק פטור או כל סוג אחר של פתיחת תיק. כיום אינך יכולה לקבל שקל אחד מבלי לדווח עליו לעומת שנים קודמות שבהן היה מרחב של כמה חודשים אפשריים לעשות זאת בלי דיווח. ממליצה לך לעיין קצת במאמרים ובטאגליינס, יש שם קצת חומר על התחלת העסק. לא ממש ברור לי על איזה סיכונים את מדברת...

mstern

New member
פתיחת עסק

קודם כל בהצלחה... למע"מ את ניגשת לסניף הקרוב למקום מגורייך ופותחת תיק עוסק, פטור זה עד 64,002 ש"ח לשנה (דבורה-כמעט...). למס הכנסה וביטוח לאומי אפשר לשלוח בדואר תורידי טפסים מהאתרים שלהם. למשפחתך הייתי אומר כך: האם עדיף שיתפסו אותך עובדת בשחור??? מוטי שטרן, רו"ח

קודם כל תודה רבה על העצות...

חשוב לי להבהיר שמשפחתי לא רוצה, חס וחלילה, שאני אעבוד ב"שחור".. מבחינתם עדיף שלא אפתח תיק במס הכנסה ולא אמכור את עבודותי בכלל אבל כעת עומדת בפני ההזדמנות לפתוח תיק לא על שמי (וכך גם בני המשפחה לא יציקו
) אז קודם כל תודה רבה על העצות, הן בהחלט עזרו כעט נותר לי לברר על דרכים לברר מכירה לחנויות, פתיחת דוכן וכו'... תודה רבה על קבלת הפנים החמה

למעלה