לא יודעת אם חצלול, אבל משתפת

לא יודעת אם חצלול, אבל משתפת

היי

חלמתי חלום שהופיע בו אבא שלי, שנפטר לפני 3 חודשים. בחלום ישבתי בבייתי, הייתה דפיקה מאוד חלשה בדלת, הלכתי לבדוק אם יש שם מישהו או שדמיינתי, וכשהסתכלתי בעינית ראיתי שזה אבא שלי - בשלב הזה הבנתי שמדובר בחלום ושהזמן קצר ואני חייבת לנצל כל רגע, הכנסתי אותו מהר לדירה וניסיתי לחבק אותו, אבל זה לא ממש הצליח. דיברתי איתו ממש קצת, אני לא זוכרת אפילו על מה דיברנו, אבל בחלום המציאות הייתה ברורה

היה לי חלום בסגנון כחודש אחרי שהוא נפטר, גם בחלום ההוא היה ברור לי שזה חלום והוא דיבר על זה שהוא כבר לא איתנו.

אודה על קבלת טיפים איך לפתח את זה, אני לא יודעת עד כמה זה בריא, אבל החלומות האלו כן עשו לי טוב במידה מסוימת. היה מדובר במוות פתאומי ולא הספקתי להיפרד ממנו.

Nili Berg

New member
ואו, תודה על השיתוף

נשמע חלום מאוד משמעותי. האם את זוכרת מה הרגשת במהלך החלום מעבר לתחושת הדחיפות? מכיוון שאת לא זוכרת את התוכן שדובר יתכן שהוא פחות חשוב ותוכלי להתרכז בתחושות והרגשות שעלו כמו מה לא הסתדר בחיבוק? כיצד הדמות של אביך הגיבה והרגישה? איך הרגשת כשהתעוררת?
בספר "לדעת לחלום" רוברט מוס כותב בפרוט אודות חלומות עם יקרים שנפטרו ועל "כמה זה בריא" כמו שאת כותבת. אולי זה יכול לעזור לך

אבדוק לגבי הספר.
&nbsp
קצת קשה לי לתאר מה הרגשתי, בעיקר שמחתי על ההזדמנות לשוחח עם אבא שלי ולהביע תחושות, בעיקר געגועים. בחלום אבא שלי נראה דיי רציני וסטטי. בחודש האחרון לחייו הוא לא היה במיטבו, אבל בחלום הוא נראה כמו בתקופה שלפני כן. אני מניחה שאמורה להיות משמעות לעובדה שהוא הגיע עד לדירה שלי ושהדפיקה בדלת הייתה נורא חלשה שבקושי שמעתי אותה, ובכל זאת ניגשתי לדלת ובדקתי מי שם.
&nbsp
איך הרגשתי כשהתעוררתי? לא יודעת איך לתאר. לא חושבת שהייתה תחושה מיוחדת, בעיקר חשבתי על איך יראה החלום הבא שהוא יינכח בו.
&nbsp
&nbsp

וולפהרט

New member
כן... חלום צלול

אם זה בריא או לא בשבילך רק את מרגישה....
נראה לי שלמנוע חלומות כאלו עושה רע. אם הם מגיעים טוב להתרפק על הרגע ולא להגיד "זה לא בריא" ולהתעורר.
אם תרצי לזום עוד חלומות כאלו (כל עוד זה לא יזיק לך באמת) תנסי להגיד לעצמך לפני שאת נרדמת כמה פעמים "כשארדם אפגוש אותו" או משפט דומה, עד שאת נרדמת.
באמת תודה על השיתוף! מוזמנת להשאר בפורום

אל על2

New member
כן אלו חצלולים

אני מסכים עם מה שאמרו..אם זה עושה לך טוב מדוע לא להמשיך את זה?
אבל את חייבת להבין שעם כל השמחה והעצב..זהו רק חלום.
ולכן אני מקווה שאם את *רק* רוצה להיפרד מאביך דרך חלומותייך יש גם דרכים אחרות להקל על הכאב..
(כמובן שהכאב לא יעלם..זה לא נעים לאבד מישהו שיקר לליבנו..אך איננו רוצים גם ל"שכוח" את הכאב)
&nbsp
בשביל להתחיל לחלום צלול את יכולה לעשות בדיקות מציאות
בדיקות מציאות הם דרך לוודא ולגלות שאת חולמת
הבדיקה הכי נפוצה היא להסתכל על היד שלך ולספור כמה אצבעות יש לך (בחלום המספר יהיה שונה)
את צריכה בשביל להכניס את הבדיקה לחלומותייך להפוך את הבדיקה להרגל יום יומי
וככה ההרגל ייכנס גם לחלומות
אבל את גם צריכה לכתוב יומן חלומות-יומן שבו כמובן את כותבת את כל החלומות (ככה את תזכרי ביותר ויותר חלומות)
&nbsp
טוב..אם את רוצה להמשיך איתנו אז ברוכה הבאה לפורום :)

תודה למגיבים

מן הסתם אני מבינה שחלום הוא רק חלום (אם בחלום הבנתי את זה, אז במציאות נראה לך שאני לא מבינה?
), להיפרד מאבא שלי זה משהו שכבר לא יקרה...
&nbsp
בעקבות מה שכתבת על בדיקת המציאות, נזכרתי שבתור ילדה הייתי חולמת חצלולים ונהגתי לבצע שתי בדיקות מציאות כאלו: להסתכל בשעון היד שלי ולבדוק מה השעה (זה היה שעון דיגיטלי שבחלום תמיד הראה מספרים לא הגיוניים) ו/או להסתכל איזה נעליים אני נועלת ואיזה נעליים נועלים אנשים אחרים שמופיעים בחלום. זכורים לי גם חלומות בהם אמרתי לדמויות בחלום שאני חולמת ושעוד מעט אני אתעורר.
&nbsp
לצד זאת, לפי שני החצלולים ששיתפתי בהם בדיקת מציאות לא תמיד נדרשת - אני הבנתי שזה חלום מייד כשראיתי את אבא שלי.

עודג

New member
היי אשה מרציפן

אני בדיעה שחלום הוא לא רק חלום..
ומניסיון אישי שלי לא תמיד אני מזהה שזה חלום ובכל מקרה מקבלת מידע ממשי.
הייתי רוצה כמובן לחלום יותר צלול. ועם קצת מאמץ זה גם אפשרי.

דוגמא מהשנים האחרונות תמחיש יותר את כוונתי.
חלום מלפני שנתיים וחצי בערך:

נפגשתי עם אמי המנוחה שלקחה אותי למקום כמו בין גבעות נטולות צמחיה מקום בלי צבעים
בחלום אני חושבת שהגעתי לבית האבות בו בילתה את שנותיה האחרונות
ואני מלאת כעס במציאות על הטיפול הרפואי והיחס הסיעודי שקיבלה בשנה האחרונה. מתחילה להתרגז
ולצעוק ולחוש כעס וצער רבים
אני מאיימת שאתבע אותם
ואז הופיעו שני אחראים על המקום. הם שתקו והביטו בי בשלווה כמו מעריכים את מצבי
בחלום אני חושבת שאלו רופאים
אבל אמי מושכת אותי משם יש לה משהו חשוב יותר לומר ולהראות לי
אני רואה על הגבעות המון אנשים נשים יושבים וממתינים כמו קפואים פשוט יושבים ומחכים
יש לי תחושה שהם שם כבר המון זמן
אני מבחינה באשה כבת שלושים זרה שמביטה בי ואז אמי מראה לי על זרועותיי
ויש שם תינוקת חמודה ערנית אנרגטית ופיקחית
ואמי קולה הולך ונחלש קוראת לי בלחץ בשם אחותי הבכורה שאיתה במציאות הקשר נותק בשנים האחרונות עקב סכסוך ממושך.

התעוררתי נבוכה והחלום רדף אותיעד שכתבתי מסר בפייס לשתי אחיותיי
תיארתי את החלום. ואמרתי שיש לי תחושה שזה מסר אבל אין לי מושג מהו.
אחותי הבכורה השיבה לי שהמסר כנראה נועד עבורה כי כלתה אשת בנה הבכור עומדת לעבור ניתוח קיסרי כעבור יומיים
ויש לה בת
וכנראה שהמסר היה לא לדאוג הכול יעבור בשלום.
לא ידעתי כמובן שכלתה הרה.
הניתוח עבר בשלום נולדת תינוקת כיום כבת שנתיים אכן אנרגטית וערנית ושובבה.

מאחר שזו לא הפעם הראשונה במשפחתנו שנשים חולמות על הריונות של בנות משפחה קיבלנו את העניין בשלווה יחסית...

כמו כן, הרציתי באילת בפני הורים שכולים ביד לבנים על חלומות
וזכורה לי אם שכולה שחולמת על בנה האהוב שנפטר והיא מתעוררת שמחה אחרי חלום כזה.
יש נשמות טובות סביבה שמוטרדים מהחלומות האלו שלה
אמרתי לה שאם היא מתחזקת בעקבות המפגשים בחלומות האלו שלא תטריד את עצמה בשאלות אם זה ממשי או בריא.
זה מה שנשאר לה ממנו . אז זה שלה.

וולפהרט

New member

לחלום על מי שאבד, אם זה "רק חלום" או לא, זו ההרגשה שלנו שתחליט. חלומות הם דבר עמוק שאני בדעה שלא ניתן להגיד עליהם חד וחלק שזה התת מודע הפרטי שלנו בלבד. למרות שכך המדע יגדיר אותם.
יש דברים שהמדע לא יודע להגדיר כמו מה קורה אחרי המוות, לא חשוב כמה יחקרו את זה. כנ"ל לבי האם מי שמת יכול לטייל לנו לתוך התת מודע. גם אם דבר כזה אפשרי, הרי שעדיין חלק מהחלומות יהיו בכל זאת רק חלומות.
יש כאלו שאומרים שיש חלומות נבואיים, אבל הם נדירים מאוד.
יש דעות שונות, כמו בכל דבר, ולכל אחד האמת הפרטית שלו, וככה טוב.

למעלה