לא יודעת אם טוב שאני כאן

• פותח הנושא sael
  • פורסם בתאריך

sael

New member
לא יודעת אם טוב שאני כאן

כבר יותר מחודש אני קוראת כאן את ההודעות ומתלבטת אם להצטרף או לא. התגברתי די יפה על האובדן וכבר כמעט שאיני חושבת על זה (עבר חודש וחצי), ואני לא יודעת אם יש טעם לפתוח את הפצעים ולהמשיך לשקוע בתוך הנושא. אבל אני לא מצליחה לעצור את עצמי מלהיכנס לפורום הזה כל פעם ולקרוא את ההודעות שנוספו בו ואני לא יודעת אם זה טוב או לא. עד היום לא כתבתי כי לא ידעתי אם יש טעם, אבל הייתי חייבת לשאול אתכם אם לדעתכם אני עושה בשכל או לא. חוץ מזה, אני כל הזמן בחרדה שמא ההריון הבא יסתיים באותו אופן. אני מחכה כבר שאוכל להתחיל לנסות שוב להיכנס להריון כי אני מאוד רוצה בזה ומרגישה שלמה ובשלה לילד, אבל אני נורא לחוצה ששוב זה יקרה ואני גם לחוצה מזה שאני בכלל חושבת על זה. אולי אני לא חזקה כמו שחשבתי?

sivanori

New member
אם זה מה שאת צריכה, אז זה מצויין

זה מאד טוב שאת כאן. את תגלי שאמנם הכיוון הכללי הוא למעלה, אבל מדי פעם ישנן צניחות (קצת כמו שער הדולר ...
) והם יכולות להיות מאד כואבות וטוב שיש איפה לפרוק. אני לא יודעת מה היה בהריון הקודם שלך ולמה הוא נגמר, אבל אני אחזור על מה שאני תמיד אומרת - לכשתחליטי ותכנסי שוב להריון את צריכה ללכת לרופא הכי טוב והכי נחמד שאת מכירה. לא משנה כמה זה עולה/ לא נוח ושאר ירקות. ואת חייבת לסמוך עליו ולא להקשיב לאף אחד אחר. הוא מי שישמש לך "ביטוח" מרגשות אשם. זה הדבר הראשון והכי הכי הכי חשוב שאת צריכה לעשות - למצוא רופא מצויין. ההריון השני שלי היה סיוט. ישנתי פעם בארבעה לילות, וגם זה רק בגלל שהייתי עייפה מדי מכדי לחלום. לפני הביקור השגרתי אצל הגיניקולוג אי אפשר היה בכלל לדבר איתי ובלילה הייתי מתעוררת בצעקות מסיוטים. הלחץ הנפשי היה נוראי. המפתיע הוא שבכלל שרדתי אותו. מדהים מאיפה שואבים כוח. כל ההריון העובר (היום ילד !) בעט בטירוף. הרגשתי אותו משבוע מוקדם, וכל בוקר בדרך לעבודה היתה לנו "שיחה". אפילו הוא רמז לי בכל כוחו שהוא יהיה שלי. ובן זוגי, מה הייתי עושה בלעדיו ? מתפוררת. פה בדיקה שהתוצאה שלה היתה קצת שונה מההריון הקודם, פה מילה שנאמרה הפעם ולא נאמרה בפעם הקודמת, כל מיני סימנים קטנים. את חזקה יותר ממה שאת חושבת. ואת תעברי את ההריון הבא שלך בעור שינייך ואני בטוחה שבסופו תהיה הצלחה. ואל תשכחי שאנחנו פה בשביל לעזור, גם כשתוכלי להצטרף לפורומים יותר אופטימיים בתפוז...

sael

New member
ל-SIVANORI

תודה על התמיכה! אני שמחה שהחלטתי לכתוב כי עודדת אותי. בקשר לרופא- אני מטופלת אצל אותו רופא כבר מספר שנים והוא מקסים, עדין ומתחשב. למרות שלצערי וגם לצערו (ואני בטוחה בכך) עברתי משהו לא נעים בעודי מטופלת שלו זה לא גורם לי לרגע לחשוב על החלפת רופא, והוא אמר שהוא מצפה כבר לראות אותי אצלו כמה שיותר מהר שוב בהריון. הוא באמת ניסה להקל את התחושה ואמר לי שאסור לי לרגע להאשים את עצמי ושזה קרה וזהו ושלא יעזור אם אני אנסה לחפש סיבות, ואין שום מניעה להתחיל שוב לנסות לאחר מחזור אחד. בקיצור, על הרופא הזה אני ממש סומכת ובאמת מקווה שאני אוכל ללכת אליו שוב כמה שיותר מהר, למרות שאני יודעת שאני אהיה לחוצה מאוד עד שאני אלך אליו כי זה יתקשר אצלי לחויה הלא נעימה שהיתה כשהייתי אצלו... אבל קודם שנגיע לגשר...

sivanori

New member
יופי !

זה מאד חשוב ללכת לרופא שבוטחים בו. חברתי הולכת לאותו רופא (מתכננת הריון 4 ויש רק ילדה אחת
) ולדבריה היא תמשיך ללכת אליו עד שהיא תפסיק לעשות ילדים. נשמע כאילו הרופא שלך מאד תומך, וזה מצויין. בכל מקרה, מעבר לענין הרפואי ישנו הענין הנפשי, ואני מציעה לך לנסות ללכת לטיפול. אנחנו ניסינו וזה לא עבד לנו בתור זוג. אחרי שנתיים הלכתי לבד למטפלת כדי לפתור את אחת מ"תופעות הלוואי" של הברוך ואז זה עבד. בכל אופן, אני חושבת שכדאי לנסות. כל דבר שיכול להקל עליך הוא מבורך ושווה ניסוי.
!

karen01

New member
חוזק

עזבי אותך מהגדרות של חוזק - ואיך בכלל מודדים דבר כזה? לפי כמה את חושבת על ההריון הקודם? לפי כמה את פוחדת מהבא? לדעתי זה בכלל לא חשוב. בכל מקרה ההריון הבא יהיה עם יותר חששות ופחדים, למרות שאני חושבת שהוא לא חייב להיות מלווה בפניקה - זה מאוד תלוי בך, בבן הזוג, ובהרבה דברים. הדבר היחיד שחשוב הוא שהוא יבוא אחרי השלמה עם מה שקרה, ומתוך מוכנות לתינוק חדש. זה לא אומר שכבר לא חושבים על הקודם ולא כואבים אותו, אבל שכבר יש מקום בנפש לאחד חדש ונפרד. אם זה טוב לחפור בזה או לא - נראה לי שאם יש לך צורך לחזור לכאן ולקרוא, אז יש לך צורך להתעסק בזה עוד. את יכולה להתעלם מהצורך הזה ולהדחיק אותו, או ללכת איתו ולהציץ, אולי לכתוב. הכל בסדר לדעתי. יכול להיות מצב של "חיטוט יתר" בפצעים, אבל לא נראה לי ש-6 שבועות אחרי , כשאת כבר מרגישה בשלות ומוכנות להריון חדש הם סימפטומים של זה. שיהיה לך טוב ובקרוב.

אולו

New member
גם אני שואלת את עצמי...

הי SAEL, אני לא יכולה להגיד לך אם זה טוב שאת כאן, אבל עובדה, גם אני כאן מאתמול. עבר חודש מאז שעברתי את הפסקת ההריון (שבוע 20), וחלק ממני באמת אומר "אני בסדר" התגברתי על זה, אבל לפעמים בלי הכנה מוקדמת נהיה לי עצוב, וגם כועס. לפעמים נדמה לי שזה דמיון שלי שבכלל הייתי בהריון. גם אני מתה כבר לנסות שוב, אני עוד מחכה למחזור, וגם אני כבר לחוצה עכשיו לילד משלי. גם החרדות שלך מאד ברורות, אם פעם ידעתי שלא כל הריון מסתיים בהצלחה, עכשיו זה כבר ידיעה מגוף ראשון, האמת, חשבתי שאם אני אחשוב חיובי, לא יקרה לי דבר כזה. אני כל כל מבינה אותך. המקום הזה טוב לנו, מפני שפה כולן יודעות בדיוק על מה את מדברת, ומה את מרגישה באובדנך. אפילו אם לא בא לך לכתוב, את יכולה "להאזין" לסיפורים של אחרות ולראות שאת לפחות לא לבד. זה מה שאני עושה. משתתפת בצערך, אור-לי

למעלה