לא יודעת אם כתבו על ה"גרעינים"

דרדרית

New member
לא יודעת אם כתבו על ה"גרעינים"

והבוטנים שקנינו בחמישה גרוש בתוך גביע מנייר עיתון.. הם היו יותר טעימים מ"גרעיני עפולה" ואפרופו גרעינים.. את הגרעינים השחורים שהכינו השכנים בבית שלהם מגרעינים של אבטיח .. ששמים עם מלח בתנור וקולים..אצלינו לא אכלו גרעינים כי זה לא היה מאכל "אירופאי.." ואף פעם לא הצלחתי לפצח אותם כמו שצריך
ולא הבנתי למה אנשים אוהבים לפצח אותם. זו הפעם הראשונה שלי כאן.. אבל לקרוא על הים ועל המציל הזכיר לי ת´גרעינים.. דרדרית

גל-עמית

New member
ברוכה הבאה, דרורית.......

הגעת אל ה-"פורום" שיכול לעשות הכי טוב לבן-אדם..... בקשר לגרעינים......אז ככה..... צדקת לגבי ה"שחורים" והבוטנים....מי ידע על קיומם של גרעיני עפולה.... מי ידע איפה זה עפולה..... אנחנו קלינו גרעינים....גם גרעיני דלעת ("לבנים")....וגם גרעיני אבטיח ומלון...... הייתי מאד "מבוקש" אז בגלל זה..... ו....אני אשכנזי במוצאי....אבי הגיע לארץ ב- 1919 ואת זה (כמו הרבה דברים אחרים), למד מהערבים..... השארי כאן ומצב רוחך ישתפר לאין ערוך......

*ערבה

New member
בעפולה היה רק רמזור אחד

על יד התחנה המרכזית. והיתה בדיחה כזאת שהבילוי של תושבי העמק בליל שבת הוא לבוא לעפולה ולראות את הרמזור בפעולה. יעני הקידמה בהיתגלמותה.

גל-עמית

New member
רמזור אחד בלבד......

אני זוכר את באר שבע (עיר המחוז של שירותי הצבאי) שכל העירונים מהצפון העדיפו ללמוד בה נהיגה משום שלא היו עליות (זינוק בעליה...) ולא היו בה רמזורים. המחירים שם היו אפסיים וטסט עברו שם אחרי 5 שעורי נהיגה. כמובן שכולם עשו שם רשיונות על משאיות (יעני - ´ג´).....

ענבר.

New member
ברוכה גם ממני

מענין מה שכתבת בענין גרעיני האבטיח. גם לי זכור שהיתה "הפרדה" ואת אלו, הגרעינים של האבטיח נהגו לפצח אצל הספרדים. אני מנסה להבין למה זה לא התחבב על הארופאים.

magy

New member
התחבב, אני קונה ומפצחת. ../images/Emo21.gif ../images/Emo21.gif

גל-עמית

New member
מה לא מובן ???

ארופאי שיאכל עם הידיים? יכניס אצבעות לפה????? למה יש לגברים בעיות עם הארופאיות? בגלל זה.....
......

למעלה