לא יודעת אם ללכת על זה או לא.

FairyDust4

New member
לא יודעת אם ללכת על זה או לא.

אני בת 23.5...
מאז שהשתחררתי מהצבא האמת שלא עשיתי הרבה. עבדתי בעבודות זמניות,העבודה הכי רצינית שלי וארוכה הייתה חצי שנה,וגם שיפרתי בגרויות במשך שנה אבל לא ניגשתי ל2 בחינות בגרות סופיות ככה שאין לי בגרות שלמה עדיין,והאמת לא יודעת גם זה נראה לי בזבוז זמן אם אני לא רוצה להמשיך ללמוד באקדמיה..לפחות לא כרגע.
אני לא רואה את עצמי בנאדם עם קריירה גדולה,ואני חושבת שזה לגיטמי כי לא כולם חייבים הרי,נכון?
אבל אני חייבת משהו. חייבת לעשות משהו שאני אוהבת. כי לעבוד כל החיים בחנויות או שירות לקוחות זה לא בדיוק כיף גדול.
אז יש לי את האופציה להתחיל קורס מטפלות לגיל הרך בקרוב.
זה לימודים של סביבות החצי שנה+משולב עם עבודה מעשית בגן....כנראה בסביבות 4 ימים בשבוע מהבוקר עד 16 בערך..
אז יש לי גם אופציה של לעבוד נגיד במלצרות או משהו גמיש כזה אם אני אצא מהבועה העצלנית שלי.
וגם אחרי זה יש מי שדואג להכניס אותך לעבודה מעשית במעון כלשהו קרוב לבית..

אז מצד אני אומרת-למה לא ללמוד? זה קורס שניתן לאנשים מאיזור המגורים שלי והוא מסובסד ויוצא שאני לא משלמת כמעט כלום. והרי הקורס הזה אם הייתי הולכת לבד היה עולה סכום שלא הייתי יכולה לאפשר לעצמי.
וגם אני מאוד אוהבת ילדים וזה נראה לי עבודה מאוד חביבה.

מצד שני-אני מפחדת לבזבז עוד חצי שנה מהחיים שלי ואחר כך לא ארצה את זה.מכל סיבה שהיא.

מה הייתם עושים??

goldy

New member
הולך ללמוד בכל מקרה

לרבות כשזה מסובסד (הספונסר הראשי מודע למעשיו) והתשלום מצידך נמוך במיוחד.
תראי: גם אם תלמדי יגידו לך שצריך ניסיון קודם.
אז את עושה התמחות.
כשאת באה אליהם עם לימודים מסודרים והתמחות דוחים אותך בכל מקרה תחת התירוץ <שקר כלשהו>.

הלימודים זאת תעסוקה, לרבות כשהיא חלק מתחומי העניין שלך.

מלצרות זו ברירת מחדל לא מומלצת.

Optimistic Girl

New member

אתה לא מכיר את התחום הספציפי הזה
אז בבקשה לא לעשות הכללות.
ניסיון כן צריך ואדם חכם מודע לכך שבימנו צריך ליצור קשרים וגם להתנדב.

אבל בתחום הספציפי שהיא כתבה יש עבודה בשפע
למעשה המעסיקות רדפו אחרי והתחננו שאני אלך לעבוד אצלהן
יש ביקוש עצום לתחום של סייעות ומטפלות בילדים.

ככה שאנא לא להכליל
כל תחום והביקוש שלו.
לכן גם אדם חכם רואה באינטרנט באולגובס
בדרושים את המקצוע הספציפי שהוא הולך ללמוד וככה מבין האם מבוקש או לא.

והניסיון שלה הוא פשוט מאוד מוסיף ובגדול.
ככה ש
למטפלות בילדים.

goldy

New member
כפי שכתבתי בכותרת

במקרה הכי גרוע יש לה כישורים נוספים.

Optimistic Girl

New member
2 דברים

נו טוב למעשה אולי 3...

א. שום קורס לא מבזבז את הזמן שלך
כי האדם בקורסים לומד על עצמו...
לומד המון דברים על עצמו
מתחזק ומתפתח
מדברת בתור אחת שיש לה כבר 7 תעודות...

ותעודה ה8 בדרך...
וזה לא כולל התואר שהתחלתי ללמוד רק עכשיו..

ב. זה קורס טוב מה שאת לוקחת... זה ילמד אותך לעתיד להיות אמא הרבה יותר טובה
זה קורס מדהים!!!

ג. אם את לא בטוחה בזה בתור מקצוע לכי תתנדבו יום או יומיים עם ילדים ותראי אם זה בשבילך.

ד. בתור אחת שלא אהבה ילדים בלשון המעטה...
הקורס הזה של מטפלת בילדים בגיל הרך הפך אותי בעזרת המורות המהממות לאדם אחר!!
עכשיו אני כן אוהבת ילדים !!! ובבחינה המעשית למרות חוסר ניסיון שלי עם ילדים הוצאתי ציון 90 !!!

ככה שכן הקורסים כל קורס שהוא מלמד את האדם על עצמו
דברים שהוא לא ידע על עצמו

בקיצור אין חייה כזאת לבזבז זמן
זה פשוט קשור לגישה שלך לחיים
ללמוד ולהתפתח אישית זה לדעתי הדבר הכי חשוב שיש לעשות אותו.

בקיצור תלכי על זה ובגדול.
אגב משכורת עדיין תהיה מינימום אלא אם כן את תעבדי בין רמת אביב להרצליה ששם המשכורות יותר גבוהות.

אם יהיו לך עוד שאלות על הקורס הזה מוזמנת לדבר איתי במסרים

FairyDust4

New member
וואי תודה על התגובה

כיף לשמוע ממישהי שלמדה את זה גם...

חשבתי על זה מהכיוון גם של האמהות שמן הסתם ארצה להיות בעתיד אמא ואז בטח שהקורס יתרום לי הרבה בלי קשר למקצוע.
ועשיתי כבר התנדבות עם ילדים ואני מאוד אוהבת.. אבל פה זה תינוקות לא ילדים
למרות שתינוקות אני עוד יותר אוהבת.

ובאמת שהמשכורת זה לא מה שחשוב לי.
כבר עבדתי בעבודה של שירות לקוחות והגעתי למשכורת מאוד יפה מהמינימום + הבונוסים שהגעתי לבונוסים מאוד יפים,אבל מאוד סבלתי בעבודה אז מה זה שווה? אני גם לא בנאדם בזבזן כל כך. יכולה להסתדר עם משכורת מינימום לפחות בתור התחלה..

נראה לי באמת שאלך על זה.
גם אני הולכת עם עוד 2 חברות מהעיר שלי שאני מכירה,אז גם מהבחינה הזו זה נחמד ..

Optimistic Girl

New member
בכייף

תלכי על זה בגדול
אם תרצי מערכי שיעור תשאלי אותי
זה משהו שאתן תזדקקו לו

בתנאי שהמורות הן טובות
אז הקורס מאוד איכותי ומאוד דורש!!!
תלמדי המון תתי מקצועי שקורס אחד
ככה שאחכ אולי תרצי להתמקצע בזה
למשל ריתמוזיקה תלמדו קצת אבל אחכ את יכולה להתמקצע
וללמוד את זה ולהרוויח משכורת מאוד יפה!!

ואל תפחדי יש 3 קבוצות גיל במעון
ועם זאת תעודת משרד התמת סוג 1
אז את תוכלי גם להיות סייעת עם גילאים גדולים יותר.

חברה שלי טפו טפו מצאתי עבודה בגן של עירייה
אם היה תעבוד כמה שנים שם היא תקבל וותק
ואת כבר תשמעי במעון שלך שלעבוד בגן ערייה זה הדבר
וכולם רוצים לעבוד שם בגלל התנאים הטובים

לחברה הזאת סתם היה מזל חחח היא אפילו לא כל כך מודעת שהגיעה למקום טוב מבחינת התנאים

בהצלחה
אם את אוהבת ילדים זה יהיה קטן עלייך

לכי על זה...

לדעתי זה לא בזבוז גם אם תחליטי בסוף שזה לא מתאים לך, אני מכירה הרבה אנשים שהתחילו ללמוד ואז שינו את המקצוע שלהם לפחות פעם אחת אם לא מספר פעמים.
אני מרגישה מהצד שלך קצת חוסר ביטחון, אולי בגלל שאין לך בגרות אבל אל תזלזלי בעצמך. למה את לא רואה את עצמך כמישהי עם קריירה גדולה? וגם במה את מתכוונת ב"גדולה" לעבוד בהייטק? הכי חשוב שתבחרי לעשות מה שאת אוהבת, בגלל שאם את אוהבת את זה את גם תהיי טובה. יש הרבה דברים שלא דורשים לימודים אקדמאיים אבל זה כמובן תלוי בשאיפות שלך.
מה שאני מנסה להגיד זה, שתבחרי מה שאת אוהבת ואז את תרצי להשקיע בזה, אם את לא יודעת מה בא לך ומה את אוהבת לעשות לדעתי כדאי שתתחילי ללמוד בגלל שזה גם יפתח לך אולי אפשרויות אחרות, תראי ממה את נהנת, במה את טובה, תפגשי אנשים אולי יהיו לך רעיונות חדשים וזה גם יפתח לך דרך חדשה בחיים.בנתיים אני חושבת שאת די תקועה בשגרה ואם תשני אותה זה בדוק גם ישפיע על הרצונות שלך וההחלטות הבאות.
בהצלחה! :)

FairyDust4

New member
כן את צודקת לגבי החוסר ביטחון.

אבל זה כבר נושא אחר.. כי החוסר ביטחון אצלי הוא בכל דבר.
לפחות בהתחלה של דברים.....
לגבי קריירה גדולה הכוונה ללימודים כמו שאמרת הייטק,הנדסה,משפטים,כלכלה ותארים כאלו. זה ברור לי שלימודים כאלה יהיו סתם לחינם כי לא באמת אהנה לעבוד בעבודות הללו וגם אני לא ארצה בעתיד קריירה כזו רצינית שתגזול ממני הרבה זמן בלי באמת הנאה וסיפוק.
דווקא משהו שכן יכול לעניין אותי אולי וחשבתי עליו זה חינוך. אבל זה אומר לחזור להשלים בגרויות,לעשות פסיכומטרי,ולא יודעת.. אולי אני מתעצלת כי אני לא כ"כ רוצה להכנס ללימודים אינטסיביים של שלוש שנים?

הקורס הזה נשמע לי פחות בעייתי גם בגלל שזה לא תואר וזה חצי שנה בלבד וגם בגלל שאני לא משקיעה הרבה כסף במשהו שאני לא בטוחה לגביו
ובאמת את צודקת,אני כרגע במצב שאני מאוד תקועה,וצריכה שינוי,אולי הקורס הזה יביא לי את השינוח

תודה

אני לא מכירה אותך...

אז אם אני לגמרי לא בכיוון תגידי לי כי אני בעצמי שונאת ששופטים אנשים בלי להכיר אותם אלא רק מכמה משפטים...
בקשר לחוסר ביטחון(מנסיון) זה לא קורה סתם ככה, אדם לא נולד חסר ביטחון הוא מאבד אותו בגלל אנשים, אם זה משפחה, חברים, אנשים מסביב, אני לא מתכוונת למקרים הנוראיים ביותר אבל אפילו אמא ביקורתית מידי יכולה בקלות בלי לשים לב לגרום לילדה שלה לחשוב שהיא לא טובה מספיק... שוב אני אומרת שאני לא מכירה אותך, אבל שווה לחשוב על זה קצת (תתחילי להאמין בעצמך :) )
ומי בכלל החליט שהייטק ומשפטים זאת קריירה גדולה? את יכולה ללמוד חינוך ולעשות עם זה כל כך הרבה, להשפיע על אנשים, לגדול ולהתפתח וליצור מזה קריירה גדולה.באמת שמכל דבר קטן אם את אוהבת ונהנת לעשות אני מאמינה שיכול לצאת משהו עצום.
כמובן שבסופו של דבר ההחלטה היא שלך ואת צריכה לבחור לבד מה טוב לך, (להשלים בגרויות אני חושבת שזה חשוב וממש כדאי לך לעשות את זה, אפילו במקרה שתחליטי בעתיד ללמוד באוניברסיטה) אל תחשבי שאת מבזבזת את הזמן שלך בלימודים, תקחי את הקורס, תצאי מהשגרה של פשוט לנסות לשרוד, תלמדי, תפתחי את עצמך, תבדקי מה את אוהבת ובמה את טובה והכי חשוב אל תפחדי לנסות, את נשמעת כמו בחורה שלא רוצה לעבוד כל החיים שלה במלצרות, תאמיני שאת מסוגלת ליותר!:)

Kagg6

New member
חצי שנה מהחיים שלי

חחחח חמוד מאוד..........

אני בן 25 ועדיין לא עשיתי כלום, פשוט לא סגור על מה ללמוד,
תעשי מה שטוב לך, אני מקנא באנשים שבטוחים במה שהם רוצים לעשות ובחיים שהם רוצים לקיים.

אם יש משהו שלמדתי זה לא להקשיב לאלף ואחד אנשים, את יכולה ללקט עצות ונסיונות מאנשים, אבל בסופו של דבר תעשי חושבים בינך לבין עצמך

FairyDust4

New member
כן קצת נסחפתי עם זה :)

חצי שנה זה באמת לא הרבה זמן
הכוונה שלי הייתה שאולי במקום זה אני יכולה לעבוד,אפילו בסתם עבודה ולפחות לעשות כסף.
אבל אז אני חוזרת לאותה נקודה בדיוק,בלי מקצוע ומשהו שאני אוהבת
אז אולי שווה לנסות באמת ולתת צ'אנס

Kagg6

New member
אין לך

מה להפסיד, רק להרוויח צבירת נסיון. אחרי זה יהיו לך 2 אפוציות:

שאת אוהבת את מה שאת עושה
ושאת לא אוהבת את מה שאת עושה.

אהבת? סחטיין לכי על זה.
לא אהבת? מצויין, פסלת עוד אופציה, יש לך עוד באמתחתך!

Voodo Doll

New member
אממ

נשמע טוב אם את אוהבת ילדים ואין לך שאיפות גבוהות מדי.
תסתכלי על הצד החיובי, גם אם תתחרטי אחרכ לפחות הקורס לא יבוא על חשבונך, והתעודה לא תעלם לשום מקום. גם תמיד תוכלי לשנות את דעתך. יש דברים שלוקח זמן לאהוב. זה עדיף ממלצרות או נותנת שירות כל החיים

נועה2004

New member
אני חושבת שכדאי לך לנסות

הכסף והסבסוד הוא שיקול אבל לא הייתי לוקחת אותו כשיקול מהותי, הרי בסופו של דבר חשוב מה ייצא לך מזה וכמו שרשמת שלא תבזבזי חצי שנה, לא משנה כמה כסף תחסכי.

לדעתי, אם את מחפשת עיסוק עתידי, לפחות לכמה שנים הקרובות, והתחום מעניין אותך, כדאי לך לנסות אותו. זה נשמע מאוד נוח וגם פותח דלתות בהמשך למשרות שונות שנשמעות סבבה (שעות עבודה סבירות, 4 ימים בשבוע - זה מעולה).

במקרה הכי גרוע - אם לא תאהבי את זה, תמיד את יכולה להפסיק או לא לעבוד בתחום, סך הכל זה יופיע בקורות החיים שלך ותמיד תוכלי להגיד לעצמך שיש לך נסיון בתחום אבל שזה לא התאים לך ולפחות ניסית.

קחי בחשבון שבכל דרך שתבחרי, יש סיכוי שאחרי שתתחילי, תראי שזה לא בהכרח מתאים ולא בהכרח "בזבזת זמן", אלא אז פשוט מחליפים תחום. את צעירה ואת לא קצינה בצבא קבע, את לא מחוייבת לשום דבר

לכי על זה!

כמובן שאת יודעת בעצמך מה הכי טוב בשבילך, אבל חצי שנה זה יחסית לא הרבה זמן, בטח לא ביחס ל23.5 שנים שכבר עברת מחייך...
אם יש לך זיקה לתחום, גם אם לא בטוח שזה יהיה העתיד שלך, זה שווה את זה!
לימודים זה מפרה ומעשיר, תעשי את זה גם בשבילך ולא רק בשביל המקצוע.
וכן, שירות לקוחות זה קקי! מנסיון...

גילושיט

New member
גם אני הייתי הולכת על זה במקומך

לא קראתי את כל השרשור אבל נראה לי שלפי ההודעה שלך מסגרת תעשה לך טוב! ובטח תחום כזה

אם את אוהבת ילדים ונראה לי שזה יכול להיות להתאים לך אז למה לא בעצם? כולה עושה קורס של חצי שנה, ואת לא חותמת עכשיו על עבודה קבועה.. זה תמיד משהו שתוכלי להחליט עליו בהמשך. מה גם שבעבודה מהסוג הזה תמיד יש ביקוש (כי תמיד אנשים עושים ילדים
) אז זה טוב שיהיה לך הסכמה וניסיון בזה גם אם בסופו של דבר תתגלגלי לתחום אחר.
אני אומרת שימי חששות בצד ויאללה להירשם! בהצלחה

למעלה