לא יודעת אם תוכלו לעזור לי

לא יודעת אם תוכלו לעזור לי

אבל מנסה
יש לי חברה טובה המון שנים אבל משום מה תמיד אני מרגישה שהיא לא מפרגנת לי עד הסוף
ובגלל זה אני מרגישה שיש דברים שלא ממש בא לי לספר לה! ובמיוחד כל מה שקשור לגברים נשים ומה שבינהם.... מה עוד שהניסיון שלה די שואף לאפס
ועכשיו מתחיל הסיפור - הכרתי מישהו לפני חודש וחצי שאני לא יודעת איך להגדיר את יחסינו אבל אני חייבת להגיד שטוב לי
לא סיפרתי לה אבל שבועיים אחרי הכרותינו אמרתי לחברה שהיה לי לילה מעניין ולא פירטתי, אמרתי לה שניפגש אני אעדכן אותה כי לא בא לי לדבר על זה בטלפון. שבוע אחרי רק נפגשנו אבל הלכנו להופעה וגם לא היינו ממש לבד ככה שלא יצא ממש לי לדבר על הנושא הזה. לא פגשתי אותה 3 שבועות בערך וגם הקשר הטלפוני קצת התרופף ושוב עד היום היא לא יודעת כלום
עכשיו אני בדילמה מה לעשות: אם היא תדע על כל הזמן שנפגשנו ולא סיפרתי לה היא די תעלב, תעשה לי פרצופים ותגיב בטון לא נעים וזה הדבר האחרון שבא לי לשמוע ובטח מחברה בגלל זה אני פונה אליכם
לספר לה שנפגשתי איתו רק מספר פעמים? לא להזכיר בכלל את העניין?? מה הייתם עושים במקומי?

yuli c

New member
קודם כל...

למה את חושבת שהיא לא מפרגנת לך עד הסוף? תראי, יש לי למשל ידיד מאוד טוב שגם אצלו הניסיון עם בנות שואף לאפס, יש אנשים שהנושא הזה די רחוק מהם ואין להם הרבה מה להגיד חוץ מ"אחלה" ו"סבבה", הם לא חוו מערכת יחסים, לא יצאו לדייטים או שלא היה להם קשר שהוא מעבר לכמה דייטים והם מרגישים לא בעניינים, לכן הם מקצרים או לא ממש מגיבים כי הם מרגישים שאין להם יותר מדי מה להגיד, זה בא מהחוסר ביטחון שלהם. יש לי גם חברה שאחרי הצבא הכירו לה מישהו והיא איתו שנתיים, היא כמעט ולא יצאה לדייטים לפני ולא היו לה קשרים כך שגם איתה אני מרגישה שאין לי כ"כ שפה משותפת בנושא. עכשיו, אני יודעת שהם חברים טובים ושזה לא נובע מחוסר פירגון ספציפית אלי, אלא מחוסר ניסיון שלהם ולכן הם לא ממש מגיבים בנידון. אינני יודעת אם זהו המצב אצלך, רק העלתי השערה... לדעתי חשוב שתשאלי את עצמך בכנות למה לא סיפרת לה לפני? ממה חששת? והאם כרגע את באמת רוצה לשתף אותה או שזה בגלל שלא נעים לך?

magenta73

New member
אני לא יודעת מה איתך

ואיך את מגדירה "חברה טובה", אבל אם לי לדוגמא, יש דייט סבבה, אין סיכוי שבעולם שתוך 12-24 שעות (תלוי מה היום והשעה), שתי החברות הכי טובות שלי לא יקבלו עליו עידכון מאוד פרטני... כנראה שהיא אולי הייתה חברה טובה אבל אם הזמן הקשר קצת התרופף, וזה בסדר, קורה לכולנו. אז אני הייתי מספרת את האמת, בלי יצאנו רק כלום פעמים וכו'. ולהגיד לה גם שרצית לספר לה בארבע עיניים ושזה לא יצא. ואל תקחי ללב את ההעלבויות, תנסי לשמור על הקשר, אם הוא חשוב לך. ושיהיה לך בהצלחה

belli80

New member
נשמע יותר כמו

סוג של גלגל.. לך לא נוח לספר (למה? כי לה אין? זו סיבה מספיק טובה לצנזר אינפורמציה?? אם היא חברה באמת טובה היא אמורה לשמוח כשטוב לך, גם אם אין לה עיצות "אופרטיביות" בעיניין) ולה לא נוח לשמוע (למה?? כי לה אין? זו קצת צרות עיין, לא?) כך שנוצר לו מצב שעל הדברים החשובים באמת את לא מספרת.. יופי של "חברה טובה"... ועכשיו ברצינות - אם היא באמת חברה טובה היא תבין את כל מה שסיפרת - שלא נראה לך לפרט בטלפון על נושאים שחשובים לך מספיק בשביל ליזום מפגש, שלא יכולת לפרט כשהייתן בהופעה וכו'. היא תשמח ותפרגן עד השמיים. "תעשה לי פרצופים ותגיב בטון לא נעים" זה לא נשמע כמו משהו שהייתי מצפה מחברה קרובה. זו צרות עיין, עיסוק בתפל, קנאה וסתם פולניות... ואגב - מנצל"שת לבקש עיצה דומה..: מי שאני מגדירה כחברה הכי טובה שלי לא יודעת שבנזוגי ואני החלטנו להתחתן. הסיבה העיקרית לזה שהיא לא יודעת היא שכמעט אף אחד לא יודע, וגם לא ההורים שלנו. (מצד שני, יש לי חברות שכן יודעות). הסיבה השנייה בחשיבותה היא שאני יודעת לאיזה סרט היא תיכנס מזה - כי היא והחבר שלה ביחד כבר יותר משש שנים, והיא לחוצת טבעת וילדים... אז אני לא רוצה להיות הסיבה שהיא תיכנס לדיכאון (ותאמינו לי, זה לא שאני לוקחת יותר מידי קרדיט לעצמי, היא באמת תיכנס לסרטים מטורפים מזה..) לספר? לספר לה מתי שנכריז על זה באופן רשמי? להסתיר את העובדה שהחלטנו כבר לפני חודשיים?

magenta73

New member
ספרי לה

היא החברה הכי טובה, היא צריכה לדעת מזה... תכנס לסרטים - זה כבר עסק שלה, לא? אולי זה דווקא יעשה לה טוב, לכי תדעי... (למה הם לא מתחתנים אחרי שש שנים? כי הוא לא רוצה להתחתן, כלומר, הטקס עצמו או כי הוא לא מוכן למשפחה ולקחת את זה קדימה?)

belli80

New member
את מתחילה להישמע

כמו בנזוגי.. כל דבר הוא "בעייה של מישהו אחר" .. אני מבינה את מה שאת אומרת, ואחרי שלוש שנים איתו אני מודה שגם אני מתחילה לראות ככה את הדברים, לא בקטע של חוסר רגישות, כמובן, אלא בקטע של כל אחד מתמודד בצורה שלו, והסרט שלה הוא הסרט שלה, לא שלי.. אבל - היא באמת באמת (!) תיכנס מזה לסרט ולדיכאון. היא מסוג האנשים שמנתחים כל דבר עד שיוצאת להם הנשמה, והיא תשמח בשבילי, כמובן, אבל המחשבה הבאה שלה תהיה "אבל הם רק שלוש שנים ביחד ואנחנו כבר יותר משש, למה הם כן? מה דפוק בי? מה דפוק בנו? למה הוא לא..." וכולי.. ואני אוהבת אותה מאוד, והיא יקרה לי (על אף כמה שהיא מעייפת..
) ואני ממש לא רוצה להיות הטריגר של הדיכאון הבא שלה. ואל תשאלי אותי שאלות מסובכות. הוא אוהב אותה... לא יודע... רוצה.... האמא של הילדים שלו... ומה אם ייפרדו?... יו נואו, הבולשיט הקבוע...

yuli c

New member
תסתכלי על זה ככה...

הרי באיזשהו שלב היא תדע נכון? עכשיו בהנחה שהיא בטוח תכנס מזה לדיכאון זה יקרה מתי שהיא תדע מזה לא? ככה שזה נתון בלתי נמנע בין הוא יקרה עכשיו או עוד שבוע או עוד חודש לא? לדעתי עדיף עכשיו כי אז בנוסף לדיכאון שאת משערת שיהיה לה היא גם יכולה להפגע מכך שלא סיפרת לה קודם...

magenta73

New member
זו באמת הבעיה שלה, תסלחי לי,

אם היא כ"כ לחוצת חתונה למה היא נמצאת עם משהו שש שנים (!) שלא מסוגל להתחייב ליותר? זו לא הבעיה שלך, זו הבעיה שלה בלבד. והבעיה שלך היא שאת גברת לא נעים לי. לא נעים לך לספר לך כי היא תכנס לסרטים. מה שאת לא מבינה זה שהיא גיברת נכנסת לסרט. לא משנה מה יקרה, היא תכנס לסרט. אז אם זה לא סרט איך היא מתחתנת אחרי שלוש שנים, זה סרט פלוס ספויילר איך היא מתחתנת אחרי שלוש שנים יחד עם העובדה שאני האחרונה לדעת, ואני אמורה להיות החברה הכי הכי שלה. קאצ' מיי דריפט?

ש ו פ י ת

New member
אף מילה על אהבה

שימרי את המידע הזה עבורך לא נשמע שהיא חברה טובה שלך לכי לפי תחושות הבטן שלך ... שלפיה משתמע שאת לא מזדרזת לספר לה ... יש לך ספק רב תשאירי את זה אצלך (-: שופית

אישון36

New member
בואי נראה

יש לך חבר חדש והיא החברה החדשה את חשה שהיא תיהיה לא מפרגנת אם היא תדע. אם היא לא תדע היא תיהיה עוד יותר לא מפרגנת, כי היא לא חלק מהסיפור. באופן מוזר את כבר חודש וחצי עם משהו ולא יצא לכן לדבר על זה. אני באופן מוזר מאמין שאם יש מישהו שמביא אנרגיה שלילית.....צריך איכשהו לנסות למנוע את האנרגיה הזאת, חלק מהאמצעים זה לדלל את הקשר ולהישאר עם קשר שכולו חיובי. אני מבין שאת מדללת אותה .....אבל מתחילה לפחד מההשלכות. אז זהו, אל תפחדי מההשלכות, פשוט תדללי את האנרגיה השלילית מחייך. אישון. ללא השלכות..

smartblonda

New member
חברה טובה אבל לא מפרגנת קצת מנוגד -לא?!

תספרי לה את האמת בקצרה ומבלי להכנס לפרטים מרובים.

למעלה