לא יודעת אפילו למי להפנות את השאלה

happpy

New member
לא יודעת אפילו למי להפנות את השאלה

הבן שלי עוד שבוע בן חצי שנה, תינוק מפותח מאוד, עושה כל מה ש"צריך" לעשות בגילו ובכלל תינוק פעלתן ומקסים. משבועיים אחרי הלידה ועד היום עוד סובל מגזים וכאבי בטן לפני יציאה (הוא יונק). כנראה שהוא התרגל לכך איכשהו, אבל אני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהוא לא עשה קקי שלא עלי או בהחזקת יד שלי. כלומר, כל פעם שהוא צריך לעשות הוא מתבכיין ומתפתל ובסוף אני נכנעת ומרימה אותו ורוב הפעמים הוא מיד יעשה. גם בלילה הוא מתעורר מכאבי בטן ולא עושה עד שאני מרימה אותו. לפעמים אני אפילו לא יודעת שהוא צריך ואיך שאני מרימה אותו הוא עושה. אני לא ממש יודעת מה לעשות. מפריעים לי שני דברים. מפריע לי לחשוב שהוא מחכה ולא עושה עד שאני מרימה אותו ועד אז סובל, הרי לפעמים לוקח לי זמן לזהות את הצורך. ומפריעה לי התלות שלו בי לצורך זה, אני לא בטוחה שזה "בריא". האם צריך לעשות משהו? ומה אפשר לעשות על מנת לנתק את הקשר ביני לבין יציאה בלי לגרום לו לטראומות?

הפי שלום

ראשית הייתי מציעה להתייעץ עם רופא. בהנחה שהרופא אומר שהכל תקין ואין בעיה רפואית ובהנחה שיש לו צואה של יונק שאינה קשה מידי ומקשה על היציאה. מנסיוני יכולים לעזור מספר דברים: 1. מסג' בטן כדוגמת זה שמלמדים בעיסוי ההודי 2. מסג' בכפות הרגליים ( באזור קשת כף הרגל עם כיוון השעון - הדגמה יותר מדוייקת אפשר לקבל ממדריך) 3. עבודה על שרירים טבעתיים ( כדוגמת אזור הפה) שיכוולה להשפיע על מערכת העיכול ( גם זה דורש הדגמה)

happpy

New member
תודה ענת

אכן, יש לו צואה של יונק, מאוד מימית, כך שזו לא ממש הבעיה. הוא גם עושה לפחות פעם ביום כך שלא מדובר על עצירות. אני עושה לו מסג' בטן ובכפות הרגליים כמו שהראו לי בקורס עיסוי תינוקות. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה שזה גזים ואין מה לעשות... כמובן שמפריע לי שהוא סובל, וניסינו את כל התכשירים למיניהם, כולל שתיית תה שומר, קמומיל ואניס (בשבילי). עכשיו עובד קצת הסימיקול ומקל עליו. מה שיותר מפריע לי כרגע זה התלות שלו בי על מנת לעשות. פשוט לא שמעתי על מקרים רבים כאלה. נראה לי שזה משהו התנהגותי ואני שואלת את עצמי אם זה בסדר.

למעלה