לא יודעת....הרבה

חמודה

New member
לא יודעת....הרבה

היום קראתי סיפור על מישהי שנאנסה. מה הסטטיסטיקה?...אחת מכל שלוש?...כיסיתי את הסטטיסיטיקה. הקפתי את עצמי בנאנסות. ---לא במודע--- והסיפור שלה, החזיר את הסיפור של כל אחת ואחת מהן, את הדמעות, את הידיעות בעיתון, את הסטיקרים: "את לא לבד", את תחושת הגועל, החוסר אונים, חוסר אונים מזעזע. את הידיעה הנוראית שמחלחלת לי לתוך המוח, שאין שם אף אחד שיעזור, מי יכול לעזור? ========= אני: אני לא יודעת לשפוט אופי. היא: למה, לפעמים דווקא הולך לך. אני: ומה עם כל הפעמים שלא הולך לי? (כשהשתחררתי חשבתי שלעולם לא אגיד את המשפט "עד מתי?") היא: לא יודעת, מה את רוצה?, להפסיק? אני: לא...פשוט רוצה להפסיק להיפגע...זה יותר מידי? כן...זה יותר מידי. זה הכל. ======= כבר שלושה חודשים שאני בבית, מחזקת קשרים עם אמא, פחות עם אבא (כי זה אבא) ועם הזמן אני מגלה דברים שלא רציתי לדעת, על עצמי. כמה מזעזעת הייתי כל התקופה הזאת...כמה פגעתי. וקשה לשמוע את זה. לדעת שכבר מגיל 3 אבא שלך בכה בגללך. יש יותר גרוע מזה? איזה מן בנאדם אני? זה אומר עלי משהו? בגלל זה אני והוא ככה? הרבה שאלות - פחות מידי תשובות זהו.

רעוּת

New member
....

"מה הסטטיסטיקה?...אחת מכל שלוש?...כיסיתי את הסטטיסיטיקה. הקפתי את עצמי בנאנסות." אאוץ'...... (אני לא חושבת שזה יותר מדי, לרצות. אם זה יותר מדי, מה כבר נשאר לנו..?)

noosh

New member
אם יש משהו יותר כואב

ומתסכל מלאכזב את עצמך, זה לדעת שאת מאכזבת או איכזבת את מי שסביבך. אנחנו רוצים להיות הכי טובים לאנשים שאנחנו אוהבים, לעשות תמיד את הדבר הנכון, להקיף אותם בכל הטוב שלנו. ולפעמים אנחנו לא יכולים, כי קש לנו או כואב לנו או אנחונ בתקופה רעה, ואנחנו לא יכולים לכלוא יותר (וגם לא ממש צריכים) אז אנחנו מוציאים החוצה וכל מי שסביבנו סופג את זה. וזה נורא, לגלות את זה, לדעת את זה. זה כלכך מתסכל, זה הדבר האחרון שרצית, שאבא שלך יבכה בגללך, שמישהו שאת אוהבת יבכה בגללך. זו תחושה כלכך... helpless. כי זה הדבר האחרון שהתכוונת אליו, אבל לפעמים פשוט אין שליטה. ואי אפשר לחזור אחורה, אי אפשר לשנות, והכי - אי אפשר לדעת אם היית באמת נוהגת אחרת. כשאת במצבים כאלו, משהו אחר קורה, משה ומשתנה בך. אנחנו לומדים מכל תקופה כזאת של הרס, אבל אנחנו לא יכולים לשפוט אותה כי היינו למטה. אנשים (וחיות, וכולם, בעצם) מתנהגים באופנים שהם לא ידעו שטבועים בהם, כשהם במצבי מצוקה, וזה לא משנה איזו. את לא יכולה לדעת תמיד איך תגיבי, את גם לא תמדי צריכה. את מתוסכלת וכואב לך, ואני חושבת שאת יכולה גם לזכור שמי שסביבך ואוהב אותך, מוכן לספוג למענך. ומי שסביבך ואוהב אותך, גם כשהוא בוכה וגם כשקשה לו וגם כשהוא מרגיש לחוץ לפינה ושהוא מפחד, אם הוא עדיין שם, אז הוא עדיין שם. ובשביל זה הם שם, לפעמים. כדי להחזיק אותנו כשאנחנו צריכים. זה לא קל וזה לא פשוט וזה לא מצב שאת רוצה להיות בו, אבל זה מצב שהיית בו, ואם היית בו כנראה שהייתה סיבה. ומי שאוהב אותך רוצה לעזור לך. גםאם המחיר הוא לכאוב איתך למשך תקופה. כמו שאת היית מוכנה, גם הם מוכנים. ומותר לך להשבר לפעמים ולפעמים מותר להיות לא-בסדר, כי זה חלק מאיתנו ומי שסביבנו צריך לדעת את זה, והוא יודע את זה, וזה ככה. זה אומר עלייך שאת אנושית. אני חושבת שזה הרבה (טוב). למה את והוא ככה זה, אני משערת, משקעים של שנים. ואלו סבכים שאפשר להתיר, לאט לאט, אם עוקבים אחרי החוטים ומנסים לשחרר קשר אחרי קשר. זה דורש סבלנות וזמן (ולפעמים ציפורניים די ארוכות), ועזרה מאחרים, אבל זה אפשרי.

למעלה