לא יודעת מאיפה להתחיל

ס ג i ל

New member
לא יודעת מאיפה להתחיל

אז ככה אני בבעיה רצינית: אני מתה לקנות רכב ולהתחיל לנהוג
אך אני מתה מפחד כי לא נהגתי מאז שהוצאתי את הרישיון.
לפני 5 שנים למדתי נהיגה על אוטומט, עברתי טסט רביעי
ולאחר חודש נהגתי 40 ד' עם חבר של בעלי כי רצה למכור לנו את הרכב שלו.
הוא ישב אז לידי ואמר שאני נוהגת כמו נהגת ותיקה.
מאז לא נהגתי 5 שנים הסיבה: לבעלי אין רשיון, אין מי שילווה אותי ויתן לי בטחון וגם לא היה בהתחלה.
אין לי גם משפחה באזור ואני לא בקשר איתם.
לפני מס' חודשים נהגתי עם חבר אחר של בעלי כי רציתי לקנות רכב ונהגתי לא טוב, חסרת בטחון, לדעתי הייתי סכנה לציבור.
(כמעט עליתי על מישהי במעבר חציה) והחבר של בעלי שם ברקס במקומי. לדעת החבר סה"כ נהגתי בסדר חוץ מהמקרה הזה רק שאני צריכה לקבל בטחון.
מאז אני עוד יותר בטראומה לעלות על רכב.
מה לעשות?

ravidmos1

New member
תשובה

קודם כל זה טבעי שאת חוששת כי לא נהגת 5 שנים .
הצעתי אלייך היא פשוטה תמצאי מורה לנהיגה תקבעי איתו שיעור ותתחלי לנהוג תבקשי ממנו שיעבור איתך על הדברים החשובים
( החלפת נתיבים , פניות, זכויות קדימה, מבטים ומראות ) תעשי מספר שעורים את תראי שהביטחון שלך יבנה עם הזמן ועם השעורים .
זאת אומנם הוצאה אבל זה יפתור לך את בעיית הביטחון וירענן את זכרונך בדברים החשובים בנהיגה .
מניסיוני האישי רוב האנשים שלא נהגו תקופה ארוכה נזקקים ל5-8 שעורים בממוצע על מנת לקבל את הביטחון ולחזור לנהוג .

מקווה שעזרתי שיהיה המון בהצלחה !!

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

Kורן

New member
הדרגה...

פשוט מאוד לדעתי

קונים את הרכב שרוצים, קודם שיהיה רכב!
אישית אני ממליץ על 2-3 שעורים עם מורה נהיגה ולאחר מכן לבקש שמורה הנהיגה יעלה אתך לרכב שלך לעוד 2-3 הדרכות (מניסיון התהליך עובד מצויין!)

לאחר מכן לתרגל קצת לבד עם הרכב, במגרש חניה וברחובות שקטים וסמוכים לבית (אם אפשר אז להמתין לשעות שקטות של התנועה)

השלב הבא הוא נסיעות קצת יותר ארוכות בשעות שקטות של התנועה ולאט לאט להעלות את הדרגה.

תהליך שנשמע ארוך אבל הוא ממש קצר ואפשר בתוך שבוע לעלות את הביטחון ולעלות בטוח לכביש

duvdevanim

New member
לא הבנתי.. איך הוא שם ברקס במקומך?

יש לו רכב עם דבשות "כפולות" כמו אצל מורי נהיגה?

למעלה