לא יודעת מה חשבתי לעצמי אבל,

ה ל ל

New member
לא יודעת מה חשבתי לעצמי אבל,

השנה התנדבתי לארח אצלי את החברים לארוחת החג. בכל שנה מאז שאני זוכרת את עצמי ארוחות החג היו בבית הוריי והשנה הם נוסעים ועוזבים אותי. הרמתי את הכפפה שזרקו לי, והחלטתי שאעמוד באתגר. אז עכשיו, אנשים טובים אנא ייעצו לי מה להכין? מוכרחה לציין שבשלנית גדולה אני לא. אבל, כשאני משתדלת אני קוטפת מחמאות. כמובן שמתכונים טעימים שנראים מסובכים מאוד אך למעשה מאוד פשוטים, יתקבלו בברכה. וכל רעיון אחר. שכחתי לציין שבארוחה יהיו 8 מבוגרים ו- 5 ילדים קטנים. אז שתהיה לכולנו שנה טובה.
 

terroir

New member
עוד קצת פרטים ושאלות

כמה מנות מתוכננות בארוחה: האם 3 מנות (ראשונה, עיקרית ואחרונה) וזהו, או משהו מפואר יותר (כמו 2-3 סוגים של מנות עיקריות וכדומה)? האם הארוחה צריכה להיות בסממני החג, או סתם להיות טובה וטעימה? האם הילדים אוכלים כמו המבוגרים, או צריכים אוכל בנפרד בשבילם?
 

ה ל ל

New member
ממש עלית על הנקודות עליהן אני

מתלבטת. ובכן, כיוון שזה חג ראשון אותו אני מארחת ויתארחו אצלי שתי משפחות שכלל לא מכירות את מנהגי החג, חשבתי שהארוחה כן תהיה בסממני החג. בכל זאת אני רוצה שהם וילדיהם יחוו את החג אולי לא כהלכתו אבל לפחות משהו. הילדים ישבו יחד איתנו ויאכלו את האוכל שיוגש לכולם. ומבחינת המנות:אני רוצה שתהיה מנה ראשונה עיקרית ואחרונה לא מסובכות וטעימות. חשבתי על 2 סוגים של מנה בשרית ודג כמובן. שוב, תודה.
 

קונרד

New member
טוף, הנה הצעה למנה עיקרית

שעשתה רושם נהדר, קטפה מחמאות ואם לא היינו שומרי כשרות בפסח יכלה לככב גם בסנוויצים של השבוע שלאחר לילהסדר. שוק טלה (לשוק במשקל כשני קילו ומחצה): רוכשים שוק טלה טריה, מקפידים לקנות משהו טרי, ולא קפוא ומופשר. אין חכמות- תקני רע תאכלי רע. מקלפים כשני ראשי שום, תוחבים שיני שום בכל חרך וחריץ בשוק ורצוי וממולץ גם להמציא בסכין קטנה עוד חריצים בלתי טבעיים. מושחים היטב את השוק בשמן זית, מעסים במלח גס ופלפל גרוס טרי, מפזרים בנדיבות רוזמרין, גרגירי כוסברה גרוסים, שום כתוש, אפשר גם מעט דבש ג'ינג'ר מרוסק וחרדל (לחובבי הז'אנר) מקפידים לצלות את הבשר רק כשהגיע לטמפ' החדר צולים כשערים דקות בחום גבוה מאד (220 מ"צ) אח"כ מנמיכים את חום התנור ל-160 מ"צ וממשיכים לצלות עוד כארבעים וחמש דקות (למבוגרים שלא מפחדים מבשר מדיום) עד 65 דקות (לטובת הפולניות שטיפת מיצי בשר מרתיעות אותן בקריאה "הוא עושה מההה"). מגישים לשולחן שלם, מלווה בתפ"א קטנים אפויים וכלי פריסה.
 

ranlevy

New member
ותבשיל הבשר החביב עלי

אמנם לא עם תפוח בדבש וכו', אבל מתכון מנצח ללא ספק, שזוכה לתשבחות בכל הזדמנות. הטכניקה צרפתית קלאסית, המתכון פשוט פשוט, וסוד ההצלחה היא חומרים טובים. ותודה לחני פרבר. לארבעה אנשים: 1 ק"ג בשר בקר לבישול ארוך (כתף, ועדיף מה שנקרא בצרפתית basse cotes אני חושב שזה שפונדרה), חתוך לקוביות. 3 בצלים בינוניים, קצוצים דק. 3 כפות קמח. 3 כפות סוכר חום (אני מעדיף את החום הרטוב עם המולסה, של סוגת) 2 בקבוקים של בירה בלגית לבנה hoogarden (לא להתפשר על הבירה) בוקה גרני של עלי כרישה, גבעולי קורנית, גבעולי פטרוזיליה, ועלה דפנה. שמן לטיגון בחום גבוה (בוטנים או קנולה) ההכנה: מפלפלים וממליחים את הבשר מכל הצדדים. מחממים בסיר רחב את השמן, ואוטמים את נתחי הבשר מכל הצדדים (אם הסיר לא מספיק רחב - עושים את זה בפעמיים). מוציאים את הבשר לכלי נפרד, ומכניסים לסיר את הבצל הקצוץ. מערבבים היטב כדי שנוזלי הבישול של הבשר ייספגו בבצל. מטגנים על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הקמח והסוכר, מערבבים היטב, ויוצקים פנימה מעט מהבירה. מערבבים, מבשלים, וכשהתערובת מתייבשת יוצקים עוד מהבירה, וכך הלאה (סה"כ כ-5 דקות). מחזירים את נתחי הבשר לסיר, יוצקים פנימה את יתרת הבירה, מוסיפים את הבוקה-גרני, וממלאים מים עד שיכסו את פני הבשר. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף, ומבשלים לפחות 3 שעות. לקראת סיום טועמים את הרוטב, ומתקנים תיבול במלח ופלפל אם צריך. מביאים את הרוטב למרקם הנכון, ומגישים. הכי הכי חשוב - לבחור בירה טובה ועדינה, ולא מרה מדי. אין סיבה לחסוך 2-3 שקלים על בקבוק בירה, ולהרוס נתח בשר טוב שהוצאנו עליו כמה עשרות שקלים. -- רן.
 

ranlevy

New member
ותיקון זריז בשביל הדייקנות

בקבוק בירה- יש של 250 מ"ל, של 330 מ"ל (יותר מזה לא ראיתי בבירה המסויימת הזאת). שני הבקבוקים יעשו את העבודה - כ-500 עד 600 מ"ל בירה. -- רן.
 

chanit

New member
רן, תודה.אימצתי את המתכון והוא

מתבשל לו כבר כמחצית השעה במטבחי. הבית מריח, והתבשיל נראה טוב.
 
דווקא לילדים כן היינו מציעים להכין

משהו שהם יאהבו. אין טעם לנסות להאכיל את כל הילדים ברוסט ביפ או בשוק טלה, עדיף להכין משהו שיודעים בבירור שהם יאהבו. זה יאפשר לך גם להקטין את המנה העיקרית שאת מכינה למבוגרים במקום להכין אוכל שדי בוודאות לא יאכל על ידי הילדים. וזאת, מנסיון, למרות שפגשנו גם ילדים אניני טעם ואנחנו בעד להציע להם לנסות את כל מה שמונח על השולחן. אבל ליתר בטחון, שתהיה גם מנה שבזכותה יזכרו אותך לטובה. והנה ההצעה - שוקי עוף בסויה ודבש. לערבב בקערית סויה ודבש ביחס שווה, שום קצוץ, מעט זנגויל טרי קצוץ,מעט יין אדום אם יש בקבוק פתוח בסביבה, להשרות את העוף במרינדה הזו כמה שעות לפני האפיה, לאפות ב 180 מעלות עד שמשחים אבל להזהר לא ליבש אותו. אפשר לאפות מכוסה בנייר כסף כחצי שעה ועוד רבע שעה עשרים דקות ללא נייר עד שיקבל גוון יפה. הצלחה ודאית אצל ילדים, ללא עמל רב.
 
למעלה