לא יודעת מה להגיד..

meital G

New member
לא יודעת מה להגיד..

אני מדברת עם מישו כבר חודש בערך. אני יודעת שהיא עוברת תקופה קשה מאוד. עכשיו דיברנו והיא אמרה לי שהיא הייתה רוצה להיות מתחת האדמה. את האומץ לבלוע את כל התרופות שיש לה בארון. אני יודעת שזה לא מיידי. ואני לא חושבת שהיא באמת תעשה את זה. למרות שאי אפשר לדעת.. מה אני צריכה להגיד לה ? השיחה הזו מאוד קשה לי. אין לי ניסיון בזה ואני לא יודעת איך לשכנע אותה שפעם כן יהיה טוב...

ה מוזה

New member
להקשיב לה

ולתת לה את הקישור לפורום של תמיכה נפשית לצעירים של סהר את לא יכולה לשכנע אותה שיהיה טוב או שהתהום לא שחורה זה מה שהיא רואה עכשיו , תהיי שם איתה בהקשבה לפעמים עצם זה שפורקים מהלב עוזר לא בושה שתאמרי לה שאת רוצה שהיא תקבל תמיכה את שלך ואת של עוד אנשים שקצת יותר מנוסים ופשוט .... להקשיב לה .תני לה לדבר ואם זקוקה את בעצמך לכתף אנחנו כאן

Pure SilenCe

New member
../images/Emo45.gif מחזקת את מילותייה של מוזה

ואם יש לך צל של חשד, אל תהססי לפנות להנהלתה. ואנחנו כאן בשבילך תמיד. מתי שתצטרכי, אפילו כדי לחזק את עצמך. בעיקר כדי לחזק את עצמך.

meital G

New member
אבל אני לא יודעת מה להגיד לדברים

כמו: אני מלאת עצב וזה משתק אותי אני כבר לא יכולה לחשוב בהיגיון לא יכולה לסבול את הכאב הזה היא לא מאמינה שהיא פעם תתגבר על זה או פעם תמצא אהבה אחרת. ועוד מליון ואחד דברים לא מסתדרים לה. והיא לא נמצאת באף מסגרת עכשיו (גיוס באפריל) והיא כל הזמן לבד. אני יודעת שהיא כותבת או לפחות כתבה פעם בסה"ר כי פעם היא שלחה לי קישור להודעה שלה שם... (שנשארה חסרת תגובות אגב) בסופו של דבר זה רק מילים (מילים שהרבה פעמים גרמו לי לחייך, להתעצבן אפילו להתעודד. אבל לא במצב כמו שלה) שאלתי אותה אם היא רוצה שניפגש השבוע.. למזלי היא אמרה ש "לא". כי אני לא יודעת כמה טוב הייתי מצליחה להתמודד עם זה. (אף פעם לא ראיתי אותה) כמה אנחנו יכולים לעזור דרך המילה הכתובה?

ה מוזה

New member
כמה ? הרבה יותר ממה שחושבים..

הרבה יותר מכלום לולא מילים כתובות היו עוזרות לא היו פורומים :) את בהחלט יכולה להפנות אותה לפורומים נוספים ..לפי שיקול דעתך שיתאימו לה ( מצער לשמוע שלא זכתה לתגובות בסהר) ומעבר לכך אני באמת חושבתץ מיטל שזה בסדר לומר לה מה שאמרת -כתבת- לנו כאן .. שאת לא יודעת מה לומר לה שאת בשמחה תקשיבי אבל את לא ממש מוצאת מילים ותנסי אם זה כסד עליך להפנות אותה לאנשים/פורומים שכן יכולים להתמודד עם המילים הקשות שלה תנתבי אותה לשם לאט לאט .. אל תקחי על עצמך מעבר למה שאת מסוגלת ..

Pure SilenCe

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת.

מוזה את פשוט לוקחת לי מילים מהפה. זה ממש ממש גובל בפריצות !
כמה טוב לדעת שיש מי שמחזק אותך בעצם חשיבה דומה.

neta s

New member
הרגשה של אחריות

מיטלי אני חושבת שיש בזה משהו נורא מכביד. כאילו לא יפה להגיד את זה, כי היא פונה אליך כדי לקבל עזרה, אבל בעצם נשמע לי שאת מרגישה שזה קצת גדול עליך, ושמה כבר אפשר להגיד לה. תחושת הכובד הזו רק מתחזקת כשהיא מתחילה לדבר באמת על מעשה אובדני (התאבדות), ואפילו מתארת איך היא תעשה את זה. נשמע כאילו הכאב שלה, והיאוש שלה, מתחילים למלא גם אותך, וזה לא רק מפחיד, זה גם קצת מחניק אולי... אני מסכימה עם המוזה ופיור. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לתת לה לדבר, לכתוב, לשפוך את הלב. אל תנסי להגיד לה ש"יהיה טוב", "אל תדאגי", "עוד מעט זה יעבור" - גם כי זה לא מה שינחם אותה כרגע, וגם ביננו - אנחנו לא ממש יכולים להבטיח שיהיה יותר טוב. אין שום מניעה מלהגיד לה: אני איתך, אני רוצה לשמוע אותך, לנסות להקל עליך. אולי תפני גם לסה"ר, כי הם יותר מקצוענים, ואולי יוכלו לעזור לך יותר. בינתיים, אנחנו כאן, ובאמת נשמח לעזור.

meital G

New member
תודה רבה לכולכן !!!

דיברתי איתה אתמול והיא מרגישה קצת יותר טוב. (היא אמרה לי שזה בא לה לפי תקופות) היא אמרה לי שהיא לא מתכוונת להתאבד בחיים. (אומנם לא כי היא רוצה לחיות אלא רק כי היא לא מסוגלת להזיק לעצמה פיזית אבל זה גם משהו) היא גם הבטיחה לי שאם פעם היא תרגיש קרובה לזה היא תדבר איתי. זה ממלא ומחניק כי.. נורא עצוב לקרוא דברים כאלה ולדעת שמישהו כל כך סובל בלי יכולת ממשית לעזור לו. בכל מקרה תודה... בהתחלה התלבטתי אם לכתוב פה או לא (פחדתי שילחצו עליי להגיד במי מדובר). אני שמחה שכתבתי..

neta s

New member
חשוב להוציא...

אני לא יכולה להבטיח לך תמיד שלא ננסה לדעת פרטים נוספים, אבל עקרונית מטרת הפורום היא לא לנסות לדעת אם אנחנו מכירים את הגולש ויודעים מה קורה איתו, אלא באמת לתת למנהלים קצת להוציא את מה שיושב על הלב. אני באמת שמחה שהחלטת לדבר על זה קצת. אני חושבת שזה יכול לעזור (למרות ש"שמחה" בהקשר הזה זה קצת מוזר). אני כן מבטיחה שנבקש פרטים מזהים על הגולש/ת רק אם נחשוב שהפרטים האלה הכרחיים להצלת חיים.

למעלה