לא יודעת מה לומר לכם על השבוע הזה, והוא עוד לא נגמר

alice1803

New member
לא יודעת מה לומר לכם על השבוע הזה, והוא עוד לא נגמר

ורק המחשבה על כיפור משביתה לי את שמחת החיים.
זה יום של כבדות, בשנתיים האחרונות ממש קשה לי, כי אני גם גרה אצל ההורים, ונורא משעמם לי להיות תקועה בבית.
ואני מרגישה שאני נראית הכי רע בעולם, אז גם לא יוצאת מהבית, כי אני תשושה, וגם ככה חלשה פיזית, אז הצום בהחלט משבית אותי.
ואני חושבת רק על שאכטה כל הזמן.
אוף זה קשה לי.

מי שהצום פוגע בו בריאותית

לא צריך לצום לגבי הנראית רע. אז אולי הגיע הזמן להשקיע בעצמך תלבושת-תספורת- קוסמטיקאית עושה פלאים למצב הרגשי. פנקי את עצמך קצת מגיע לך

alice1803

New member
כן צודקת, גם לגבי התספורת וגם לגבי המצב הריגשי

וגם לגבי הצום את צודקת, הייתה רק פעם אחת שנשברתי, ועישנתי שאכטה קטנה, אבל המשכתי לצום, וזה היה ממש שעתיים לפני הסוף של הצום, פשוט לא יכולתי להכיל עוד רגע של טירוף במוח שלי.

תלכי עם חברה או לבד ליום כייף

המייקאובר ישאר כמה שבועות אחרי ויעזור לך לראות את עצמך באור חיובי יותר מומלץ בחום

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אולי במקום להלחם עם זה לכי עם זה..

&nbsp
כלומר בטח יש בית כנסת..התפילות יפות בכיפור ויש נשים שם...יש ספרים ללמוד על כיפור..מהו ואת מתעניינת...להפוך את זה מיום של צריך לעבור..ליום שתביני מה יש בו ...:)

alice1803

New member
זה בדיוק מה שתמיד הייתי עושה בשביל לעבור את הצום

אבל הפעם קצת קשה לי מבחינה נפשית, בגלל שיש לי כאבי בטן מוזרים.
יהיה בסדר.
גמר חתימה טובה

מילקי91

New member
אולי אסור לך לצום ,לפי מה שאת מתארת

כיפור זה מבאס אין ספק ,אבל לפחות השנה זה

יוצא בשישי שבת ,אז נראה לי שנרגיש את זה פחות.

נסי להאחז בדברים קטנים שעושים לך טוב :

מוסיקה,ספרים, סדרה בטלווזיה, מה שאת אוהבת.

אם את אוהבת ים , הכוונה לטייל קצת בטיילת,

על החוף,נעים עכשיו בערב.

alice1803

New member
היי מאמי, גמר חתימה טובה

אסור לראות טלוויזיה בכיפור, ואני לא יכולה כי אם אני צמה, אז זה סתם יהרוס לי הכל, ואני גם גרה אצל ההורים עכשיו, אז אי אפשר לעשות רעש.
&nbsp
הבעיה שלי היא שמבחינה בריאותית, הרגשתי שכבר שבועיים אני לא מרגישה טוב, וכנראה שחזרה לי הקנדידה במעיים, וכל מה שאני אוכלת עושה לי בחילה נוראית, רגישה לחלב פתאום, הכל מריח לי מקולקל, אז ממש רע לי בגוף, אז אני מקווה שלא אהיה יותר צמאה, כי הקנדידה הזו עושה יובש בפה.
&nbsp
נקווה שיעבור בקלות.
גמר חתימה טובה מאמי

MindfullEye

New member
תעבירי בשינה...

אבל, וזה לא בא בקטע של ביקורת, שווה לחשוב ואולי לנסות ביום הזה - גם אם לא צמים מאוכל, לצום מעישונים.
זה לא באמת עושה לך טוב בטווח הרחוק, לא נפשית, לא כלכלית.

alice1803

New member
אני צמה ביום כיפור מגיל 11 בערך

מלבד פעם אחת לפני 10 שנים, כשגרתי בתל אביב, והחלטתי שאני לא נוסעת להורים שלי, ועושה את הכיפור בבית, והצטערתי על זה נורא, כי הרגשתי נורא לבד, ונכנסתי לסרט עם עצמי, אז הדלקתי סיגריה, עישנתי 3 שכטות, וכיביתי אותה, כי הסתחרר לי הראש, וגם הצטערתי על זה, אבל המשכתי לצום.
&nbsp
ולגבי עישונים, זה נכון מאוד שזה אולי מזיק בטווח הארוך, אבל תלוי למי, אני מאמינה שלכלל האוכלוסייה זה לא בריא מן הסתם לגלגל וויד, אבל תחשוב על אנשים כמוני, שלא מצליחים להרפות מהמחשבות, ולעשן משהו קטן ומגולגל עוזר לי מאוד ומקל לי על הנשמה. מבחינת רגשות כבדים של פוסט טראומה, ומרגיע אותי, והמחשבות סביב האובססיות שלי מפסיקות, וזה האו סי די שלי, שבא והולך לפי קריזות, אז זה לא קל, ועדיף לי לעשן משהו ולהיות בסדר איכשהו, מאשר להיות פקעת עצבים ואולי לשבור לעצמי את הראש מרוב לחץ.
&nbsp
ותאמין לי שניסיתי להפסיק, אבל זה בלתי נסבל בלי, פשוט יש אנשים שצריכים את זה פשוט, ממש צריכים, כמו מים, כמו שלוק כשממש צמאים.
החיים שלי נראים נעימים לי יותר, כשאני מדליקה איזה משהו קטן לעשן, פה ושם, ולפעמים כל יום בערב.
&nbsp
אז זה לא מה שיהרוג אותי, ויעשה לי נזק, דברים אחרים אולי דווקא כן.
תודה על התגובה

MindfullEye

New member
אההה

מכיר את זה ממקור ראשון, בגלל זה כתבתי. זו תרופה למצבים מסויימים בדיוק כמו שמורפיום זו תרופה לכאבים בדרגה מסויימת, אני לא יודע ולא יכול לדעת (מישהו יכול?) אם אצלך זה ברמה "שמצדיקה" שימוש יום-יומי "משהו קטן לעשן, פה ושם, ולפעמים כל יום בערב.", אבל הדרך חשיבה שלך היא: "או שאני אעשן או שיהיה אסון" בפרפרזה.
&nbsp
השאלה היא עלות מול תועלת. יש אנשים שזה בשבילם השקעה כספית מינימלית אז הם רק נפגעים מהחוסר מוטיבציה והמאנץ'. יש אנשים שזה תוקע אותם כלכלית. יש אנשים שנעצרו על זה וזה דפק אותם.
זה בטח יהיה חוקי עוד כמה שנים ועם זה ירד המחיר והסיכון ואז תשאר רק השאלה של כמה זה טוב. כי זה כן יכול לתרום לתנודות במצב רוח. לא פשוט להגמל - לא כמו הרואין אבל כן יותר קשה מסיגריות לדעתי.
&nbsp
&nbsp

alice1803

New member
זה נכון מאוד

מבחינה כלכלית זו קטסטרופה, ועוד במיוחד שאני לא מעשנת על חשבון אחרים, אני אוהבת שיש לי, מבלי להיות תלויה בחברים, כי זו תרופה בשבילי כמו שהבנת.
&nbsp
וכמובן שאני עושה הכל בשיקול דעת, ולא מעשנת בזמן העבודה, וגם לא ליד המשפחה שלי, אף אחד לא יודע אצלי במשפחה, כי אני לא מגזימה, זה לא מורגש.
&nbsp
ויש לי גם קטע מוזר, שדווקא בנסיעות ארוכות למשל, אני נמענת מלעשן, כי אני מרגישה שאני חייבת להיות בפוקוס, ולהיות בשליטה, כי מישהו אחר מוביל אותי למקום מסויים, ולא אני בלבד שולטת על הסיטואציה, ואני לא סומכת על אף אחד, אז אני נמנעת.

היה לי בזמנו פטריה נטלתי אוקסידנטים

כמה חודשים וזה נעלם לגמרי לקחתי אנטיאוקסידנטים של אג'ל אבל יש שם חומרים משמרים וזה עשה את העבודה וניקה אותי לגמרי

alice1803

New member
אצלי זה במעיים, אבל פרוביוטיקה תעזור לי, קצת חיידקים טובים

MindfullEye

New member
סבבה...

זה טוב ששולטים בזה ושזה לפחות לא משפיע על העבודה ולא מסכן אותך בדרכים אחרות. חשבתי יותר על כיוון של ללכת לטיפול DBT ללמוד מדיטציה וכאלה, ואולי להתחיל תהליך של להמעיט. כי תלות זה תלות וזה באסה במיוחד שזה לא מקדם אותך כספית, תכלס...
&nbsp
טוב שיהיה בהצלחה וצום קל!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הכל נכון ומעל הכל

&nbsp
הכי חשוב שנאמין שיש לנו את הכח ואת היכולת התבונה והבינה לעשות כל שינוי שאנו צריכים לטובה..וכולם כולל כולם פה יכולים אני מאמין בכולכם אחד אחת :)
&nbsp
גמר חתימה טובה :)

offWhiteRider

New member
גמר חתימה מעולה

יש לנו כוח ! ומהכרותי עם ההרגל המגונה של עישון (שני הסוגים) מקרוב מדי, אני בוחר לסלוח לעצמי על הפגיעה בריאות על חשבון התחביב ההזוי הזה.

אבל מצד שני, אני מקבל את עצמי וכבר לא מנסה להילחם, אני לא מושלם ויש תמיד דברים לתקן, עדיף לשדרג תוכנה בתחומים אחרים בנתיים. לפחות בשבילי. כסף בא והולך, גם אפשר לגדל, סה"כ צמח, לא אמור לעלות יותר מכמה מאות לחודש. בזיון מה שהולך בעולם. נקווה לתיקון מהיר.

למעלה