לא יודעת מה לעשות... חסרת אונים!

MommyHug

New member
לא יודעת מה לעשות... חסרת אונים!

עברתי תאונה ביום חמישי. מסתבר שאחרי שפינו אותי לבי"ח הגיע שוטר (לא בוחן תנועה) שאמר לרכב שפגע בי לזוז כי הוא חוסם את הכביש. הרכב עבד לרוחב הכביש על קו לבן מה שהראה בוודאות שאין ספר שהוא עשה עבירה (אחת מתוך כמה באותה שניה!) הלכתי למשטרת התנועה בת"א (רחוב אמץ פינת דרך סלמה) היום ושם אמרו לי שאין דיווח של בוחן תנועה, ויכול להיות שלא היה במקום בוחן. כשחזרתי מבית החולים למקום התאונה היו שם 3 אנשים (בעלי חנויות) שמוכנים להיות עדים, והם סיפרו לי שהגיע השוטר ואמר לבחור להזיז את הרכב, ושהבחור שיקר לבוחן שהגיע אח"כ. הם אמרו שהם מוכנים להיות עדים לתאונה, להגיע ולמסור עדות בעת הצורך. אז יש לי עדים, ויש לי אישור בית חולים, אבל אין לי מושג למי לפנות... בבקשה תעזרו לי!

עזרה

באיזה מישור את רוצה עזרה? אני מבין שטרם הלכת לעוה"ד שלך... מבחינת נזקי הגוף - קיבלת מהמשטרה אישור על קרות התאונה? אם כן - יופי. חצי הדרך עברת. מבחינת נזקי הרכוש (קטנוע, נכון?) - יש לך 2 אפשרויות, האחת קלה יותר השנייה קצת יותר מסובכת: הקלה יותר - בקשי מהעדים הפוטנציאליים לחתום על תצהיר בנוכחות עורך הדין שלך (אותו אחד שאת לא ממש מרוצה ממנו). אם הם ראו את הרכב בוודאי מישהו מהם (או אף את) רשם את מספר הרכב הפוגע. לאחר בירור מיהו הבעלים של הרכב, תגישי נגדו תביעה ותזמני את העדים להעיד. הקצת יותר קשה - שבי למשטרה על הוריד, בדרישה לדעת מיהם השוטרים שהוזעקו למקום (אם היתה משטרה במקום חייב להיות על זה דוח פעולה, אפילו אם לא היה בוחן). אם יש לך את מספר הרכב הפוגע (כלומר אם מראש הוא לא מופיע באישור המשטרה כי אף שוטר לא "טרח" לרשום את המספר) דרשי שהמספר שברשותך יוזן לאישור המשטרה. עמדי על כך שנהג הרכב הפוגע יזומן לחקירה. זה יכול להועיל בעתיד בתביעה שתגישי נגדו.

MommyHug

New member
לא, לא לא... לא הבנת אותי נכון

אולי בגלל שכתבתי את הדברים קצת מבולבל. היום הייתי במשטרה והם אמרו שאי אפשר לקחת ממני עדות כי לא רשום אצלם שהתאונה טופלה ע"י חוקר. ואם לא יחקרו אותי מן הסתם אין אישור משטרה! ואם אין אישור משטרה כאילו שלא הייתה תאונה. לגבי העו"ד, נפגשתי איתו (למה אתה מבין שלא דיברתי איתו?) והדברים הסתדרו. דבר נוסף- אין לי פרטים של הרכב, אפילו לא מספר (מן הסתם הייתי מרוחה על הכביש ולא יכולתי לעמוד, איך יכולתי בדיוק לקחת מספר???)

דבר ראשון להרגע

שלום רב, פני לעדים, ונסי לקבל מהם מידע רלבנטי על הרכב הפוגע: סוג, דגם, צבע, חלק מספרות הרישוי, אפילו משהו!! גשי לתחנת המשטרה הקרובה למקום התאונה, ובקשי לדווח כי היית מעורבת בתאונת דרכים, שבה נגרמו לך נזקי גוף ורכוש. המשטרה חייבת לקחת ממך עדות, ואל תתחילי דווקא מהסוף (בוחן תנועה, כן או לא). במהלך העדות ומסירת הפרטים, תמסרי את כל הפרטים הידועים לך, ותנסי לבקש מהשוטר, לנסות לעזור לך לאתר את הרכב הפוגע. את תקבלי אישור משטרה לבסוף, גם אם לא יהיו בידיך פרטי הרכב הפוגע. לאחר שיהיה בידך אישור משטרה, אז תתחילי לבדוק את נושא בוחן התנועה. מאחלת לך בהצלחה,

MommyHug

New member
תודה

היום פניתי לאחד העדים שוב והוא אמר שכן הייתה שוטרת באירוע שלקחה את הפרטים של הרכבים ושל העדים. מסתבר שאותו שוטר שאמר לי אתמול שאין מה לעשות פשוט לא ממש ידע על מה הוא מדבר. זה כל כך מרגיז! לקחה לי שעה להגיע, חיכיתי עוד שעה אחרי שהושיבו אותי שם ובסוף הוא אמר שאני לא יכולה למסור עדות כשבעצם יכולתי!!! תודה לך על התגובה שלך. המצב מאד מלחיץ, במיוחד כי אני לבד וסובלת כרגע נורא מסחרחורות וכאבי ראש....

למעלה