לא יודעת מה לעשות

לא יודעת מה לעשות

היינו היום אצל הפסיכיאטרית החדשה של הילדה. היא ראתה אותה פעם אחת והיום היתה פגישת הורים. היא חושבת שיש אפשררות של שיפור , רק שהדבר כרוך בשינוי תרופתי. מכיון שהשינוי האחרון לא עלה יפה , בלשון המעטה,ומכיון שעד עכשיו הנסיונות של תרופה בודדה לא מכסים את כל תופעות הפסיכוזה היא מציעה לתת לה קוקטייל של תרופות ולצורך כך לאשפז אותה אישפוז מלא בבי"ח פסיכיאטרי עד שימצאו מינון ותרופות שמתאימות לה. האישפוז לא יהיה קצר, יכול להיות בין חודשיים לשנה ! מדובר באישפוז מלא, עם ביקורים של ההורים אבל אי אפשר לשהות שם ביחד איתה. הפסיכיאטרית ביקשה שנתחיל לחשוב על זה, זה לא דחוף , אבל שווה לנסות כי זה יכול לשפר את מצבה, מה שלא יקרה אם נמשיך בריספרדל באותו המינון. בעלי לא רוצה לשמוע בכלל על זה . אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד, יש פה תקוה לשיפור, מצד שני, פ חחחחחחחח דדדדדדדדדד.

Diana M

New member
סיכוי לעומת סיכון

שבת שלום שיריתה יקרה, כאמא מאוד קל להבין את החשש שלך. הרי כהורים אנו כל כך מודאגים מכל שביב של פגיעה פוטנציאלית בילדינו ונדמה כי הדאגה היא חלק בלתי נפרד מההורות. אך במקביל אני קוראת את הודעותיך כמעט מראשית הפורום ורואה כיצד באומץ לב רב, את חושפת את הקשיים היום יומיים איתם את מתמודדת. את הפחדים, התסכולים, הכאבים והכעסים ומציינת באופן מאוד גלוי וראוי להערכה כמה את מיואשת לעיתים ומרגישה שוקעת אל מול המצב הקיים. מתוך כל אלה אני למדה כי מצבה של בתך אכן מדאיג ולא פשוט כלל וכלל. ולדעתי מאוד נכון עשית שאיפשרת לפסיכאטרית החדשה להתרשם מבתך (האם מדבור בפסיכיאטרית של בית הספר בו היא לומדת?) ואני דווקא שומעת הרבה תקווה בדברים שלה. היא לא מבטיחה ניסים אך אומרת כנראה על סמך ידע מקצועי כי יש מה לעשות עבור ביתך וקיימת תקווה לשינוי ושיפור. במסגרת עבודתי אני מקיימת קשר מקצועי אינטסיבי עם מחלקה פסיכיאטרית בה מטופלים ילדים ובני נוער ויודעת מיד ראשונה שאכן קיימים כיום דרכי טיפול והתערבויות אשר מאפשרות לאותם ילדים ובני נוער לעשות קפיצה משמעותית לשיפור איכות חייהם. אין זה נכון לגבי כולם ולא תמיד מצליחים אך לדעתי בכל זאת יש מקום לשקול את הנושא באופן חיובי. ואכן , אין טעם למהר יש כן מקום להתייעץ עם גורמים מקצועיים נוספים, לבקש חוות דעת נוספת. אך בהחלט שווה לשקול ולא לפסול על הסף. בהצלחה בכל אשר תבחרו לעשות

אכן אני מתכוננת לקבל עוד חות דעת

אחת או שתיים. הפסיכיאטרית הזו היא מקופ"ח מכבי. לא מהבי"ס. דיאנה, האם את מכירה מקרוב את ביה"ח בנס ציונה? את יכולה גם לכתוב לי במסרים. תודה על התמיכה, האוזן הקשבת והעזרה שלך ושל חברי הפורום.

Diana M

New member
שיריתה יקרה, אין לי קשר לבית החולים

בנס ציונה, אך אני יכולה לנסות לברר אם תמסרי לי מה בדיוק מעניין אותך לדעת. דיאנה

דורי 7

New member
היי שיריתה

באמת התלבטות מאד מאד קשה. מצד אחד סיכוי לשיפור, אך מצד שני נראה לי מאד קשה ענין האשפוז, אולי כדאי לבדוק ולקבל חוות דעת נוספות, ואולי ללחוץ ולבדוק במקומות אחרים על מנת שתוכלו לקבל את אותו טיפול בלי שתאלצו לאשפז את הילדה, אין אפשרות לאשפוז יום בלבד? לא נראה לי סביר שילדה בגיל צעיר כל כך תאושפז לבד רק עם ביקורי הורים. בכל מה שתבחרו ותעשו שיהיה הרבה בהצלחה !

שיריתה יקרה

אינני יכולה לעזור לך בהחלטה כל כל חשובה וגורלית, אפילו לא אוכל להביע את דעתי, כי אני מרגישה שאין לי זכות. אני רק רוצה לאחל לך המון הצלחה, ולב קל בכל דרך שתבחרו.

תודה דורי ואורית

אני בנתיים לא עושה שום דבר. בעלי בכלל לא מוכן לחשוב על אפשרות של אישפוז. תמיד לוקח לו יותר זמן לעכל ולקבל את הדברים. בינתיים זה משהו שנאמר לנו, נראה מה נחליט, נתייעץ גם עם הבית ספר.

שרון123

New member
לא מבינה בזה כלום אבל...

נישמע לי ממש לא מתקבל על הדעת שהם מציעים אישפוז כ"כ ארוך ללא נוכחות ההורים. למה אי אפשר אישפוז יום בו היא חוזרת לפחות לישון בבית? למה בבית חולים פסיכיאטרי זה לגיטימי, אבל לא אפשרות בכלל בשום בי"ח אחר. אנחנו מאושפזים המון עם ירדן בבתי חולים(שניידר), וזה באמת קורע, במיוחד כשיש ילדים נוספים בבית, אבל זו בכלל לא אופציה להשאיר אותה לבד. טוב, אני בטח לא עוזרת לך, חבל שאין לי משהו יותר פרקטי להגיד

Diana M

New member
שרוני, יש הבדל עצום בין אשפוז

במחלקה פסיכיאטרית לבין אשפוז אחר. מצב פסיכיאטרי הוא פונקציה מורכבת של משנתים רבים מאוד בינהם אינטראקציות משפחתיות, הוריות, בין אישיות. מלבד המצב הפיזיולוגי הגורם למצב הנתון. מסיבה זו פעמים רבות מאוד ,למעשה ברוב המקרים הילדים מאושפזים לפרק זמן של לפחות חודש לצורך הערכה "סטרילית" בניקוי משתנים מתערבים ולצורך איזון תרופתי. אין לצוות שום סיכוי לבצע מעקב אמיתי אחר מתן תרופות חדשות ללא תצפית של 24 שעות. לעיתים אין מנוס ויש לעשות את הדבר הנכון עבור הילד גם כאשר זה נראה מאוד קשה. אני יכולה להעיד מהכרות עם מקום דומה , כי קיימת אכפתיות רבה וטיפול מאוד מסור. מרבית הילדים אינם סובלים מהניתוק ולהורים יש שעות ביקור די גמישות. אך שוב, כל מקרה לגופו. דיאנה

שרון123

New member
שוב, אני לא מבינה בזה כלום

ולכן יש סיכוי גבוה שאני מדברת שטויות. אבל למדתי ביולוגיה ואני יודעת שכשעושים ניסוי לבדיקת השפעה של משהו (לדוגמא תרופה מסוימת), אז שומרים שכל שאר המשתנים ישארו קבועים. ולהפריד ילד צעיר ממשפחתו, מביתו, מחבריו, ומהמסגרת הרגילה שלו, ניראה לי כדבר שיכול בעצמו לגרום לזעזוע קשה מאד במיוחד במשפחה אוהבת כמו זאת. אני מתנצלת מאראש אם הבורות שלי גורמת לי לכתוב שטויות מוחלטות.

שרון, אני מאד מסכימה איתך

וגם אני חושבת כך. בגלל זה אני נורא מפחדת לעשות את זה. בעלי, כמו שאמרתי, בכלל לא מוכן לשקול את האפשרות הזאת. דיאנה, אני אשלח לך מסר אישי.

Diana M

New member
שרון יקרה, הדבר האחרון שניתן

לומר עליך זה שאת בורה
אז אל תתהדרי בנוצות לא לך
וכעת ברצינות. ואתייחס לנושא מבלי שום קשר לשיריתה והודעתה. אחוז גבוה מאוד של מקרים במחלקה הפסיכיאטרית מגיע לשם, גם בגלל ההורים. אני יודעת זו אמירה מאוד קשה, אך נכונה. לכן מלבד האיזון התרופתי הדורש מעקב צמוד כולל ניטרול משתנים אחרים, יש גם צורך לנתק מההורים על מנת להגיע למצב בו ניתן לטפל בילד ללא השפעתם והחזרתם לתמונה מתבצעת בהדרגתיות וליווי הצוות המטפלת. במרבית המקרים הטיפול דורש גם טיפול משפחתי וזוגי מקיף שכן הילד אולי ה"בעיה" אך הוא ומצבו העגום הם בעצם תגובה לבעיה אחרת קודמת יותר. ושוב..דברי אלה נכתבו בלי שום קשר לשיריתה ורק על מנת להסביר מדוע קיימת מדיניות אישפוז כוללת בחלק מבתי החולים, לעצרנו במצבים כאלה לפעמים יוצאים לא נשכרים היוצאים מן הכלל אשר אינם כלולים בקבוצה שהזכרתי למעלה. משום כך אכן יש לבדוק היטב ולקבל חוודת דעת נוספת כפי ששיריתה ובצדק מתכוונת לנהוג. דיאנה

אני חושבת

שבמקרה שלנו, גם בגלל המצב הנפשי של הילדה שלי וגם מפני שהנסיון הקודם להחליף לה תרופה היה מ ז ע ז ע (זוכרים?) וכלל נזק לאחים שלה (הגדול התחיל טיפול פסיכולוגי והקטן עדיין מתאמן איך להתגבר על החניקות שלה, כמובן שעכשיו היא לא מנסה לחנוק אותו יותר אבל הוא לא מסוגל לשכוח). בקיצור, נראה לי שהסיבה לצורך באישפוז הוא הקושי הרב בניקוי מתרופה ונסיון למצוא תרופות אחרות. בקשר לטיפול משפחתי וכו´, אלו דברים שעברנו כאשר היא היתה במחלקת יום ילדים וזה היה מצוין. אכן יש משפחות, ואני אומרת בבטחון מלא שאין הדבר כך אצלנו, שמצבו של הילד מורע בגלל מה שקורה בבית. עדיין אני בטוחה שילד בריא בנפשו ישאר כך גם אם הבית יהיה נוראי וילד בעל מבנה נפשי מסוים יכול לחלות מכל סיבה קטנה ככל שתהיה.

שרון123

New member
טוב אז נישאר לי רק לאחל בהצלחה

בכל טיפול בו תבחרו. ולדיאנה, בנושא מחלות נפש אני כן בורה, וכמעט לא יודעת על זה כלום. אבל לא נפתח פה דיון בנושא

למעלה