לא יודעת מה לעשות...

ronnie14

New member
לא יודעת מה לעשות...

שלום, אני נשואה + 1, מרוויחה כ- 6000 ש"ח בחודש, בעלי עצמאי וההכנסות שלו לא קבועות (מרוויח מתמלוגים) ז"א יש חודשים שהוא מרוויח 7000 - 10000 ויש חודשים שהוא לא מרוויח בכלל!!! אנחנו כל הזמן במינוס והמינוס גדל, אנחנו גרים בשכירות ומשלמים 2000 ש"ח בחודש, יש לנו חסכון של 20000 שמשועבד למינוס. אני חסרת תקווה ונמאס לי לחיות ככה, אני לא ישנה בלילה מרוב דאגות. מה לעשות???

../images/Emo91.gif מסר ברור

שימי
חיים לפי הכנסה בטוחה! לפי דברייך, המינוס מראה שאינכם לוקחים בחשבון את החודשים ללא הכנסה. חשבי מה תוכלי לעשות רק עם ההכנסה הבטוחה וכאשר יש משכורת נוספת אפשר לתכנן דברים נוספים ומימוש חלומות.

סנטימנט

New member
מסכים בהחלט!

אי אפשר לחיות זמן רב במצב של אי-וודאות. לו אני במקומך, הייתי נוקט בפעולות הבאות: א. משתמש בחיסכון כדי לסגור את המינוס. ב. מתכנן את הוצאותיי לפי הכנסה של 6000 ש"ח בחודש (אפשרי בהחלט!). ג. מחשב את הכנסתו השנתית הממוצעת של הבעל, וכל חודש מושך מהחשבון העסקי שלו את הסכום החודשי היחסי (שבוודאי יעמוד על כמה אלפים בודדים של שקלים). כך ניתן לקבל "הכנסה" חודשית קבועה ממשכורת בלתי קבועה.

ronnie14

New member
נקודות חשובות...

קודם כל תודה על ההתייחסות. ציינת כמה נקודות חשובות למחשבה... בנוגע לשימוש בחיסכון, אם אני אשתמש בחיסכון כדי לסגור את המינוס לא יהיה לי אשראי ואז אם אחרוג בשקל הבנק יעשה לי צרות...כך יש לי אויר לנשימה כי אני יודעת שכשאני חורגת יש לי אשראי (שאומנם אני משלמת עליו) אבל הבנק לא יכול להפוך את החשבון שלי למוגבל. בקשר להוצאות: אם תראה את המקרר הריק שלי.... ההוצאות הגדולות הן בעיקר מהעסק הפרטי ובעלי מתרץ שככה זה בעסק פרטי ושהוא משתדל להצטמצם... חשבתי להפריד את החשבון ושכל אחד ינהל חשבון בנפרד, אבל חברות אמרו לי שאז אשלם כפול על החזקת 2 חשבונות בבנק....בנוסף, ברור לי שכל הוצאות הבית, ביה"ס וכד' "יפלו" עליי. אני באמת מנסה למצוא פתרונות ולא רק מקטרת, אבל לא מגיעה לפתרון מציאותי טוב.

למעלה