לא יודעת מה לעשות

Neta558

New member
לא יודעת מה לעשות

מאחר שיש לי חברים שמנהלים פורומים- אם מישהו מכם קורא כאן, אבקש מכם לדלג על ההודעה הזאת, תודה. כתבתי פה בעבר על בעיה שיש לי עם גולש מסוים. מאחר שהחיפוש לא פועל, סרקתי את הארכיון כדי למצוא את הקישור ולא האמנתי כמה זמן זה כבר נסחב
הנה ההודעה הישנה בנושא, יש שם גם קישור להודעה ישנה עוד יותר בענין.. אחרי כל מה שהיה, תקופה ארוכה מאד הכל היה בסדר. לא היה לי איתו ממש קשר, או בכל מקרה לא כזה שהטריד אותי. בחודשים האחרונים הכל חזר על עצמו והתעצם. ביקשתי ממנו באופן ברור להפסיק לשלוח לי מסרים והוא פשוט ענה ב"אבל" כלשהו והמשיך, כאילו לא קרה שום דבר. אחרי עשרות מסרים שלא נענו, שלחתי לו מסר שבלתי אפשרי להבין כ"בוא נשאר בקשר" עם בקשה מפורשת שלא יפנה אלי והצהרה חד משמעית שאני לא מתכוונת להגיב. לא ניסיתי להסביר את עצמי מאחר שבעבר ניסיונות כאלה לא הוכיחו את עצמם כיעילים, פשוט כתבתי בצורה ברורה מאד שאני מבקשת שלא יצור קשר. זה לא עזר, הוא עדיין שולח לי מסרים. הוא פשוט החליט שאני מתאימה להיות ידידה שלו ואוזן קשבת ומתעלם מהעובדה שאני לא מעונינת בתפקיד הזה. אני ממש מרגישה שהוא מטריד אותי ולא יודעת מה לעשות, לא הצלחתי בשום צורה לגרום לו להבין שאני פשוט לא רוצה. כל המסרים שלו ממש עושים לי רע, ואמנם אני יכולה לחסום אותו ולא לדעת שהם נשלחים, אבל זה לא נראה לי פתרון אמיתי. אני גם לא יכולה להתחמק ממנו לעד, בסופו של דבר אני אאלץ לפגוש אותו במפגשי פורומים או דרך מכרים משותפים ואני לא יודעת איך אני אמורה להתנהג בסיטואציה כזאת. אני לא בטוחה שאני אדע להתמודד עם מפגש כזה איתו.

כש"לא"

מתפרש כ"כן" זו אלימות והטרדה. אפשר להתלונן על הטרדה למשטרה, אבל את חייבת להפסיק לענות לו שלא תעני לו, כי מבחינתו כל תגובה שלך, גם אם היא שלילית, היא חיובית.

Neta558

New member
אני לא חושבת שהוא מבין את זה

גם אחרי הודעה של "אל תשלח לי מסרים-אני לא אגיב יותר לא משנה מה תכתוב" הוא המשיך לשלוח מסרים, בכמות לא הגיונית. בחלקם הוא מתיחס לזה שהוא פגוע מהענין, בחלקם הוא כאילו לא מודע למה שקרה, שאל אם אני רוצה ללכת לראות סרט. אני חושבת שהוא באמת האמין שאולי פתאום אני כן אענה ואגיד "כן בטח, מתי אתה יכול?" ולחלוטין לא מובן לי איך מישהו יכול לחשוב שזה מציאותי במצב כזה. פניה למשטרה היא לא אופציה מבחינתי. אני באמת לא חושבת שהוא מבין מה הוא עושה כאן וכאמור, ניסיונות להסביר בעבר פשוט נכשלו. הבחור נמצא במצוקה אמיתית, הוא פשוט מסרב להכיר בכך שלכפות עלי קשר איתו ע"י סחיטה רגשית זה לא הפתרון (וגם שהקשר עצמו לא יכול להיות פתרון). הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יכולה להתעלם ממנו לחלוטין כי בסופו של דבר יווצר מצב בו אאלץ לפגוש אותו פנים אל פנים.

oren*

New member
ובמפגש פנים מול פנים תהיי חייבת

לחייך, לגשת לשאול מה שלומו, להפגין רגש כלשהו כלפיו? דווקא באינטרנט מאוד קל ללחוץ על כפתור "התעלמות" ולהפסיק לקבל מאדם מסויים אימיילים, מסרים או הודעות ICQ, לא פעם הייתי רוצה בחיים האמיתיים "רשימת חסומים" שכזו, אליה אוכל לזרוק אנשים שמציקים/מאכזבים/מנדנדים לי ומצד שני לשלוף מתוכה כאלה שאני מרגיש שמגיעה להם הזדמנות שניה. אני מאוד חושש שהעובדה שאת לא מתנתקת לגמרי וממשיכה לקבל ממנו מסרים, עלולה להתפרש מצידו כאילו "יש סיכוי" או "את משחקת אותה קשה להשגה" ובמפגש האמיתי ההודעות הוירטואליות תהפוכנה למעשים פיזיים ונסיונות לגעת, ללטף ולפלוש לשטח שלך כפי שהוא עושה בתיבת המסרים למרות שביקשת לא פעם שיפסיק לכתוב לך - דווקא ניתוק אבסולוטי יגרום לו להבין שאין סיכוי, שההודעות שלו לא מגיעות אלייך והגיע הזמן שיעבור הלאה ואם לא כפי שכתבה יעל, כדאי וצריך לערב את הרשויות.

Neta558

New member
זה לא בדיוק המצב

אני מבינה מה שאתה אומר, אבל כנראה שאני לא מצליחה להסביר בדיוק את המצב.. הוא לא יחשוב שאני "קשה להשגה" ולא יעבור למעשים פיזיים כי זה לא הכיוון שלו. מדובר באמת באדם שמחפש חברים ואוזן קשבת. הוא החליט שאני יכולה לעזור לו ושנוח לו לדבר איתי, אבל לא מסוגל להתמודד עם זה שאני לא מעונינת לשחק את התפקיד הזה. העובדה שאין רשימת חסומים מחוץ לאינטרנט היא בדיוק הבעיה. אני אמורה להתעלם מקיומו במהלך מפגש פורום? ומה אם זה מפגש של הפורום שאני מנהלת? מה לגבי בילוי עם חברים משותפים שגם הוא מגיע אליו? אני מתקשה להבין איך עושים דבר כזה. מה, הוא יבוא לדבר איתי ואני פשוט לא אענה? אם כמה אנשים ינהלו שיחה אני אתעלם מהדברים שלו? זו לא נראית לי סיטואציה אפשרית.

לא, את פשוט תגידי לו בצורה הכי יפה

ומאופקת [וכן, גם אם זה מול אנשים]- "תשמע, ביקשתי ממך לא לפנות אלי, כי אני לא מעוניינת בשום קשר איתך." למרות שאת מכירה את אותו אדם ["כביכול"], אורן צודק- אין לדעת מה הוא יעשה כשתפגשו, וקצת חבל לקחת את הסיכון, לא? זה די קשה להתנער ממנו וגם לא לפגוע בו עקב כך. את פשוט צריכה להחליט אם את מעדיפה לפגוע לזמן מה, או להיות זו שנפגעת.

ToryMaster

New member
אז כן

להתעלם. להבליג לפרק זמן מסוים על היותך אדם טוב, ולהתעלם ממנו.

Neta558

New member
תודה לכם ../images/Emo13.gif

האמת שאני עדיין לא בטוחה שאני אצליח להתמודד עם זה כמו שצריך, אבל לפחות ההודעות שלכם גורמות לי להרגיש קצת פחות משוגעת בקשר להתעלמות מבן אדם שנמצא ממש מולי... תודה. (אדם טוב? אני? מי מפיץ עלי דברים כאלה?
)

למעלה