לא יודעת מה לעשות?

ענתי44

New member
לא יודעת מה לעשות?

במשך כמעט העשרים השנים האחרונות אנחנו חוגגים את ליל הסדר אצל הוריו של גיסי. שתי המשפחות ביחסים מצויינים. הם אנשים מדהימים ואמא ואני אוהבות אותם אהבת נפש, את כל המשפחה של גיסי. בראש השנה אחותי מגיעה אלינו ובפסח שם. המסורת עוד התחילה כשאבא שלי היה בחיים. אלא מאי? המצב של אמא שונה מאוד מפסח אשתקד. למרות השיפור המדהים שחל בה, פיזית היא במצב קשה הרבה יותר מאשר פסח קודם. וגם אז היה לה קשה מאוד. הצעתי לאחותי שאמא ואני נלך לחברה טובה שגרה דיי קרוב, בבית ללא מדרגות, ששם אוהבים את אמא והיא תחוש טוב וגם ליל הסדר פחות דקדקני כך שלאמא יהיה יותר קל, ושהיא ומשפחתה תלך כרגיל לליל סדר הרגיל. אני מרגישה שככה יהיה טוב לשני הצדדים כי להוריו של גיסי מגיע ליהנות מהנכדים. בשנים האחרונות אחותי ברוב השבתות פה ופחות שם. אחותי הודיעה לי שזה לא בא בחשבון, ואו שהיא, בעלה והילדים יבואו אלינו או שאמא ואני נבוא לשם. אל חמותה. הבעייה, שלמרות וכאמור טוב לנו רגשית שם, אני מאוד מאוד חוששת. אמא לא במצב להטלטל עד ירושלים. זה מצריך הזמנת מיטה של בית חולים מיד שרה, ליומיים, נסיעה עד ירושלים באמבולנס פרטי, והמון לוגיסטיקה, שאחותי אומרת שהעלות היקרה וההכנות לא צריכות להדאיג אותי והם לא שיקול, ואני בבעייה. אני אמורה להתייעץ עם רופאת המשפחה שאמרה לי שנדבר רק כשאבוא אליה היות וביומיים האחרונים אמא היתה במצב ירוד שהצריך מעקב של רופאה היות וכ-24 שעות כמעט לא נתנה שתן. אני יודעת שהרופא לא ממש תתמוך, אבל מאמינה שהיא לא תאסור במפורש. אני נמצאת עם אמא צמוד ומרגישה שזה לא נכון בשבילה. אני נקרעת בין הרצון ללכת לסדר בירושלים לבין התחושה המאוד ברורה שזה לא טוב לאמא, לא פחד מוגזם אלא ידיעה שהיא כבר לא בשביל זה. שזו טירחה שהיא למעלה מכוחה. אפילו שמנטלית אמא אוהבת ונהנית מהשהות שם. כבר אשתקד היא התקשתה לשבת ולקרוא בהגדה ואמרה לי " מה זה השטויות האלה?".... סביר להניח שגם אם תנוח בצהריים חצי שעה אחרי שמונה, הווה אומר, בתחילת הסדר תבקש לישון. מאחר וזה בכל זאת חדר שזר לה. אפילו אם תהיה בו יום קודם זה עלול להכניס אותה ללחץ. בקיצור אני חרדה ולחוצה. בעיקר אני חוששת מהנסיעה. אני ממש ממש מרגישה שלא. אבל גם הידיעה שהוריו הנפלאים של גיסי ישלמו מחיר יקר אם אחותי ומשפחתה יבואו אלינו מטרידה אותי. נכון שעוד מוקדם עד פסח אבל אני מוטרדת מאוד ולא יודעת מה לעשות מרגישה בין הפטיש לסדן. מה אתם חושבים?

|חיבוק ענתי היקרה אני חושבת

כמוך שלאמא קשה כל הטלטלה הזאת עד ירושלים, אולי יותר טוב חברה שכנה קרובה לבית של אמא , שאם אמא תרצה לישון מוקדם הבית קרוב ונוח לה שם ,טוב שאת חושבת מעכשו, תבדקי את כל האופציות ומה שטוב לאמא תעשו. למשל חמותי גרה לבד היא לא מוכנה ללכת לאף אחד מילדי או אלי אנחנו גרים 4 תחנות ברגל מאצלה, אז אנו באים אליה לערב פסח ברגל ואח"כ חוזרים הביתה, חמותי בת 96 עוד מתפקדת איך שהוא ועצמאית תודה לה' אך היא נהנת בבית שלה, כל אחד נהנה לישון בבית שלו, במיוחד אדם חולה.,למה את מתכוונת שהוריו של גיסך ישלמו מחיר יקר אם אחותך תבוא אליך? ולמה זה מטריד אותך?

ענתי44

New member
כי הם מלח הארץ

הלוואי על כל בית ישראל מחותנים כאלה. הם אנשים מדהימים ואני אוהבת אותם מאוד. בשלוש שנים האלה אחותי מגיעה אלינו המון ואליהם פחות. והם מבינים למרות שגם להם מגיע לפגוש את הבן שלהם והנכדים. יש להם את החג הזה שכולם ביחד. אני לא חושבת שחמה של אחותי יוכל לבוא אלינו זה אומר לא להיות בבית כנסת שלו. בקיצור, אם אני לא אסכים לטלטל את אמא לירושלים ואחותי תבוא כואב לי נורא שהוריו של גיסי ישארו ללא האהובים עליהם.הם באמת ובתמים אנשים מדהימים. אני כל כך מבינה את אחותי, ויודעת כמה היא נקרעת בעצמה ואיזה מחיר כבד היא משלמת. כל שבת במקום לנוח, היא אישה שעובדת קשה מאוד ויש לה גם ילדים שצריך לטפל בצרכיהם, ואני באמת מעריכה אותה על ההקרבה שלה. אבל כשאני חושבת על זה ואומרת שבשם המשפחה ואווירת החג צריך לנסוע ( מה עוד שטוב לי שם) ושגם אמא הבריאה היתה חושבת כמוני, יש בתוכי קול פנימי שיודע בוודאות שזה טרטור שלא טוב לאמא...

ronnyw

New member
ענתי, כמה שאני מבינה אותך !!

היינו במצב די דומה (נדמה לי שזה עלה בפורום בשנה שעברה). מאז שהתחתנתי (לפני 33 שנים) נהגנו לעשות ליל סדר גדול ומשותף, משפחתי, משפחת בעלי, ובהמשך, כשאחי וגיסי התחתנו - גם עם משפחות הגיסות (כיוון שמדובר בהרבה ניצולי שואה - המשפחות לא היו גדולות...) הסדר הראשון היה אצל הורי, והם אלה שיצרו את המסורת. עם השנים נולדו נכדים, והקהל גדל. באיזה שלב הסדר עבר מבתי ההורים לבית שלי, של אחי ושל אחיו של בעלי ברוטציה, עם אותו פורום גדול ועליז. לפני שנתיים היה תורי. ערכתי את ליל הסדר כהילכתו, אבל ראיתי שהורי כבר לא עומדים בלחץ ובהמולה, והחלטתי שזו הפעם האחרונה בפורום כזה. בשנה שעברה, אחרי התלבטויות דומות מאוד לשלך, החלטנו כך: אנו עורכים סדר מצומצם (אחי ואני ומשפחותינו בלבד) אצל הורי. אני וגיסתי מביאים את הכל - אוכל, כלים וכו'. (הפיליפינית מכינה אורז... מעבר לאורז תפקידה בליל הסדר - רק טיפול והשגחה על ההורים.) נפרדנו ממשפחות גיסי וגיסתי (שקיבלו בהבנה רבה). (אגב, כך עשינו גם בראש השנה) ליל הסדר עצמו היה - ויהיה - עצוב, קצר, מעיק, עם יציאות משונות של הורי, עם דור צעיר שיושב וכואב. אבל אין פתרון טוב. זה הפתרון הפחות גרוע שמצאנו.

קורנית

New member
להשאר בבית, חוששתני

וללכת לחברה הטובה שגרה קרוב. ולהכריח את אחותך להיות אצל ההורים של בעלה. עד כאן - לטובת אמא, וגם לטובתך. ולמחרת, ביום החג... להזמין את אחותך ומשפחתה ואולי גם את ההורים של בעלה, אליכן, לארוחה או , אם זה קשה, לקפה ועוגת פסח אחר הצהרים. מן פשרה שכזו.

zs1957

New member
להשאר בבית ולחגוג את הסדר עם החברה

אין צורך לטלטל את אמא שהיא במצב ירוד. הנסיעה תהיה לה למעמסה , תכביד ותגרום לה סבל מיותר. יש להתגבר על הרגש ולעבוד עם ההגיון. תזמיני את גיסך אחותך והוריו לחג עצמו בביתה שלכם. זו הפשרה הטובה ביותר מבלי לפגוע באיש. אני בטוחה שאחותך תבין אותך. היא חייבת להיות בליל הסדר עם הורי בעלה למענו ומענם.הפשרה תביא להבנה ולהסכמה. זהבה שחם

ronnyw

New member
מסכימה עם זהבה ב- 100% !!

ענתי, עניתי לשאלתך בהרבה בירבור, אבל בעצם לא כתבתי מפורשות מה המסקנה ו/או ההמלצה שלי. אז זה בדיוק - מילה במילה - מה שזהבה כתבה. בשום אופן לא לטרטר אותה במצבה לירושלים (זה גם הלוך, גם חזור !!) המשפחה חייבת לקבל שהשיקולים היום אחרים, ושהעיקר זה טובת אימך. אז תחשבו על סדר מצומצם בבית שלה (כמו שאנחנו עושים, ומצאנו שזה הפתרון הטוב ביותר כרגע), אפילו אם התפריט יהיה יותר דל, המקום צפוף. זה כואב לאמר, אבל זה לא הופך להיות המסורת החדשה במשפחה, זה רק משהו זמני עד שהנסיבות תשתנינה.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif ענתי יקירתי

מסכימה עם רוני, זהבה, קורנית ואריאלה. במצב של אמא אסור לך לטלטל אותה למקום זר. המהומה וריבוי האנשים לא יעשו לה טוב. תתנצלי בפני המארחים החביבים ותסבירי את המצב. הם לבטח יבינו. הפסח ארוך, יש חג שני, יש חול המועד, יש שבת, תוכלי להזמין את אחותך ואת בני המשפחה לבקר אתכם, גם כן לא כולם ביחד, אלא טיפין טיפין. האמיני לי זה יהיה עדיף לאמא על פני המהומה הרבה של ליל הסדר עם רעש הילדים החמודים, כשהכל יהיה לה לטורח והיא תיאלץ להתארח במקום זר לה, לא בבית שלה ובחדר שלה ובמיטה שלה. במצב היום - טובת אמא קודמת לכל דבר אחר. אחותך לבטח תבין זאת. אנחנו כבר מזמן לא יוצאים לאירועים, לא חתונות, לא בר מצוות וכו'. אני תמיד מתקשרת ומברכת ומתנצלת על שלא נוכל להגיע ושולחת מתנה בדואר. אני בטוחה שההתנצלות שלך תתקבל בהבנה רבה על ידי המארחים. להיפך, לדעתי הם יכבדו אותה כי אם תביאי את אמא, זה יכביד גם עליהם, עם כל הרצון הטוב שלהם לארח אתכן. אז, אל תתלבטי, הסירי כל פקפוק מליבך. קבלי החלטה נכונה שלבטח תתקבל בהבנה על ידי כולם. שולחת לך חיבוק אמיץ וחם והמשיכי להיות נפלאה ומסורה ורגישה כמו שאת...
מאחלת לך ולאמך ימים שקטים ונעימים ושתעברו את הפסח ברוגע ובמנוחה וללא התלבטות מיותרת.

שריוש2

New member
מסכימה עם כולן פה...

לא צריל לטלטל את אמך במצבה... תלכו לחברה. זה גם לטובתך וגם לטובתה. אצלנו גם סבתי כבר במצב מאוד ירוד. לכן כל שנה המשפחה חוגגת אצלה את החגים. והאווירה המשפחתית תמיד משמחת אותה ועושה לה טוב. שבת שלום!(:)

למעלה