לא יודעת ממש באיזה פורום לרשום את זה

נטע191

New member
לא יודעת ממש באיזה פורום לרשום את זה

ואני נוער (בת 14) אז אני מניחה שאתם תוכלו לייעץ לי אולי אז ככה.. יש לי איזה קטע, מאז ומתמיד היה לי אותו.. אני שונאת מגע. מפחדת ממגע, נגעלת ממגע! לא יודעת מה יותר. (מגע עם אנשים) אני לא יודעת ממה זה נובע, אף אחד לא מאמין לי לצערי, וחושבים שאני סתם מחפשת תשומת לב, אז אולי תוכלו לייעץ לי לא יודעת אם זה בגלל שאני מפחדת להתקרב לאנשים ולהיפגע (במפחדת ממגע), אני מניחה שכן לא יודעת אם זה בגלל שאני לא אוהבת לכלוך ומגע=העברת לכלוך של אחרים אליי (בשונאת+נגעלת ממגע), שוב אני מניחה שכן בכל מקרה, זה לא משנה מה הסיבה.. מה עושים עם זה? איך אני יכולה להימנע ממגע? איכשהו אני רואה שזה מרחיק ממני אנשים... או לחילופין, איך מחלימים????? נמאס לי שאנשים מוצאים את עצמם מתקשים לדבר איתי כי אני לא רוצה שיגעו בי תוך כדי שיחה... בסופו של דבר רובם מוותרים ופשוט מעדיפים לא לשמור איתי על קשר
תודה מראש לעונים, אם הבנתם בכלל משהו..

אני מבינה בדיוק על מה את מדברת

זהו דבר אכן בעיתי מעט. את לא אוהבת מגע בגלל שזה לא נעים לך? או שאת לא אוהבת מגע רק בגלל "העברת לכלוך" כמו שכתבת בתגובה? כי אם זה בגלל קטע של לכלוך יש דרכים להתגבר על זה. אחרת, כלומר, הפחד שלך לבוא במגע עם אנשים נובע מבישנות או צניעות זה כבר טיפה יותר בעיתי, אבל אשמח לנסות לחשוב על פיתרון בשבילך. :)

tahar12

New member
לא הבנתי מה כל כך מגעיל אותך במגע?

מה מפריע לך?

נטע191

New member
עצם העובדה שמישהו נוגע בי אומר שני דברים

1. שהוא מעביר אליי חיידקים 2. שהוא מתקרב אליי

tahar12

New member
אוקיי...

הרבה אנשים מרגישים סלידה שנוגעים בהם... פעם חשבתי שאם בן ובת מחזיקים ידיים אז משהו לא בסדר בהם... זה עובר עם הזמן...

נטע191

New member
חחח נו מה אני נשמעת לך בת 6?

זאת ממש לא הכוונה שלי... לא אכפת לי להתקרב למישהו בקטע של אם מחבבים אחד את השני וזה מפריע לי שידידים שלי נוגעים בי כשהם מדברים איתי למשל, כי אלה לא אנשים שאני אוהבת מהבחינה *הזאת* מפריע לי שאנשים נוגעים בי (אפילו אם לא בכוונה) תוך כדי הליכה ברחוב, פשוט כי זה מגעיל

tahar12

New member
אני יודעת למה התכוונת....

בכל זאת יש אנשים, אפילו בוגרים, שזה מפריע להם... עובר...

נטע191

New member
אם אפילו לאנשים בוגרים יש את זה

מאיפה את כל כך בטוחה שזה עובר? אני עם החרא הזה כבר לפחות 8 שנים, לא עבר ולא עובר (ולא משתפר)

tahar12

New member
מכמה סיבות:

גם לאחיות שלי היה את זה בגיל שלך וזה עבר... ראיתי פעם איזה כתבה על אישה אני לא זוכרת איך קוראים לה שהיה לה גם כזה הרגשה מגעילה שנוגעים בה והיא עשתה איזשהו תרגיל או משהו וזה עזר לה...היא עשתה את זה הרבה ואז זה עבר לה...אני ממש עייפה אז אין מצב שאני אזכור את זה... חוץ מזה, יש לך את זה מגיל 6...?

נטע191

New member
יש מצב שמלפני אני פשוט

לא זוכרת את החיים שלי מלפני גיל 6 חח בעקרון זה כל החיים

גיל110

New member
2 דברים

1. הקטע עם הלכלוך נשמע בדיוק כמו OCD, ואת תצטרכי להתייעץ עם פסכיאטר כיצד לטפל בזה. 2. הקטע עם המגע נשמע יותר כמו משהו פסיכולוגי גרידא. בשביל לטפל בזה, תצטרכי, משהו כמו בקטע הראשון, טיפול התנהגותי-קוגנטיבי. יכול להיות גם, שהדרך תהיה יותר פשוטה להתגבר על החלק השני, ולא תצטרכי טיפול כזה. והדרך היא פשוט להכיר בן אדם מסויים (בחור\ה), וכל פעם לגעת ממש ממש קצת. פעם אצבע באצבע, פעם אצבע במרפק וכו'. רצוי לבצע את השיטה הזאת אחרי ההתגברות על ה-OCD בקטע הראשון.

למעלה