לא יודע אם זה הפורום הנכון לשאול אבל אולי יש לכם ניסיון...

לא יודע אם זה הפורום הנכון לשאול אבל אולי יש לכם ניסיון...

איך אתם בוחרים אדריכל או מעצב/ת פנים? לפי עבודות קודמות? המלצות?
האם לצורך שיפוץ ועיצוב פנים מחדש של בית הייתם מעסיקים מעצב פנים או אדריכל/ית?
תודה.

אתה מדבר בסיסמאות ומצפה לתשובה פרטנית - זה קצת קשה

אדריכל, מעצב/ת פנים, "הום סטיילים" וכ'ו, הם סתם כינויים.
מאחרי חלק מהם מסתתרת הסמכה פורמאלית ומאחרי השאר רק תיק עבודות.
חלק מתיקי העבודות נאמנים למקור וחלק נעימים בעין רק בזכות כשרונו של הצלם שצילם או תקציב שאפשר להזמין נגר מומחה ולא להשתמש ברהיטים בהרכבה עצמית.
&nbsp
המימד השני הוא ההתאמה לצרכים:
לא כולם רוצים לגור בדירה לדוגמה. יש מי שמעדיף אריחים משעממים שהיתרון היחיד שלהם הוא שלא רואים שלא עשית ספונג'ה שבועיים

יש בעלי מקצוע שהדגש שלהם הוא על העיצוב ויש כאלו שעל הפונקציונאליות והאורגונומיה. והכי חשוב, יש כאלו שרוצים "חופש אומנותי".
&nbsp
נסה להפגש עם מספר בעלי מקצוע, תקשיב להם ותחליט לפי מה שתרגיש וכמובן לפי התקציב.

תודה על ההשקעה

חבל שזה לא עונה אפילו בעקיפין על מה ששאלתי ומרוח הדברים אני מקבל תחושה שמעולם לא העסקת אדריכל, נכון?

aeonf

New member
איך בוחרים

1. המלצות.
2. טיב עבודותיו (לא רק בתמונות).
3. חיבורך ואהבת סיגנונו.
4. המוניטין שלו.
5. נסיונו.
6. השכלתו והסמכתו.
7. מחירו.

תודה והסבר

הבעייה שלי שבשני פרויקטים די סמוכים בזמן נעזרתי בשתי אדריכליות שונות ובדיעבד לא הייתי שבע רצון מהתוצאה. הבעייה שאצל שתיהן עבדתי בערך לפי הקריטריונים שנתת, המלצות, עבודות, חיבור בינאישי. בפרויקט אחד, שיפוץ הבית שבניתי לעצמי היה שיפוץ גדול, כמעט לבנות את כל הבית מחדש. היא לחצה להרוס ולבנות ולי לא התאים לחכות שנה להיתר אז מראה לי שהיא באה לפרוייקט בגישה שלילית. פרוייקט אחר של שיפוץ דירה הייתה אדריכלית אחרת שנראה שקצת זלזלה כי זה רק שיפוץ. אני מתחיל עכשיו פרויקט של שיפוץ הבית הישן שלי שהותאם לפני 9 שנים לצרכים שלי ועכשיו צריך שיפוץ להפוך אותו למשהו שקולע לציבור יותר רחב. שוקל להעסיק הפעם מעצב/ת ולא אדריכל. אולי יגיע/תגיע בגישה יותר טובה.

aeonf

New member
עוד מנסיוני

ראשית האדריכלית הראשונה צודקת בגישתה, אם אפשר תמיד עדיף להרוס ולבנות מחדש, איש מקצוע טוב מתאים את עצמו לדרישת הלקוח ולא "נעלב" שבחירתך שונה משלו.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך חד וחלק לא לקחת מעצב וכן לקחת אדריכל מנוסה. אין כזה דבר "מעצב" בכלל, גם אתה יכול מחר בבוקר לקרוא לעצמך מעצב ולהתחיל לקחת כסף מלקוחות על כך. אם היקף השיפוץ הוא קטן אז כן אפשר הייתי שוקל לקחת מעצב פנים אבל חשוב מאד: עם השכלה רלוונטית ועם ניסיון.

חשוב גם לקחת אדריכל עם ניסיון בתחום הספציפי שלך, זה שאדריכל מנוסה בבניית בתים לא אומר שהוא מנוסה גם בשיפוץ של בית קיים, הרבה פעמים אלו חיות שונות לחלוטין.
עוד דבר חשוב: תדאג לא להיות לקוח קטן או עבודה קטנה של האיש מקצוע כי אז אתה לא בדיוק תהיה בראש מעייניו כמו שכבר חוית על בשרך.

מה היקף השיפוץ שלך? מה הוא התקציב שלך למעצב/אדריכל?
איפה הנכס ממוקם?

תודה, הסיפור הוא כזה

כשהתגרשתי, עשיתי מאמץ וקניתי בית קטן בשכונת ותיקים בכפר סבא. הבית תוכנן ל"רווק" בסגנון לופטי. עכשיו יש כל מיני אפשרויות אבל הבן שלי תבע זכויות עליו כך שאני הולך לשפץ ולהשכיר עד שיסיים תבא. הבית קטן מאד, כ 80 מ"ר וגם המגרש קטן. בתאכל'ס היום צריך לתכנן את כל הפנים מחדש. בגלל הקרבה לבי"ח יש ביקוש גדול לבתים האלה בשכירות. צריך להפוך אותו ל3 חדרים "נורמליים".

I Gabe

New member
תוספת קטנה אם אפשר

כשאדריכל מציג רשימת עבודות, כדאי לוודא מה בדיוק היה חלקו או חלקה באותו פרויקט. בעיקר אצל אדריכלים צעירים ייתכן שחלקו בפרוייקט היה קטן עד שולי.

כן ולא

יצא לי לעבוד עם 3 אדריכלים במתכונות שונות, אבל אף אחד מהם לא היה במתכונת של "הובלת פרוייקט". ביצעתי שיפוץ מקיף לדירה, התחלתי עם אדריכל אחד, סיימתי עם אחר ובסוף מי שהטיפים שלו היו הכי מעשיים והפכו את ה"טוב" ל"מצויין", היה הקבלן.
מהניסיון שלי - מוניטין, תיק עבודות והמלצות לא תמיד מבטיחים התאמה לצרכים שלך.
אתה צריך להרגיש את הכימיה עם האיש גם ברמה המקצועית וגם ברמה האישית.

תיאום ציפיות

הקדמה: בכל מה שקשור בבנייה/שיפוץ, נדרשת מעורבות גבוהה של מזמין העבודה. אין דבר כזה לתת לאדריכל (ובהמשך לקבלן), טובים ככל שיהיו, מנדט לרוץ קדימה עם הפרויקט על דעת עצמם. צריך להיות מעורב בכל הפרטים אחרת זה מתכון למפח נפש ו/או הוצאות מיותרות.

בעת העסקת האדריכל או מעצב, חובה לעשות תיאום ציפיות מאד ספציפי. אל תסתפק ב"כל הלקוחות שלי היו מרוצים אז סמוך עלי". חובה להחליט על לוחות זמנים, ואיך אתה מצפה שהעבודה תתנהל. ע"ב הלקוח תמיד צודק או חופש פעולה יצירתי לאדריכל (הידוע גם כהאדריכל תמיד צודק) או סינרגיה. תבחר אדריכל על פי הציפיות שלך. אם אתה מצפה שדעתך היא תמיד שקובעת אז קח אדריכל שמתאים לזה מבחינת אופי ולא אחד עם אגו נפוח ולא חסרים כאלה.

שלב הבחירה וההחלטה יהיה על פי הכימיה בינכם והטעם האישי בעיצוב, קרי, האם אתה אוהב את העבודות שלו. לא עוזר שהוא נורא "נחשב" בברנז'ה אם אינך אוהב את הקו שלו. מצד שני, אני נותן פחות משקל להשכלה ותעודות (בפרויקטים של שיפוץ ולא של בנייה). אחת המעצבות הטובות שאני מכיר היא בכלל בוגרת תואר ראשון בעיצוב תעשייתי ויכולה ללמד מקצוע 90% מהאדריכלים המוסמכים והמדופלמים. הדבר השני שאני נותן לו פחות משקל בהחלטה זה המלצות של חברים. אני בטוח שהם היו סופר-מרוצים ממנו אבל לא בטוח שמה שמתאים להם מתאים גם לי. בדרך כלל זה לא.

תודה, הבנתי כבר שאני חייב להיות מעורב מאד

אני חושב שאני מחפש מישהו באמתע. שתהיה לו דיעה משלו אבל שיהיה מסוגל להקשיב ולשתף פעולה. כמו שאני אומר לעובדים שלי, תמיד צריך להיות מסוגל להסביר גם למה, לא רק איך.

בחירת אדריכל/ית או מעצב/ת פנים.

ראשית יש להבין האם העבודה כרוכה בהליך רישוי מול רשויות התכנון או רק בתכנון פנים. במפתיע יש גם עבודות פנים שדורשות היתר כאשר מתעסקים עם שלד הבניין או מספחים שטחים לנכס.
באם מדובר על הליך רישוי הרי שרשיון מתכנן כחוק הינו תנאי סף. באם אין צורך בהיתר, על פי כלל (לא גורף) הנסיון של המתכנן הוא המדד המוביל. לרוב אדריכל/ית או מעצב/ת פנים (שאינם בעלי רשיון מסוג כלשהו) ככל שעסקו בשיפוץ, הרחבות, ותוספת בניה יהיו מנוסים יותר ובעלי הראיה רחבה הרבה יותר של כל התהליך וההפתעות שלא פעם מתגלות תוך כדי ביצוע.
המתכנן הנבחר צריך להתאים עצמו לצרכים של המזמין ולא ההיפך, מצד שני הוא צריך להיות עם מספיק אישיות כדי לדעת להרים תמרור עצור בכל פעם שהמזמין מפליג למקומות לא ריאלים ברצונות שלו של רצוי מול מצוי.
אחד היתרונות הגדולים (לדעתי) של אדריכלים כחוק זה שהם מחוייבים להיות בעלי ביטוח מקצועי והם בעלי רשיון מטעם המדינה. זה בניגוד למעצבים שמלבד "דיפלומה" לא ממש מחוייבים למשהו ומוגבלים ל"עיצוב-פנים" בלבד.

תודה, לא כרוך רישוי

השתעשעתי ברעיון להרוס ולבנות או לכל הפחות לחפור מרתף. כנראה שאין הצדקה כלכלית לפרוייקט כזה. המגרש קטן מאד וזה מגביל את מה שאפשר לבנות עליו. צריך לתכנן את החלל מחדש בתצורת שלושה חדרים.

הכי חשוב לי זה ניסיון ספציפי בסוג העבודה שאני צריך

מעבר לזה אני מפעיל שיקול דעת לגבי הבן אדם. אני גם נוהג לפקח פיקוח הדוק על הפרוייקט ומטפל בבעיות מייד כשמתעוררות ולא מחכה לגלות קטסטרופה בסוף. גם אתה רוכש ניסיון מפרוייקט לפרוייקט וסביר שכל פרויקט יהיה מוצלח מקודמו.

למעלה