לא יודע אם זה רלוונטי לפה,אבל בכ"ז שאלה:

roii69

New member
לא יודע אם זה רלוונטי לפה,אבל בכ"ז שאלה:

אני בערבית 5 יח' כיתה יב'.. כמובן שאני מאותר מודיעין והכל.. קיבלתי הזמנה מצה"ל ללמוד עתודה אקדמאית, ואני יכול לבחור [ממה שרלוונטי למודיעין] 3 מקצועות לפי סדרי עדיפויות, רציתי לדעת מה יותר יתרום לי לשירות הסדיר ובקבע במודיעין ומה משמעותי יותר.. המקצועות הם :מזה"ת, מדעי המדינה, יחסים בינ"ל תודה לעונים:D

yolm

New member
קצת ריאליטי... + תשובה

לא מזמן נוכחתי לגלות מכמה מכרים שלי שכבר אחרי צבא, שאם אתה עושה 5 יח"ל בערבית לא תהיה לך ברירה חוץ ממודיעין..!! במודיעין קיים מחסור גדול מאוד בדוברי ערבית ולכן תלמידים הלומדים 5 יח"ל ילכו אוטומטית (אתם יכולים לקרוא לזה גם 'בכוח' אם תרצו) למודיעין! טוב, בכל מקרה זאת היתה הבהרה גם לאחרים בפורום, ובקשר לשאלתך: אני ממליץ לך ללכת על לימודי המזרח-התיכון בתור עדיפות ראשונה, ובתור עדיפות שנייה את יחסים בינ"ל, ועדיפות שלישית - מדעי המדינה. לדעתי, לימודי מזה"ת הכי רלוונטיים אליך.
נ.ב. סליחה על החרבוש בהתחלה, היה לי פשוט טיפה חשוב להבהיר את זה גם לאחרים.

yolm

New member
כן....

האמיני לי שלפעמים גם אני חושב שאני מקדים יותר מדי דברים, אבל אני בהחלט יודע מה אני אומר...
חוץ מזה, יש לי מכרים שאם אני אצטרך לשאול אותם בקשר למשהו, אני באמת אעשה זאת.

yolm

New member
כן ובעיקר לא....

היום יצא לי לדבר עם המורה שלי לערבית והיא גם אמרה לי את זה ושהיא יכולה להבטיח לי שזה ככה מניסיון קודם שלה, אבל מורה אחרת לערבית, שאני מכיר אותה, אמרה לי שכשהיא התגייסה והיה לה אפשרות לבחור, היא בחרה בכל הדברים שאין להם שום קשר כלשהו למודיעין (!)... (אגב, מן הסתם היא עשתה 5 יח"ל). כשבאה הבוחנת/מפקחת (איך שתקראו לזה, אני בעצמי לא יודע) היא אמרה לה שאין לה שום ברירה אחרת והיא חייבת לבוא, ולצורך דיוק: שום דבר לא יעזור לה. והאמינו או לא - היא גם הלכה למודיעין - בכוח. בקיצור, חוסר דוברי ערבית בארץ מביא לכך שכל מי שעושה 5 יח"ל בערבית, כנראה על בטוח, ילך למודיעין כי הכריחו אותו. ואם אתם תוהים למה אני בכל זאת לומד ערבית, אז התשובה שלי היא שאני לומד ערבית כי המציאות שאנו חיים בה לדעתי מכריחה אותנו ללמוד את השפה הערבית, אבל אני לא מתכוון ללכת עם זה גם לצבא.....

למעלה