לא יודע אם כאן המקום הנכון

• פותח הנושא KFIRB
  • פורסם בתאריך

KFIRB

New member
לא יודע אם כאן המקום הנכון

אך הגעתי לכאן בגלל שכותבים כאן שני אנשים שמשרים ידע, רוח והבנה פנימית עמוקה והם צחי ויוסף. שניהם בנוסף להיותם עוסקים אנרגטית הם גם מטפלים וגם מורים לאמנויות לחימה או ריפוי.

מצד אחד, וזה אני יודע עיסוק מתמיד במחשבות, רגשות רוח מדיטציות אנו עלולים להישאר ברובד האויר.

אני חש עייפות, חוסר ריכוז מעבר בין תחומים חוסר סיומים של מטלות, דחיינות, חוסר סדר, נטייה לשינה, לאינסומניה בלילה, ואני מחפש כלי (להבדיל מטיפול) שאוכל להשתמש בו בעצמי לצורך קרקוע ויצירת סדר.

ניתן להסתכל על חוסר האנרגיה כעומס או לתחושה שמלווה אותי שנים רבות - עלה נידף ללא גזע חזק. עדיין גולם עוד לא פרפר.

האהבה הישנה שלי בתחביביי היא למשחק וכתיבה.

נהניתי בעבר מסדנת פלייבק וגם מסדנת קונטקט .

אולם עתה אני פונה למקום בו אוכל לחזק את איכות השורשיות איכות השמחה האם צ'י קונג , טאי צ'י הם המסלולים או שאתם מכירים מסלולים אחרים שיכולים לסייע?

ינוקא1

New member
הי כפיר

אני ממש
ממה שכתבת עלי (על צחי זה בסדר. . . )

אני חושב שקודם כל עשית לעצמך עבודה מאוד טובה עם יכולת ההגדרה המדויקת שלך.

אני חושב שבהודעה הזו שכתבת כבר נמצא כל מה שחשוב -
אתה כותב שאתה בעצם מחפש קרקוע ויצירת סדר , ומשהו שימלא אותך בסוג של תוכן פנימי , ואתה מבין שכל מיני עיסוקים ברמת המחשבה לא יביאו אותך לשם.

עצם זה שהגדרת כל כך טוב , כבר מראה שאתה מכוון להגיע לשם.

ועכשיו דעתי :
אפשר "להתמלא" באינסוף דרכים. זה כולל צ'י גונג וטאי צ'י שהם כלים נפלאים , אך זה תלוי מאוד במורה.
שים לב לתחושותיך כשאתה פוגש את המורה , ואם הוא אינו נראה לך "מלא" בעצמו באותו "ניצוץ" שאתה מחפש , תדע שמשם לא תבוא הישועה . .. .

עם זאת אני חושב שגם הכלים הנמצאים בידך כבר , משחק וכתיבה , הם כלים נהדרים שבאופן נכון גם הם יכולים "למלא" אותך !

הכל יכול למלא כאשר הוא נעשה לא כ"טכניקה" אלא כ"עבודת קודש" - כתיבה לשם הכתיבה , משחק לשם המשחק.

לא בשביל בני אדם , ולא בשביל שיראה "מוצלח".
לעשות את זה אפילו לבד עם עצמך , כדי לגלות את עצמך דרך הכתיבה ודרך המשחק.

באופן כללי יש דבר אחד ויחיד שממלא באמת -
משמעות ויצירה.
יצירה שלך שנותנת לך משמעות.

וזה משתנה מאדם לאדם מהי היצירה , כי כל אדם בנוי אחרת ולכל אחד יש יעוד אחר.
יש אדם שהיצירה שלו היא מדע , יש אדם שהיא מוזיקה , יש אדם שהיא צ'י גונג , יש אדם שהיא ציור , יש אדם שהיא כתיבה , ויש אדם שהיצירה שלו היא משחק , ויש אנשים שהיצירה שלהם היא עזרה לזולת . . .

הרגשת ה"חסרון" הזו שלך היא בעצם ה"מנוע" שלך להביא אותך אל מקומך.
יש אנשים "קטנים" שמתמלאים בקלות עם תוכן שטחי יחסית , ויש אנשים "עמוקים" יותר שאינם יכולים להתמלא אלא לאחר חיפושים רבים.
ככל שהיצירה משמעותית ויחודית יותר , והאדם מגיע ממקום יותר "גבוה" , הרגשת החסרון תהיה עמוקה יותר

באופן כללי , הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך בבירור זה להנות מהחיפוש . . . להבין כי גם החיפוש עצמו הוא עבודת קודש.

KFIRB

New member
כוונתי הייתה יותר לעייפות

אך בכל אופן תודה

לכן שאלתי לע אמנויות התנועה....

ינוקא1

New member
זה מה יצא

אומנויות התנועה בהחלט יכולות לעזור.

ממה שאני שם לב , עייפות בדרך כלל נובעת ממחשבות. מהפטפוט הבלתי פוסק בראש , מהדאגה מה חושבים עלינו אחרים ומה אנחנו חושבים על עצמינו. מהשפיטה העצמית.
אומנויות תנועה כמו צי גונג וטאי צי הן מאוד טובות בהשבת השקט. אך כל יצירה אמיתית שאתה שקוע בה ועושה אותה בהנאה תהיה לא פחות טובה.

עייפות נובעת גם מהאוכל - במיוחד אוכל שאנחנו מרגישים אחריו "כבדים".

ממילא פתרון לעייפות הוא גם אוכל קל לעיכול ובריא , בכמויות לא גדולות מידי. פחות בצקים.

(אגב , אני היום הכנתי לעצמי לחמניות מקמח דורה , אני רוצה לנסות את הקמח הזה לאיזו תקופה ולצאת מהגלוטן. יצא אכיל. ).

KFIRB

New member
כמה שאלות יינוקא ברשותך

הכל יכול למלא כאשר הוא נעשה לא כ"טכניקה" אלא כ"עבודת קודש" - כתיבה לשם הכתיבה , משחק לשם המשחק.
לא בשביל בני אדם , ולא בשביל שיראה "מוצלח".
לעשות את זה אפילו לבד עם עצמך , כדי לגלות את עצמך דרך הכתיבה ודרך המשחק.

הרי אתה בוודאי מכיר את החוכמה שלא משמה בא לשמה.
(בטוח שפגעתי בציטוט9.

כשאני מדבר על כתיבה, אני מדבר על דברים שרק אני אקרא ולא דווקא פרוזה, סיפור שיר או משהו יצירתי, זה יכול להיות יומן או מחשבות כתיבת זרם תודעה..

מצד שני אתה מדבר על יצירה ומשמעות- אני לא רוצה להיות סופר, לא רוצה להיות שחקן אלא רק להנות, האם זו בעיניך משמעות או יצירה? או שהתכוונת לעומק מסויים.

בקשר לטכניקה - כמו שצחי "עלה עליי" הנקודה החלשה היא ההתמדה והמסגרת, ויצירת המסגרת היא טכניקה ? מה הכוונה לעבודת קודש? (מפיך זה נשמע קצת מוזר בהתחשב בהיכרות המוקדמת שלי איתך וירטואלית).

ינוקא1

New member
בוקר טוב

בוודאי שפגעת בציטוט

אך גם בציטוט הרעיון בסוף הוא להגיע אל ה"לשמה" , ולא להישאר ב"לא לשמה".

יצירה ומשמעות הם הכלים הכי חזקים שאני מכיר לריפוי. ובמיוחד כאשר מדברים על "ריק" פנימי.
וזה כלי שאף אחד לא יוכל למצוא בשבילך.
השאלה היא מה "נותן לך את זה".
מהי היצירה "שלך".

יתכן שהכתיבה כרגע היא סוג של יצירה עבורך , אבל זו לא ה"יצירה" שתמלא אותך.

אתה לא בהכרח חייב להיות שחקן או סופר או להתפרנס מהיצירה שלך.

יתכן שהיצירה שלך היא למשל לבקר זקנים בודדים בערב אחרי העבודה ולארח להם לחברה וזה מה שממלא אותך.
יש אינסוף אפשרויות "ליצור" . ורק אתה יכול למצוא מה באמת "שלך" מה באמת נותן לך את המשמעות.

יתכן גם שתתפרנס מהיצירה שלך וזה בסדר גמור.
(אני יודע על כמה אנשים שבנו מפעל מ0 , עשו ניסויים בבקתה בחולות יבנה , וכולם הסתכלו עליהם כמו על משוגעים , והיום המפעלים הללו נמצאים בצמרת של התעשיה בישראל , ומעסיקים מאות עובדים.
זו היתה היצירה שלהם , זה מילא אותם , כשהם עשו זאת , כל העולם נעלם ! ובסוף גם רואים תוצאות ).

וכשאתה מגיע אל היצירה שלך , אין הנאה גדולה מזו !

וזו "עבודת קודש" - יצירה שכאשר אתה בתוכה כל העולם נעלם , זה הופך להיות הדבר הכי חשוב.
למשל בשביל האנשים עליהם דיברתי קודם , המחקר שלהם והפיתוח היה "עבודת קודש" כזו.

אז תמצא את היצירה שלך.

(וכשזה יהיה , המסגרת תבוא . . . )

בוקר טוב כפיר....

תודה על המחמאות לי וליוסף.
מהיכרות קצרה עם חברים חדשים בפורום המחודש, אני חושב שיש כאן עוד בעלי ידע והשראה
.
בנוסף לדברים יוסף-

קודם כל לגבי צ'י גונג וטאי צ'י -
שניהם כלים מצויינים לאיזון וויסוט - שני תנאים לבריאות.
הטאי צ'י והצ'י גונג עובדים ברמות הגופנית, האנרגטית, המחשבתית והתחושתית. הם תורמים גם לחיזוק וגם לרוגע. הם יכולים לעזור לך ללמוד להחזיק מחשבה וכוונה לאורך זמן, לתת לך אפשרות לחבר בין מחשבה לעשייה, בין כוונה לגוף, בין שימוש בזרימה הטבעית למחשבה הטכנית. בנוסף תוכל לפתח יכולת למודעות עצמית והתפתחות בכל אותם רובדים שכתבתי.
כל אלו נותנים כלים לעשייה בריאה בחיים, כזו שנובעת ממאמץ מועט ושאינה מתישה.

תכליתם הסופית של התרגולים השונים, היא להביא את האדם למימוש עצמי. התמדה בהם תתן לך יכולת לממש את עצמך.

כמו שכתב יוסף - חשוב למצוא מורה נכון לך, המעביר את החומר המתאים לך באופן המתאים לך. הדרך היחידה היא לנסות, להרגיש אם אתה מתחבר למורה ולחומר. להחליט שאתה מתמיד, במיוחד ברגעים בהם אתה מרגיש התרופפות שנובעת מחולשה פנימית.
אחד הדברים החשובים בהתמדה הוא - לא להקשיב למחשבות (מבפנים ומבחוץ) המונעות ממך לממש את הכוונה הפנימית שלך. אתה צריך לדעת לזהות את אותן מחשבות ולדעת הבדיל אותן מכוונתך הפנימית לעשייה. יש להקשיב לכוונה הפנימית, לרצון הפנימי ולשים בצד מחשבות מסיטות. אולי אני מקדים תרופה למכה, אבל נראה לי שבמקרה שלך, ה"מכה" כבר די ברורה
.

לגבי הדברים שאתה אוהב לעשות -תעשה אותם ללא קשר לתרגולים. בד"כ הדברים שאנו אוהבים לעשות נותנים לנו מוטיבציה פנימית והנעה לחיים. אומנם משחק וכתיבה אינם כלים שנחשבים אנרגטיים, אבל בהחלט שהם יכולים להפוך אנרגטיים אם הם נעשים באופן הוליסטי הנוגע ברובדים שונים - גוף, נפש, מחשבה, תחושה, תנועה, כוח, רוגע, פרץ וכו'.

ניסיתי לצמצם בכתיבה בשביל שלא לאבד את היער מרוב עצים.

אם יש משהו ממוקד יותר שאני יכול לענות...בשמחה.

המשך יום נפלא

מיכי 10

Member
בתור לא-מומחית בענייני הילינג וכיו"ב,

אלא חובבת, יש לי רק הערת שוליים להוסיף.
(אין לי ניסיון במשחק, אבל) מתוך ניסיון רב בכתיבה (ושוב - לא מקצועית, אבל כותבת המון במשך כל החיים), אני יכולה לחזק את מה שכתבת בקטע האחרון, צחי:
גם אם כתיבה אינה כלי אנרגטי בבחינת אנרגיות לגוף הפיזי, היא תורמת לזה המון. כי כתיבה, לדעתי, היא פעולה כל כך יצירתית ומספקת, שהיא נותנת אנרגיות נפשיות. ואלה משפיעות כמובן גם על הגוף. לא כמו תנועה פיזית, כמובן, אבל ההשפעה בהחלט מבורכת ותורמת.

KFIRB

New member
כיצד נלחמים בשד ההגורם לחוסר ההתמדה?

התרצת הנפוצה?

מהו מורה נכון?

והאם יש בשלב הראשוני חשיבות ל"תנאים הטכניים" (למשל נסיעה של כ40 דקות באוטובוס לחץ זמן ועוד).

מה כוונתך לכלים אנרגטיים?

כמה תשובות כפיר....

1.התרצת הנפוצה...השד - לא צריך להילחם בשד, צריך לא להתייחס אליו. פעל באופן יבש בהתחלה - תחליט מה אתה רוצה לעשות ואיך תעשה, ומאותו רגע אל תקשיב לכלום. אל תקשיב להפרעות, אל תתייחס לדברים ש"מורידים אותך למטה". במילים עוד יותר יבשות - תהיה קצת ראש בקיר. אני יודע שזה יכול להישמע לא הוליסטי, אבל לפעמים (כמו במקרה שלך לראייתי) צריך להתעלם מגורמים שלמים, על מנת ליצור מצב של יציבות המאפשר חופש. אתה יכול ללכת ללמוד ממורה קצת "קשוח" שייתן בך כוח רצון ומשמעת עצמית.

2.מורה נכון - מכיר את המשפט - "ותעשה לך רב"? אתה עושה את המורה לנכון לך. תרגיש אם הוא "מדבר" אליך, אם החומר שהוא מלמד עושה לך טוב וממלא את הצרכים שאתה מחפש.

3. עניינים טכניים- בהחלט שבהתחלה עניינים טכניים יכולים להשפיע. ככל שהתנאים יותר נוחים בהתחלה, יותר קל להתמיד ויש פחות הפרעות. למרות שיש כאלו שדווקא הקשיים עושים להם טוב. אם תמצא מורה קרוב לביתך, בשעות הנוחות לך, בקבוצה המתאימה לך, יהיה לך הרבה יותר נוח להתמיד. תמצא לך את התנאים הטכניים שאתה חושב שתעמוד בהם ותעמוד בהם
.

4. כלים אנרגטיים- הם כלים שביסודם מתייחסים לאנרגיה בגוף. צ'י קונג למשל מתייחס לזרימת האנרגיה בגוף, המחשבה והנשימה. יש בו ידע הקשור למרידיאנים (תעלות האנרגיה בגוף) ולמרכזי האנרגיה בגוף. הוא מכוון בכלליות לבריאות גופנית ונפשית, כפי שהיא נתפסת ברפואה הסינית ובפילוסופיה הסינית. גם טאי צ'י הוא כזה.

כאמור- הרבה תחומי עשייה המבטאים יצירה, יכולים להיות כלים אנרגטיים אם עובדים איתן במודעות פנימית ולומדים לכוונם. הם עדיין לא יהיו מוכוונים ע"י תיאוריות אנרגטיות, אבל יוכלו לעשות עבודה טובה גם ללא הבנתן.

מה שכן - לתרגולים המוכוונים אנרגטית, בכל זאת יש את האפקט הישיר והמכוון שלהם.

אני מקווה שעניתי, אני כותב ל בין לבין דברים.

אתה מוזמן בשמחה לשאול עוד....

מיכי 10

Member
כמו יוסף וצחי,

גם אני אהבתי מאד את הדרך בה הסברת את השאלה שלך, ואת הרעיונות שלך לפתרונות מתאימים.
למרות שאני מבוגרת ממך בהרבה, השאלות וההצעות שלך עוזרים גם לי למקד בעיות מִשֶּלִי. תודה.

מיכל.

dawadi

New member
צהריים טובים!

היות וכבר קיבלת תשובות בנושא הטאי צ'י והצ'י גונג, לא אוסיף בנושא.

בנוגע לרגשות שתיארת: במילים שלי אתה רוצה "עוגן".
מבין השורות נראה שאתה מעוניין שהעוגן שלך יביא אותך לשמחה.
לדעתי כלים פשוטים יותר שיעזרו לך במשימה שכזו הם כלים של אימון אישי.

יחד עם האימונים בטאי צ'י וצ'י גונג שיאפשרו חידוד המחשבה, כלים של אימון אישי יאפשרו לך לכוון למטרה שתוכל להתחבר אליה ותעצים אותך.

אני לא מדבר על כך שתכנס לתהליך של אימון אישי, אלא על כך שתלמד להשתמש בכלים שמאמנים משתמשים בהם כדי לרתום את יכולותיך ואת כוחותך להגשמה עצמית.

זה הרבה יותר מאשר הודעה לפורום, אבל כמו שצחי כתב לך,
אם תרצה, אשמח לענות על כל שאלה שתהיה לך, בכל נושא של מיקוד אישי והעצמה אישית.

KFIRB

New member
תוכל לפרט יותר על הכלים

כי כלים ושיטות יש בשפע,

השאלה למה אתה מתכוון?

dawadi

New member
בשמחה :)

פשוט זה לא כל כך קשור לחלק של ההילינג האנרגטי (או לפחות, לא בדרך הישירה).

כלים שימושיים לדוגמא:
בניית חזון: איפה היית רוצה למצוא את עצמך בעוד 20 שנים, 30 שנים, הכי רחוק שאתה יכול לדמיין. פירוט מלא בכל הרמות: זוגיות ומשפחה,קריירה ולימודים,חברה וחברים, התפתחות אישית ותחביבים.
בניית מטרה: גזירה מהחזון מטרה קרובה יותר שניתן לחתוך למטרות ספציפיות: תכנון ל 3 עד 6 שנים קדימה.
זיהוי ערכים אישיים: מציאת הדברים שמניעים אותך באמת בפועל במציאות - לא סתם סיסמאות שאתה מספר לעצמך או שאנשים מספרים עליך - דפוסי התנהגות שבכל מימד של החיים שלך ובדרך כלל גם בכל תקופה בחיים (ילדות, התבגרות, צבא, לימודים והמצב הנוכחי) תמיד היו שם ולא ראית או שלא שמת עליהם דגש.

עם כלים כאלו אפשר לגזור מטרות יעילות שיביאו לתוצאות בשטח, עוד לפני שבכלל עובדים על העצמה אישית, שזה החלק שבו אמנויות המזרח כמו טאי צ'י וצ'י גונג נכנסות לפעולה.

אמשיך עם השאלה השניה שלך: כיצד בונים עוגן?
על פי שלבים:
1. מחליטים שבאמת רוצים לבנות עוגן ולמרות שזה נשמע מובן מאליו - ההחלטה הזו דורשת להיות פתוח לאמת האישית שלך וזה לא תמיד פשוט. אם לא תאמר לעצמך את האמת, לא תבנה את העוגן האמיתי שלך, לא תוכל להזין אותו ובטח שלא לשמר אותו לאורך זמן ואז, הוא לא באמת עוגן.
2. מורידים את האמת האישית להתמודדות עם המציאות ע"י בניית ערכים.
3. מוודאים אם רוצים להמשיך עם הערכים המציאותיים הקיימים או שרוצים להוסיף / לשנות חלק מהם.
4. מרכיבים "תיבת" ערכים מחודשת ומתחילים להזין את הערכים האלו.

כל אחד מהשלבים למעט השלב הראשון, שהוא החלטה אישית (שפה שוב, כלים אנרגטיים כמו טאי צ'י לדוגמא יכולים לעזור) שיש להגיע אליה בלב שלם, הם כלי בפני עצמו.
כל כלי יש לו את הדקדוקים שלו. (לכתוב את כל זה בפורום: תתחיל לקרוא היום ותסיים מחר וזה לפני שצחי יוריד את ההודעה הארוכה ביותר שתהיה פה :) )

זה עונה לך קצת על השאלות?
תרצה שארחיב יותר?

תשובה יפה צבי
לא ארוכה מדי

בנוגע לטאי צ'י ואומנויות לחימה וכו' -אלו יכולים לבוא ככלי ברקע או ככלי שעושים מתוך אהבה ולאו דווקא ככלי בעל מטרות ייעודיות.
בדיוק אמרה לי אמא לתלמיד השבוע...."אתה יודע, הקונג פו עושה את העבודה בשקט בשקט, לאט. ממש רואים תוצאות". זו הדרך של האומנות לפעמים.....
מתרגלים אותה ואת התמורות שלה מקבלים כמעט מבלי להרגיש אפילו. פתאום שמים לב ש...יש בטחון עצמי, שאני זקוף, מחייך, יש לי כח וכו'. פתאום יודעים להתמקד, להחליט מה נכון לי וכו'.

דרך הבניה שלך את הדברים יפה. היא יכולה לתת מענה טוב, לאדם שרוצה החל מרגע זה, לעשות תהליך מכוון עם עצמו, בדרך להגשמה עצמית.
יפה לראות אנשים שמצליחים ליצור שיטתיות לעשייה, הניזונה מרעיונות מחשבתיים, רוחניים, פילוסופיים וכו'.

dawadi

New member
ותחשוב שקיצרתי!

אמנויות תנועה תמיד (98.8%) תהיינה כלי לכל הרמות.
כמו שאמרת ממש, גם אם עושים את זה לכיף בלבד, בסוף הוא יגשים גם דברים נוספים - פשוט כי זה מה שהוא עושה... :)

KFIRB

New member
איך מוצאים ובונים עוגן?

קראתי קצת באתרך על עוגן...

למעלה