לא יודע אם פירסמו כבר אבל חחחחחחחחח

Split Man

New member
לדעתי הוא טועה..

גם אני חשבתי ככה.. אבל הייתי קטן.. מה הבנתי אז..!? הוא לא אוהב שיש אנשים שמנסים לעשות ראפ, אז שיעבור מוזיקה מה אני יגיד לו.. תמיד אפשר למצוא את העיקר בתפל..

murzik3591

New member
אני לא יודע למה נענע משפילה את עצמה

"...אני מתכוון לראפ כמו שהוא צריך להיות." מי קבע איך זה צריך להיות
"אבל כשהבנתי שזה כבר נהייה טיפשי לראות עוד 40 כמוני הולכים ככה ברחוב אז הפסקתי." יותר טיפשי להסתכל על אחרים ולהתלבש על פי מה שאחרים מכתיבים לך, במקרה הנ"ל בגלל שאחרים כיסו את הבולבולים שלהם בבאגיז הוא בא והוריד
"לקחתם לי את הנשמה... אני מדבר פה בשם כל אלו שזה באמת בנשמה שלהם." זה אחד מהאנשים(לפחות לפי מה שהוא גורם לי להרגיש) שאין עוד אף אחד שזה בנשמה שלו כמו שזה אצלו, אחד מאלה שהאף שלו יותר מדי בשמים ושום דבר שעושים made in Israel זה לא מספיק שחורה בשבילו. בקיצור חשבתי שאני מתנהג כמו ילד קטן(19), טוב שהבאתם את זה לפה... אני רואה שאני במצב טוב ושמור היטב.

מסכים כמעט עם הכל.. זהירות - חפירה!

הוא לא אמר בכתבה שיש לו משהו נגד האומנים היותר רציניים בקטע של הראפ בארץ סטייל צל-סאב.. הוא רק טען, בצדק, שנמאס מכל הפישכים הבני 12 שבאם בפאזות של ראפים רק בגלל שעכשיו זה אין.. או כמו שידידי המנומק והאופה אומר בעובש: "ילד מלא בדאווין, מדבר על קוקאין - אתה נימצא בהיפהופ כי עכשיו זה אין!" אז איך, תגידו לי, איך אפשר לישמור על ייחודיות בארץ שבה כל סוג מוזיקה שעולה בזכות אנשים שעבדו קשה כדי להעלות אותה, אנשים כמו קובי, שבנה בידיים שלו אימפרייה מיזדיינת (שמגיעה לו על העבודה הקשה!) בגיל 25, הופכת להיות משהו לא מחושב כשכל אחד שלא אומר כלום - במיוחד אם זה היפהופ - אומר לעצמו: אני יכול לשיר!!! וכותב לעצמו איזה להיטון שפתאום נחרש ברדיו רק כי המוזיקה תופסת את האוזן.. ככה ראפ לא צריך להיות מושר ומפותח Fuck It! אין ביכלל אהבה בעשייה הזאת...

Sister G

New member
לדעתי הבעיה של מה שקורה היום בהיפ

הופ היא לא אצל מי שומע ואתו.. רוצים לשמוע? להתלבש? שיהנו, באמת אין לי בעיה, שיעשו מה שבא להם, כל עוד זה לא בא על חשבון אחרים... הבעיה לדעתי היא אצל האומנים, שבמקום לנצל את העובדה שהמוסיקה השחורה היא עכשיו "אין", וליצורמוסיקה איכותית שסביר להניח שתתחבב על הקהל יותר מאשר שהיא הייתה מתחבבת אם היא לא הייתה באופנה, הם רק ממשיכים למחזר את עצמם ואפילו להשמע רק יותר גרועים.. הבעיה היא עם המוסיקה, לא עם האנשים.. מי אנחנו שנגיד להם איך להתלבש או מה לשמוע?

RunNGun

New member
תגובתי אליך...

האמת היא שכשאני מסתכל על מה שהולך כאן אז זה כמו כל גל מוזיקלי - יש דברים ממש טובים, וגם דברים ממש גרועים. יש כאן סרייה של אמנים (ביניהם קאשי, קוואמי, כלא6, ש"ס, וגם חלק מסוים בתאקט) שעושים מוזיקה שמתמקדת באיכות מוזיקלית - בהחלט גם קליטה, בהחלט גם פופולרית, אבל יש בה איכות מסוימת. אבל כמו שיש אותם, יש גם את הישראלים לצורך העניין, שהם תופסים טרמפ על כל הסיפור. בסדר. אני מאמין בגישה של "מי שטוב - מחזיק מעמד", כי הקהל אמנם משתנה עם האופנות, אבל בסופו של דבר - גם אם התהליך לוקח זמן, הוא מסוגל להבין מה טוב ומה לא לדעתו. ואם לתת דוגמאות - עובדה שנניח בהיפ הופ באופן כללי, אנשים זוכרים כיום את האמנים שעשו משהו משמעותי עם המוזיקה שלהם (טופאק, ביגי, ג'יי זי, אמינם וכו') ולא זוטות כמו נלי או ג'רוועל (שאנחנו חוזים בשקיעתו המתמשכת בימים אלו).

RunNGun

New member
ולגבי הכתבה

אני חושב שאהרוני קצת חוטא בהכללות - לא כל הילדים שרושמים באטלים באינטרנט הם עלק ראפרים, אולי לחלקם זה באמת יושב ואולי חלקם באמת אוהבים את זה? בגלל שהם בני 12 ולא בני 19, אז הם "מזויפים"?... אני התחלתי לאהוב ראפ בגילאים האלה (אמנם ראפ אז לא היה כ"כ פופולרי כמו היום, אבל עדיין...), ולמדתי שבהתחלה תמיד אתה נחשף לדברים הקלילים והפשוטים (כמו סנופ ודרה למשל) ורק אח"כ אתה לומד להכיר עוד אמנים ועוד חלקים במוזיקה הזאת... וזה משפיע גם על האיכות של הראפ.... אבל ההיפ הופ בהחלט שייך לכולם, ולכולם יש זכות לאהוב ולשמוע את זה. לאף אחד אין בעלות על הסגנון הזה, וכל אחד אוהב חתיכה אחרת מהעוגה הזאת - חלק מעדיפים את האנדרגראונד ראפ, וחלק אוהבים יותר מיינסטרים.

Sister G

New member
ברור שיש את האומנםי הטובים

אבל המון אומנים שמצליחים היום הם אומנים שממחזרים את עצמם, או ממחזרים מה שאומנים אחרים עשו.. מי ייתן ואלה ששומעים אותם יתחילו לשמעו גם את הראפרים שיותר מגוונים (קאניה ווסט למשל..) מצד שני, אנחנו לא יכולים להגיד להם מה לשמוע, וחוץ מזה מוסיקה זה עניין של טעם.. כמו שאנחנו לא אוהבים את פיפטי סנט וחיילי הנקמה, יכול להיות שאלה שכן שומעים אותם, לא יאהבו את האומנםי שאנחנו שומעםי, כמו קאניה ווסט, טונדף, ובמוסיקה הישראלית נזכיר למשל את השבט (שהלוואי שהם כן יזכו לתודעת הציבור..) בכל מקרה, מה שאפשר לא לאהוב במוסיקה זה את המוסיקה עצמה.. לא את אלהששומעים אותה, מכל מניע שהוא..

מסכימה עם השורה האחרונה שלך

אם כבר-אז לא לאהוב את המוסיקה... אין זכות לשפוט ת'בן אדם שלא אוהב ת'מוזיקה, כי זו סך הכל דעתו. וכמו שמישו פה כתב-דעות הן כמו חור בתחת.. לכולם יש אותן. ואין דבר כזה "יש לך טעם טוב/רע" כל אחד והטעם שלו.

Sister G

New member
הכוונה הייתה גם לאלה שכן אוהבים את

המוסיקה, אבל ממניעים אחרים, למשל, כי זה באופנה.. זכותנו לא לקבל את דעתם, אבל למה שנשפוט אותם בגלל זה ונשנא אותם/את המוסיקה/לאדעת מה? קיצר, שכל אחד יעשה מה שבא לו, כל עוד זה לא פוגע באחרים.. והכל יהיה מושלם

כשהכל יהיה מושלם-יהיה רע.

ואני לא סובלתתת ת'אנשים שאומרים נניח.. מממ... מסתלבטים על מישו ששומע טראנסים ושונא מוזיקה שחורה, כי שחורה זה הכי אין עכשיו. כשבתאכלס בבית, כשאין ראפים סביבו, גם ההוא שומע טראנסים! יעני ת'אלה שמפחדים להגיד מה שהם באמת חושבים.. שהולכים רק עם הזרם, מה שכולם חושבים שאין-יאללה גם אני חושב. גרוע מאוד.

Sister G

New member
זכותך לא להסכים איתך

אבל חבל לשנוא סתם.. הם לא עשו לך שומדבר רע P= קיצר... צריך לקחת הכל בפרופורציות... עדיף לאהוב מלשנוא =]

RunNGun

New member
יאאאאאאאאאאאאמאן!

"אהבה מנצחת שנאה" כבר אמרתי "התגלמות המתיקות על האדמה"?

גלית, על הפנים....

את מכירה אותי הרי =/ ויודעת שאני לא מסוגלת לשנוא! זה פשוט מעצבן קצת לפעמים... ת'יודעת..

to shorty

New member
אם ככה, אז את אומרת בעצם שאנחנו

לא צריכים לשפוט אף אחד...זו סוג של אוטופיה?! במציאות זה לא קורה ואנחנו שופטים בלי הפסקה אנשים ומגבשים דיעות ובלה בלה בלה... אז למה לא לתת למוזיקה להיות אינדיקציה?

Sister G

New member
ברור שאנחנו שופטים אנשים

זה לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות.. אני מודה, גם לי יוצא לראו אנשים ולחשוב לעצמי "אוי, הם ככה וככה" אבל אני מודה, זה לא בסדר. קשה באמת לקיים את זה, אבל אפשר לשאוף.. סטיגמות זה סתם מעפן

mcFLAME

New member
את תמיד אפשר לשינוא כי זה יותר קל

מה לעשות שאת הרע יותר קל להסיג ובשביל להסיג את הטוב צריך להתאמץ יותר.... אבל אין דבר יותר טוב מלאהוב... רק רציתי להגיד שגם אני מרגישה לפעמים תחושות אי אהדה עצומות כלפי ילדים צוציקים מכיתה זין שצועקים לי פריקית או שאומרים יויו אני כזה מאגניב כי אני בכיתה זין וכבר היה לי ברמיצווה יו יו -אבל את זה אני מרגישה כי הם סתם ילדים יצורים ולא בוגרים(בצפר דפוק ומיזדאיין) ועוד משהו נוסף.. בכל סגנון מוזיקה יש את המוזיקה הידועה לציבור הרחב ויש את המחתרת ככה זה גם במזרחית(גיליתי את זה לפני שבוע...) ככה זה גם בכל שאר סגנונות המוזיקה.... לפעמים אמנים שהם במחתרת שרים שירים שקצת איך נאמר את זה..."כבדים" לכלל הציבור... ולא מבינים שבשביל ששיר ירוץ ברדיו צריך להיות לו לפחות פזמון קליט...מכיוון שכלל הציבור לא מתחבר למחתרת(בדרך כלל...) ואני תומכת בשירים שבאים ממעמקי הלב ובכוונה טובה אבל שיר כזה יכול להיות גם קליט לכלל הציבור...חוץ מיזה שלא יהיו טעויות אני מעדיפה את השירים שבמחתרת אם ככה אתם מעדיפים לקרוא לה... וחוץ מיזה....דבר נוסף שרציתי להגיד הוא שאנשים אומרים שיר שהשקיעו בו,שיר שלא השקיעו בו, שיר מזויף שיר לא מזויף והשאלה שלי.. מנין לכם? בכל שיר השקיעו מעצם העובדה שכתבו אותו והלכו להקליט אותו וערכו אותו וכל מה שצריך לעשות עם שיר... עכשיו בקשר לזיר מזויף או איך שלא קראתם לזה(ראיתי משהוא בסיגנון בפורום איפו שהוא) מזתומרת שיר מזויף השיר הוא מקורי מן הסתם... זהו תסלחו לי שזינתי לכם בשכל... מואההההה (כל פעם שיש מבחן בפסיכולוגיה אני משתגעת אולי זה הסיבה שאני כל כך לא בפוקוס)

למעלה