לא יודע למה דווקא רושם פה...

spainbar

New member
לא יודע למה דווקא רושם פה...

אחרי כל הויכוחים שהיו לי פה, אני סתם רוצה להעלות סתם משהו שעברתי, למי שלא זוכר אני דו ובארון (בוודאות), לפני כמה ימים, תוך כדי צט התחלתי לדבר עם מישהו, והיה כל -כך נחמד- ממש נחמד, גם בטלפון, שבכל מקרה החלטתי שאין רע בקשר עם גבר שיודע בדיוק מה אני ומי אני, כל עוד ממש נחמד לי עם האדם ונוצר קשר כלשהוא. בכל מקרה, אני לא יפרט פה אבל אני נראה טוב, רזה יחסית, אבל נראה טוב, והאדם השני נראה ממש טוב, אבל עוד לפני שידענו בצט איך כל אחד נראה כבר ממש נוצר קשר. כשנפגשנו, הרגשתי משהו מוזר אבל בכל מקרה הלכנו ושתינו משהו כמו שתי חברים, היה נחמד, אני הייתי חייב לוז ונפרדנו, עכשיו הקטע העצוב, כשפגשתי סוף סוף אדם חמוד (לא קשור למראה), שאיתו יכלתי לתקשר כמו שצריך, והיו דברים משותפים, והיה ממש מצחיק, ךצערי הרגשתי בסוף מעין ריחוק - כאילו שמשהו לא היה טוב - ושלא יתקדם לכלום... עכשיו השאלה - בסופו של דבר אני יודע שלכולנו המראה של השני מאד חשוב - צריך להימשך, ואני יודע (מחברות לשעבר, ובני זוג...) שאני נראה טוב מאד (שוב רזה), אבל למה כשנוצר קשר - של דיבורים והבנה, הייתה לי הרגשה שהכל נפל בגלל המראה - אולי בגלל שאני רזה מדי.... וממש ממש חבל לי עם אשה זה לא היה קורה, ברגע שנוצר קשר נפשי - אז לא היה משנה איך נראה, כי אתה מחפש חבר/חברה, שאיתה/איתו להרגיש בנוח ולהנות. מישהו שאיתו תרגיש טוב, ותדבר ותעשה דברים שלא היית עושה עם אדם אחר. בכל מקרה, אני חייב לזוז, אני יסיים פעם אחרת ספיינבאר

dodobird

New member
../images/Emo4.gif הממ.. תקן אותי אם אני טועה

אבל מה שאתה אומר זה בעצם, שלאחר שנראה שיש לכם על מה לדבר בטלפון/בצ´ט והיה מעניין- אחרי שהוא ראה אותך, בשורה התחתונה זה לא התאים מבחינתו, למרות שישבתם ביחד והיתה תקשורת טובה וכו´? אם כך, תשאל את עצמך פשוט מה היה קורה לו המצב היה הפוך. כלומר- אתה אומר שאתה נראה טוב, אבל זה דבר סוביקטיבי- אני יכול להגיד על אנשים שהם נראים טוב ועדיין לא להימשך אליהם פיזית. מה אם אתה לא היית נמשך אליו? היית הולך איתו? אבל יכול להיות שלא קלטת אותו נכון? יכול להיות שהריחוק לא ממש היה שם וזה יכול להתפתח?
עכשיו אני אטיף קצת. נראה לי שהנה- זאת בדיוק אחת הבעיות בתחילת קשרים וירטואלית. הכל הפוך. קודם מדברים, לא רואים את הבנאדם (אפילו לא שומעים אותו, ירחם השם), לא רואים שפת גוף, כלום. נוצרת אשליה של קירבה- ואני מרשה לעצמי לומר אשליה מתוך הנסיון שלי- ואז כשנפגשים מתחילים בעצם מקו התחלה שלדעתי הוא לא טבעי כל כך. גיא העלה כאן שאלה (אבל אף אחד לא התייחס משום מה
) לגבי איך הכרתם אנשים, כמה זמן זה נמשך וכו´- האלטרנטיבות לקשרים וירטואלים (קולטים- המיינסטרים הוא וירטואלי, השאר אלטרנטיבי) נראות לי חשובות. לסיכום ספין יקר- ספר מה קרה הלאה (אם קרה) ותבהיר, אם לא הבנתי אותך נכון. DODO

my self

New member
קשר וירטואלי ככורח

הקשרים שמטרתם המוצהרת רומנטית, נקרא לזה כך, שחלקם הראשון נערך בהתכתבות ורק לאחר מכן נפגשים, אכן מתפתחים באופן מעוות. במקרים שבהם נוצרת קרבה רגשית בין שני האנשים, מטרתה העיקרית של הפגישה הראשונה, באופן בלתי מוצהר, אף עשויה להיות התרשמות ממראהו החיצוני של בן הזוג. כיוון שהרי באשר להיכרות עם האדם, וקשר רגשי, כבר מיצינו את השלב הראשון. בנוסף, כל עניין ההיכרות דרך צ´אטים כאשר המראה החיצוני הוא פקטור, נוטל מסוג זה של קשר את יתרונותיו - ההזדמנות להכיר אדם ללא התייחסות לדיעות קדומות כלשהן, מן הגדולות (הוא ערבי, הוא מזרחי/אשכנזי וכד´ - לגזענים שבינינו) ועד לקטנות (הוא נראה ילדותי, הוא נראה חנון וכד´), ולמראה חיצוני. דברים שיגרמו לנו לפסול מראש בן אדם לאחר היכרות שטחית בלבד ולפעמים לאחר העפת מבט. היכרות בהתכתבות מאפשרת להכיר באמת את הבן אדם, וטובה למי שלא מייחס חשיבות רבה למראה חיצוני. בקרב ההומואים אחוז האנשים שהינם כאלה נמוך, וזה כבר נושא בפני עצמו. כך שקשרים כאלה עלולים להוביל למפח נפש מחד (אם אתה הצד הנעזב), ולרגשות אשם מאידך (אם אתה הצד העוזב, בבחינת "איזה חרא אני - עוזב את האדם הנפלא הזה כי המראה שלו לא מוצא חן בעיני"). אז למה בכל זאת? כי רבים ההומואים שבארון, שבשבילם האפשרות להכיר בן זוג פוטנציאלי בדרך סטנדרטית קיימת באופן מוגבל מאוד. כך שעבורם זו בערך האופציה היחידה. וגם אלה המוצהרים מאבדים קהל נרחב של "ארוניסטים", בהם לא יוכלו להיתקל במפגש של האגודה, או בקפה תיאו, למשל. וכך שוב הגעתי למסקנה שהסיבה לעוד חולי בחברה ההומוסקסואלית הוא חוסר הלגיטימציה והאפלייה החברתית, הסיבה המרכזית לכך שאלה שבארון הם בארון. מכאן הכל מתחיל, לדעתי.

dodobird

New member
רק חומר למחשבה../images/Emo12.gif

אני ביישן בטירוף. להתחיל עם מישהו פרונטלית, גם כשהמצב מראה שיש לי סכוי, הוא דבר שעשיתי מספר פעמים שניתן לספור על יד אחת (שתיים במקרה הטוב שהזכרון מכזיב אותי). פעמיים מתוך אלו- האובייקט יצא סטרייט. את הסימנים הכחולים הייתי צריך להסתיר ימים שלמים אחר כך...
NOT! זה קרה בסביבה לא-הומואית (בעירבון מוגבל, זה בתל אביב כך שהכל פתוח) וכן, הגיידאר שלי דפוק והכל- אבל שורה תחתונה- לא קרה כלום! הסירוב היה מאוד עדין, אולי גם כי כך היתה הפניה שלי? בכל מקרה- לא צריך ישר לרוץ ולהטיל את האשם בחברה ההומופובית שלנו. זה נראה לי מתחיל ונגמר בפחד של כל אדם בפני עצמו.

my self

New member
האשמה עצמית

אתה חושב שקל להאשים את דפוסי החברה, אני דווקא חושב שקל לייחס הכל לרצון אישי. מזכיר לי את הנשים שטוענות שאין באמת אפלייה נשית, כי "תראו, אני דחפתי את עצמי והצלחתי", וכנ"ל מספר יוצאי עדות המזרח מצליחים שטוענים שלא היתה אפלייה ומי שרצה הצליח. אבל אולי אם כל כך הרבה הומואים לא מוצאים בחוץ פיתרון, צריך לחפש את הסיבות מעבר ל our very own brain. ואגב, לא הייתי תולה את הסירוב העדין בפנייה העדינה, אלא באופי אלה שממולך. העדינות של הומוסקסואלים היא אחד הסטריאוטיפים (אני לא מתכוון לנשיות), כך שבאותה מידה היית יכול למצוא את עצמך בתסריט מס´ 1 (אם כי בת"א הסיכוי נמוך יותר).

MARMELAD

New member
כורח? או אולי התקדמות מופלאה?

אני לא רושם את דעתי - אני רק שואל שאלות:
האם האופציה להכיר מישהו מקסים - גם אם הוא מכוער - ולהתאהב בו רגשית דרך המחשב - היא יתרון? או חסרון?
האם אנחנו מחפשים קודם כל בנאדם מושלם חיצונית - מה שיכול להיות קשה - או בנאדם מעניין, מצחיק, אינטילגנט?
האם זה טוב שאפשר להכיר מישהו גם אם הוא מעפולה וזה בכלל לא משנה? או שעדיף להכיר רק אנשים מהגייבאר הקרוב - גם אם את כולם כבר מכירים? ובכנות - האם תהיו מסוגלים להתאהב במישהו שלא הייתם מתחילים איתו ברחוב, אבל באינטרנט הוא נשמע מושלם (והוא לא משקר לגבי איך הוא נרהא וכו´) ?

לירוי25

New member
אולי גם וגם?

א. אני לא חושב שאפשר להגדיר את זה כחסרון או יתרון! להכיר מישהו בכל סיטואציה שהיא יש את היתרונות והחסרונות שלה, כך שאי אפשר לשפוט מה יותר או פחות טוב. לכו עם מה שמתאים לכם. ב. כן! ושקרן מי שאומר אחרת!! כל אחד רוצה את החבר המושלם חיצונית שמדגמן תחתונים במקצועו. בפועל אנחנו מחפשים אבל כשמישהו מוצא חן בעינינו ולאו דווקא כי הוא חתיך, אלא כי יש בו משהו שעושה לנו את זה, כל השאר נעלם ובשבילנו הוא הכי מדהים בעולם! אני למשל הכרתי את בן זוגי בקפקא, כשחבר משותף הזמין אותי להצטרף אליו ואל חברים שלו. בתחילת הערב לא ממש ראיתי אותו ממטר, כי לא חפשתי וכי חיצונית הוא לא ממש נראה לי, אבל ככל שהערב התקדם התאהבתי בשקט ובשלווה שיצאו ממנו. היה בו משהו רגוע ויפה שפשוט הקסים אותי! אנחנו מחפשים את השילוב של שניהם גיא אבל מתחילים בראשון לצורך סינון ראשוני. ג. לצאת עם מישהו שגר רחוק ממני כמו חדרה למשל לא הייתי יוצא. לא מתוך עקרון אלא בגלל שיצאתי עם בחור שגר שם, נטול רכב שגר אצל ההורים ובארון...להוסיף? אה כן, דלק יקר בימינו! ד. לדעתי כן.

Roi inc

New member
מסקנות...../images/Emo127.gif

מההודעה שלך אפשר להפיק כמה לקחים: 1.אתה צריך ביקור מאיש ה"מאפינס".. -הוא גר ב Drury Lane. 2.יש גם בנים שיעריכו יותר את הפנימי מהחיצוני, קח את זה ממני - מישהו שנראה מאוד טוב ועם ניסיון בנים/בנות. 3.אם לא נראה לך אחרי פגישה מספר אחת אז תראה אותו שוב... דברים נראים שונה תמיד במספר שתיים. 4.אולי איש ה"מאפינס" הוא בחור רציני Straight Looking, אל תפסול פגישה גם איתו.
5.לכל דבר יש סיבה וכל מקרה לא קורה סתם... דבר אחד בטוח ופה תהיה רגוע: איפושהוא בין כולם מחכה לך ורק בשבילך, מישהו, שכשתיפגוש אותו תרגיש בפנים שהוא מה שהיקום שלח במיוחד בשבילך, בצבע במידה וכל השאר, ויהייה לכם פשוט כיף וטוב יחד... והוא, איך הוא יאהב אותך - רגיש רזה וכמו שאתה.
וזה נוגע לגבי כולנו, אני מאחל לכם את זה.
(רצוי לקרוא את מספר 5 עם שיר של Enya ברקע
) Roi inc

לירוי25

New member
מה ההתעסקות עם המראה כל הזמן?

טוב אז הבנתי שאתה כוסון של הלייף, אין צורך לחזור על זה מאתיים פעם! לגבי ההרגשה שלך שזה לא ילך בינכם, יכול להיות שלמראה יש קשר מסוים אבל גם יכול להיות שלא. שאלת אותו מה הוא חושב? מרגיש? אני יכול להגיד לך שאני למשל יצאתי בעבר עם אנשים שלא ממש ענו לדרישות החיצוניות שלי, לי קשה להתפשר על גובה, מתחת ל-1.78 אין הרבה על מה לדבר! אבל בפועל זה היה אחרת, הכרתי לא מעט בחורים שאמנם היו מעט נמוכים ממני, ולא הכי מלאים שבעולם, אבל היה לי כל כך כיף שכל השאר פשוט לא היה חשוב. דבר איתו, תראה מה הוא חושב לפני שאתה קופץ למסקנות.

MARMELAD

New member
אני הייתי רוצה להשלות את עצמי

שאני מסוגל להימשך לגבר טוב גם אם הוא לא מושלם חיצונית. אמנם רוב הבנים שהייתי איתם נראו טוב אבל זה לא קריטריון ראשי.

עם אשה זה לא היה קורה...

ספיינבאר יקירי, סליחה על ההתפרצות לדיון, אבל - ** עם אשה זה לא היה קורה ** ??? נו באמת !! אם במקרה הייתי נקלע לדרכי - זה ממש היה יכול לקרות... אני אשה, הופעה חיצונית חשובה ומשמעותית בעיני, ואני מרימה את דגל הפמיניזם כאן ועכשיו - גם אנחנו יודעות להיות שטחיות לאללה !!!

MARMELAD

New member
כן ולא

"עם אישה זה לא היה קורה" - אם תציצי בשרשור תראי שהנושא של מראה חיצוני הרבה יותר רגיש אצל הומואים מאשר אצל בנים/בנות

spainbar

New member
חצי תגובה../images/Emo9.gif

אני ממש שמח על מה שחלק אמרו ודווקא קודם אני רוצה להגיד משהו ל"מתה מפחד" - ברור לגמרי שגם בחורות "שטחיות" במידה רבה (ומאד) אבל בוא נגיד שעד היום להרבה חברים שלי וגם לי היו יותר מצבים שבהם בחורה שנראית ממש טוב יצאה עם מישהו שלאו דוקא נראה טוב, כי נוצר קשר, כי פשוט הייתה מוכנה לנסות - לא כולן, אבל בד"כ מחפשות משהו שהוא יותר ממראה, יותר התאמה אחרת (מחפשות מגיל מסוים- חתונה וילדים...) כרגע לא ברור בכלל מה קורה, כבר בראש תיכננתי כל מיני דברים להגיד - להתקשר ולעשות שיחה סופית ואחרונה, כזאת שבה אני נפרד יפה ובנחמדות ומסביר לו מה אני הבנתי בסוף הערב, ודווקא תיכננתי לחתוך את העניין (תאמינו או לא כתבתי לעצמי מה רוצה להגיד...), בכל מקרה התקשרתי והתחלנו לדבר על דברים אחרים לגמרי עד שהרגשתי שממש לא במקום פתאום להכניס רצינות, אז אולי טעיתי - אבל שוב נראה לי שלא, ונראה לי שאני יעלה את זה בכל מקרה פעם הבאה שנדבר כי מעדיף לחתוך את זה מוקדם מלהיקשר למישהו (היה לי נסיון מר עם החברה האחרונה), או למשוך משהו שאין לו לאן ללכת... עכשיו, בקשר למה שמישהו אמר לגבי המראה, אז נכון שכולנו מחפשים את "המראה" שעושה לנו את זה, ועובדה שפעם (היום כבר פחות... :)) לא הייתי מתחיל עם מישהי שלא נראית טוב בעיני, אבל לעומת זאת מצאתי את עצמי נמשך לידידות טובות מאד שלי שהיה לי איתן קשר מעולה אבל לא נראו משהו, העובדה שלא קרה מזה כלום היא כי כל פעם הייתה לי חברה... פשוט חבל לי שעל זה ניפול, מבין שלכל אחד טעם משלו, אבל מותר לי שיהיה לי חבל שלא התאים לא משנה, נראה מה יהיה, אני מרגיש אבל היום יותר טוב אחרי שדיברתי שוב, ובקרוב אני ידע אם צדקתי (עונת הההתערבויות החלה:..... :) )

למעלה