לא יודע למה כולם שמחים מזה ש

sirpad

New member
לא יודע למה כולם שמחים מזה ש../images/Emo58.gif

לא יודע למה כולם פה שמחים מזה שסמוקי מת. רואים בבירור שסמוקי אחרי שהאור כבה, הוא אדם, אנושי. למה לא לתת לו לצאת כבר מהפאקינג אי הזה, שהוא תקוע בו אלפיים שנה! זה לא שג'ק לא יכול היה להציל את האי, אחרי שסמוקי עלה על הסירה. לי באופן אישי כאב לראות אותו מת. ומה קרה למפלצת העשן השחור? כאילו סמוקי האנוש הוא לא המפלצת, עובדה שהוא בן תמותה. עוד דבר שהפריע לי בפרק, שהיה לוסטי לחלוטין וסבבה לכשעצמו, זו העובדה שראינו בבירור שג'ק לא באמת נהיה משהו אחר אחרי השיקוי שג'ייקוב הכין לו. יתרה מכך טקס ההכתרה של הוגו היה אפילו יותר מגוחך. אולי רצון להראות לנו שבעצם, אין משהו מיוחד בג'ייקוב. וגם לא היה בג'ק, זה סתם טקס כזה, סוג של פלאסיבו כזה. היה מפתיע לגלות שהסיידוויס בכלל מתים, לא הגיוני חלילה בשום אופן, אבל מפתיע. דבר אחרון שלא ברור לי הוא, למה ג'ק לא סיים כמו שסמוקי סיים? ולסיכום, הסדרה נכתבה מתוך רצון להעביר מסר מסויים, אבל כדי למכר עוד עונות, ולייצור רייטינג עשו מלא באזז, והוסיפו דברים שלא קשורים לעלילה. יצרו דרמטיות, ומגדל בבל של הקשרים, שלקראת הסוף לא נסגרו כלל, או קיבלו תירוץ של ככה. זה קצת מעצבן, אבל בואו נודה, לא היינו באמת תמימים שהם ייתנו הסברים לכל הקברים שהם חפרו לנו במשך הסדרה הזו. היה כיף במסע, וטוב שנגמר.

יפעת777

New member
התשובה הברורה היחידה שבאמת נתנו היא

שהצופים הם בעצם האבודים

מתאכזב רק מי שציפה ל"תשובות מדע בידיוני"

אמרתי כבר שאם עד לסיום נקבל תשובה ל-40% מהשאלות - אהיה שבע רצון. קיבלנו תשובות ליותר מזה, ובעיקר תשובות לשאלות המשמעותיות, ואני בהחלט מרוצה. אבודים איננה סידרת מדע בידיוני. היא סידרה על התנהגות אנושית ועל יחסים בין בני אדם, מתובלת בקצת מיסתורין, קצת מדע (אמיתי), קצת מיתולוגיה, וגם (בעיקר בעונה האחרונה) - לא מעט אמונה נוצרית בנושא החיים שלאחר המוות ובכלל, כי אבודים היא סידרה אמריקאית, מה שיכול להקשות אגב על ההבנה כאן בישראל. אז מה אם לא קיבלנו תשובה מה בדיוק היו המספרים בצוהר, או איך ריצ'ארד לא הזדקן, או מי בדיוק היתה ליבי. הדברים האלה אינם לב הסידרה, וממש לא הייתי רוצה לראות עונת סיום שכל-כולה רשימה של בואו נפתור בעייה א' ובעייה ב' ובעייה ג' וכן הלאה עד הסוף. זה לא רומן של אגאתה כריסטי וגם לא בחינה פסיכומטרית, ואת מה שהיה חשוב לפתור - פתרו ופתרו היטב. יפה עשו מפיקי הסידרה שיצרו סרטונים "חיצוניים" לצורך מתן תשובות לכמה מהשאלות, למי שהדבר מציק לו, בלי "ללכלך" את הסידרה עצמה. רוצים לדעת איך בוצעו הקפיצות בזמן ובמרחב? תסתכלו על סרט האוריינטציה של תחנת הסחלב ותקראו קצת על פיסיקה מודרנית פופולארית. לא רוצים להתעסק עם פיסיקה מודרנית? לא צריך, פשוט תקבלו שהדבר אפשרי ותמשיכו הלאה. רוצים לדעת קצת יותר על יוזמת דהארמה? תסתכלו על הסרט ששודר לכאורה במסגרת הסידרה "מסתרי היקום". לא רוצים? לא קרה כלום. כל הכבוד על הרעיון ועל היישום. זה לא אומר שאהבתי את העונה השישית, נהפוך הוא, לפחות בכל מה שנוגע להתרחשויות באי בחלק הראשון של העונה. עבורי אבודים היא כאמור סידרה על התנהגות אנושית ועל יחסים, ובעונה השישית שני הדברים הללו נמוגו בכל הנוגע להתרחשויות באי. אנשים התרוצצו בלי סדר, בלי מגע אמיתי, בלי רגשות, בלי התפתחות ושינוי. כתיבה מוזרה שלא הלמה את שאר הסידרה ולא השאירה שום משקע. וגם לא כל-כך אהבתי את הקצב של מתן התשובות. אבל היוצרים התעשתו לקראת הסוף ואני מוכן לסלוח להם. צריך קצת זמן לעכל את הכל, לנסות להגדיר את גבולות הסידרה ואת המסרים שהיא ניסתה להעביר. אני בדרך לשם ועוד אמשיך, וטוב שכך, משום שהדבר מעיד שהסידרה השאירה משקעים וזה העיקר.

carmelo

New member
כמה תשובות

כמו שאני מבין את זה, העשן השחור זו הנשמה של סמואל (אח של ג'ייקוב), שהתגלגלה מחדש כאנרגיה אלקטרומגנטית ו/או, גופות של אנשים מתים. ברגע שדזמונד עצר את המקור, האי איבד מתכונותיו המיוחדות והיה ניתן להרוג את סמואל, כי הוא היה תקוע בגוף של לוק. ברגע שהוא מת, הנשמה עוברת הלאה/תקועה באי, אבל לא יכולה יותר לחזור לצורת העשן בכל מקרה. מה גם שלפי דוגן, ניתן היה להרוג את סמואל-לוק כאשר הוא לובש צורה גשמית, עם הפיגיון המיוחד ובלי לתת לו לדבר קודם. בטקס העברת ההגנה על האי ממגן אחד ליורשו, נראה לי שמה שחשוב זו הכוונה האמיתית, הטקס הוא אמצעי עזר. כמו הלחם והיין בטקס הקתולי, למשל.

tamarhp

New member
תשובות

1. למה הרגו את סמוקי? כי הם רצו להחזיר את הפקק למקום, אחרת התוכנית של סמוקי תצליח והאי יטבע והאנושות תיחרב. וברגע שמחזירים את הפקק מן הסתם סמוקי חוזר להיות עשן שחור ואז לא עשינו בזה כלום. לכן היה צריך להרוג אותו. 2. מה קרה למפלת העשן? כנראה מתה.... 3. גם אני חשבתי שאולי זה סתם פלאצבו, אבל אנחנו רואים שלג'ייקוב כן היו כוחות מיוחדים (הוא לא הזדקן, הוא נתן לריצ'ארד את האפשרות לא להזדקן וכדו').. וג'ייקוב נולד כאדם רגיל.. אז כנראה שכן יש כוחות שעוברים בהכתרה. 4. למה ג'ק לא סיים כמו סמוקי - אתה מתכוון למה הוא לא הפך לעשן? עלו כאן 3 תיאוריות (לפחות) - א. אולי רק מי שמת הופך לעשן, וכשMIB נפל למערה הוא מת, וג'ק לא. ב. ג'ק היה שם כשלא היה אור, וכשהאור חזר הוא היה בעוצמה חלשה ואולי זה לא היה מספיק בשביל להפוך אותו לעשן אלא רק שידר אותו החוצה לסלעים ג. לא כל מי שנופל לשם הופך לעשן אלא העשן היה משהו (אל למשל) שהיה כלוא במערה, וברגע שהגיעה לשם הגופה הראשונה הוא התמזג איתה ויצא (וכשהיא מתה גם העשן מת...). כג'ק נכנס למערה לא היה שם כלום.

למעלה