לא יודע מה לעשות יותר, צריך עזרה.

לא יודע מה לעשות יותר, צריך עזרה.

שלום, אני מרגיש שאני נמצא כרגע בתוך חור שחור שאני לא יכול לצאת ממנו והוא שואב אותי יותר ויותר אליו. אני גר בשדרות והחיים שם תחת איום הקסאמים די שיבש את חיינו. לפני שהתגייסתי לצבא נהגתי לישון עם אחותי הקטנה (בת 10) מכיוון והיא לא שומעת את התראת "צבע אדום" בזמן שינה ורק אני מכל בני המשפחה מסוגל להרים אותה למקלט בתוך 15 שניות. שאר המשפחה גם כן סובלת מחרדה בזמן ההתראה ונפילות הקסאמים ואני זה שהיה מרגיע אותם. התגייסתי לפני חצי שנה לתותחנים ברצון רב לשרת בקרבי ולתרום למדינה, אך אז התחיל הסיוט. כבר כשהגעתי לבסיס הטירונות שיבטה החלו להישמע קולות הנפץ של הפגזים והירי, כמו כל תושב שדרות נבהלתי נורא מהפיצוצים אך האמנתי שאוכל לשרוד את זה (יש לציין שקולות הנפץ חזקים נשמעים מדי יום כל יום!). ימים ספורים לאחר שהגעתי לשיבטה החלו המחשבות על משפחתי – מה קורה איתם? מי מוריד את אחותי הקטנה? האם ברגע זה מופעלת התראה "צבע אדום? האם כרגע נשמע גם שם הפיצוץ המחריד שאני שומע פה אך שם הוא מסמל את המוות? האם מישהו נפגע? האם מישהו בוכה? האם נפל על הבית קסאם? האם הם לא הספיקו לרדת למקלט מכיוון שימשהו ניסה להעיר ולהרים את אחותי הקטנה ונפגעו בזמן שניסו לרדת למקלט? מה אני עושה פה? למה אני פה ולא שם כדי לעזור להם???? המצב הידרדר נורא עוד יותר כאשר התחלתי להיכנס להתקפי חרדה מהפיצוצים של הפגזים... זה היה נורא – התנשמתי בצורה מפחידה, כל גופי רעד עד שלא הייתי לי שליטה ותחושה בו שבסופו הייתי במרפאה. לא ישנתי בלילות, לא אכלתי טוב, הייתי אדיש, לא דברתי הרבה עם החברה, רציתי להיות לבד... נכנסתי לדיכאונות. נשלחתי לעשות בדיקת הולטר ללב מחשש שיש לי לחץ דם נמוך בגלל החרדה המתמשכת למשפחתי וההתקפה חרדה מרעש הפגזים – והתוצאות היו שאני נמצא במצב חרדה מתמשך ויש לי לחץ דם נמוך מאוד מהנורמה. כל זה היה תחת טירונות קשוחה – המפקדים לא היו נחמדים, לא היה לי עם מי לדבר, הם כנראה חשבו שאני עובד עליהם כמו שאר החיליים. הייתי בטיפול אצל הקב"ן ששיחררה אותי חמשושים כדי לתת לי לראות את המשפחה יותר, אבל זה לא עזר. לא יכולתי לא לראות את משפחתי שבוע שלם!! הייתי חייב לראות אותם כל יום, להיות איתם ברגע הקשה, לישון עם אחותי הקטנה ולעזור להם במצב העגום שבשדרות. התחלתי לפתח מחשבות על התאבדויות, כי אין לי למי לפנות יותר. אני פוחד שאני יעשה משהו לעצמי. אני רוצה להפסיק לחשוב, לדאוג, להרגיש, לסיים הכל! לאחר הטירונות הועברתי לבסיס צאלים לסוללת הסיוע שמשם הועברתי לתקשוב כי לא יכלו להחזיק אותי בסוללת תוחתנים כשאני נכנס להתקפי חרדה מהפגזים. מאז שהועברתי לצאלים (לפני חודש וחצי) נפגשתי כמה פעמים עם קב"ן/פסיכיאטר כדי שיאפשר לי לעשות יומיות ולהיות עם מפשחתי כל יום, אך אף אחד לא האמין לי ולא ועזר לי. סיפרתי להם שיש לי מחשבות לפגוע בעצמי ומיום ליום אני מרגיש שזה יותר ויותר ממשי, אך הם לא עזרו לי, הם חושבים שאני עוד אחד מהחיילים שעובד עליהם. אני לא יכול יותר! אני מעמיד פנים כאילו הכל אצלי בסדר, אני צוחק בכוח עם אני וכל פעם שאני עושה את זה בא לי לבכות, אני לא מצליח לישון, וכל פעם שאני בא לאכול אני מרגיש כאב בטן. העניים שלי דומעות פעמים רבות מהמחשבה על משפחתי ושאני לא שם כדי לעזור. החלטתי שאני רוצה לעזוב את הצבא, הלכתי לקב"ן כדי שתוציא אותי על 21 נפשי, אך הוא לא אפשר. אני כבר לא יודע מה לעשות, למי לפנות, אני פוחד שהמחשבות לסיים עם חיי יתממשו.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
חייל יקר..

שומעים כמה אתה מתייסר בצבא.. התחושה הזו מול הפחד מהפגזים והזכרונות שהם מעלים לך.. ומצד שני, תחושת חוסר אונים, שכמה שאתה רוצה להיות שם בשביל המשפחה, אתה לא יכול.. ונשמע שהצבא אטום לקשיים, מה שמוסיף על הייאוש.. יקר, אנחנו שומעים כמה אתה מנסה לצעוק לעזרה ונראה שאין מי ששומע.. אולי אפשר לפנות לעמותת נט"ל, באינטרנט או לקו החם שלהם ולבדוק אם הם יכולים לעזור.. מזמינים אותך להמשיך ולעדכן, לספר לנו עוד על החיים בצל הקסאמים, ועל הקשיים של עכשיו בצבא..

בוקר טוב,

נשמע שאתה במצוקה ממש קשה... ואף אחד לא מקשיב ולא מנסה לעזור, כולם אוטמים את אוזניהם... זה בהחלט לא קל לצאת על נפשי, אבל אני מאמינה שאם תנסה ולא תוותר- תצליח בסופו של דבר. אל תשמור לעצמך את ההרגשות האלה... תדבר עם מישהו קרוב, חבר או בן משפחה. ובבקשה, אל תפגע בעצמך. יש עוד מה לעשות, אני בטוחה שאם תילחם בזה, יוציאו אותך בסופו של דבר. אני לא מבינה איך הקב"ן יכול לראות חייל במצבך ולהשאר כל כך אטום ואדיש. אולי אם יש אפשרות לפנות לקב"ן אחר או לפסיכולוג באזרחות... שולחת לך חיבוק ענק
ואתה תמיד מוזמן להכנס לפה, לפרוק... אשמח לתת לך אוזן קשבת...

פימבייה

New member
ללא נושא

אין לי הרבה מה לייעץ חוץ מזה שתהיה חזק. אני מבינה את הדאגה והפחד שיקרה משהו למשפחה, תנסה לשמור איתם על קשר טלפוני, במקום לצאת מהצבא תבקש תפקיד שיאפשר לך את זה ואל תיוותר, גם אם נראה לך שאין עם מי לדבר, תתעקש על זה ותדרוש, מנסיונם של הרבה אנשים זה ישתלם, אל תיתן לתיסכול הזה שכמעט כל החיילים מכירים לייאש אותך עד כדיי כך, כי אם יקרה לך משהו תאר לעצמך איך זה ישפיע על המשפחה! וזה כל כך לא שווה, בגלל הצבא להביא את עצמך למצב כזה? ? לא חבל? בקיצור תידבק במטרות שלך, אל תתיאש גם אם זה מאוד מייאש ותהיה אופטימי כי בסוף הכל ישתלם.. בהצלחה!

פימבייה

New member
ועוד נקודה

אתה דואג להם כי אתה רגיל שאתה זה שדואג, אתה מפחד שלא יסתדרו בלעדיך אבל המשפחה שלך גם היתה מרגישה ככה אז הם היו מתנגדים שתלך לצבא (אם ההורים באמת היו חושבים שאין דרך אחרת להביא את אחותך למקלט) אבל הם לא התנגדו, אוליי הם הירשו לעצמם להיות בפאניקה כי ידעו שיש מי שתומך ומרגיע אותם אז נתנו לעצמם להתפרק, אבל אולי עכשיו כשאתה בצבא זה מאלץ אותם להתמודד ולעמוד בלחץ, אולי האחריות שלך עברה אליהם, ואולי זה אפילו מקל עליהם שהם יודעים שאתה רחוק ובטוח אז להם בנאדם אחד פחות לפחד עליו. אז אל תזלזל בהם, לפעמים ברגעים קריטיים כאלה אנשים מגלים אצלהם כוחות שהם אפילו לא ידעו עליהם, אז תסמוך עליהם, אני בטוחה שיש מי שדואג להם ולאחותך הקטנה. הם בטח נזכרים בך ברגעים האלה וזה נותן להם כח, תחשוב על זה ותאמין שהכל יהיה טוב..

פימבייה

New member
ללא נושא

אין לי הרבה מה לייעץ חוץ מזה שתהיה חזק. אני מבינה את הדאגה והפחד שיקרה משהו למשפחה, תנסה לשמור איתם על קשר טלפוני, במקום לצאת מהצבא תבקש תפקיד שיאפשר לך את זה ואל תיוותר, גם אם נראה לך שאין עם מי לדבר, תתעקש על זה ותדרוש, מנסיונם של הרבה אנשים זה ישתלם, אל תיתן לתיסכול הזה שכמעט כל החיילים מכירים לייאש אותך עד כדיי כך, כי אם יקרה לך משהו תאר לעצמך איך זה ישפיע על המשפחה! וזה כל כך לא שווה, בגלל הצבא להביא את עצמך למצב כזה? ? לא חבל? בקיצור תידבק במטרות שלך, אל תתיאש גם אם זה מאוד מייאש ותהיה אופטימי כי בסוף הכל ישתלם.. בהצלחה!

תודה לכולם על התמיכה.... ברחתי.

ברחתי היום מהבסיס, לא יכולתי יותר, אני שבור ונורא קשה לי עכשיו. אני לא יודע מה לעשות

פימבייה

New member
זה לא טוב..

עדיף שתודיע למפקד שלך ותוציא גימלים אם אתה לא רוצה לחזור בקרוב אבל אל תלך סתם ככה, שלא תשב בכלא על נפקדות..

shirly 2004

New member
חייל יקר

אני כ"כ מבינה לסבל ולכאב שלך. יש לי משפחה בשדרות, וגם אצלי הכאב הוא עצום כל פעם שאני שומעת בחדשות על קאסם שנפל. הבעיה העיקרית היא שבלי שום קשר לצבא הכאב והטראומה נמצאים אצלך המח פיתח אצלך סוג של טראומה כשכל פעם שאתה שומע את הפיצוץ כל החרדות עולות לך, מה יהיה בגורל המשפחה שלך כשאתה לא איתם אין פה תרופת קסם שניתן לך וזה יעבור, אתה צריך לעבוד עם עצמך הרבה על זה תתחיל מתרגילים קטנים כל פעם שישמע פיצוץ - תחשוב מחשבות חיוביות כל פעם כל פעם כל פעם תעבוד על עצמך עד שהטראומה תעבור הכל בראש שלנו ובעזרת כח רצון אנחנו יכולים לטפל בהכל אני יודעת שיוצא לך לחשוב הרבה על התאבדויות לנוכח המצב הקשה הזה, כי אחרי הכל- כשקשה וכואב ורע הכי קל זה לרצות ללכת מהעולם הזה, להתאבד ולומר ביי להכל אבל לא ככה זה הולך, אנחנו פה בעולם הזה בשביל שליחות מסויימת, ודווקא מהכאב הכי גדול הזה אנחנו צריכים להגשים את עצמנו. זה קשה כשאתה לבד עם עצמך צריך להתמודד עם כל הבעיות, בדיוק פה באה האמונה. תישען על האמונה, כשקשה לך תדבר בשקט עם בורא עולם אולי עכשיו זה נשמע לך קצת שטותי אבל זה מאוד עוזר בשואה, אם תשים לב, האנשים הבודדים שהצליחו לשרוד אותה הם דווקא האנשים בעלי האמונה, אם לא בבורא עולם אז הם היו חדורים באמונה שהם ינצחו במלחמה. כשאדם צועק לו לבדו בעולם, עם כל הקשיים בלי אמונה, בלי משהו להשען עליו אז קל מאוד להגיע למשברים וליפול. העולם הזה מלא בשאלות, מהי תכלית החיים בעולם הזה המלא סבל? לאן הועלם הולך? למה אני סובל כ"כ הרבה כשהאחר מאושר? למה דווקא עלי נגזרו חיים שכאלו? ולכל השאלות האלו יש תשובה אחת ויחידה- האמונה. כי על ידי האמונה התרוץ פשוט ומובן מאוד: יש בורא ומנהיג לעולם, והוא משגיח על כל אדם ואדם בהשגחה מיוחדת, וקובע לו את התנאים המדוייקים בהם יחיה, לאיזו משפחה יולד, ועם מי יתחתן, איך יראה וכ'ו ול רק בכלליות אלא גם בפרטי היום יום הרב"ה קובע הכל. וצריכים לדעת שההשגחה של הקב"ה היא תמיד אך ורק לטובתו של האדם. כי הקב"ה ראה שאתה לא תגיע לתיקון שלך בלי המציאות הזאת, ועם כל החסרונות שבה! לסיום, הפתרון הכי טוב עבורך זה אמונה, ואם לא בקב"ה אז אמונה בכך שהמצב יעבור ושחייבים להמשיך הלאה כי אחרת, החיים שלך יראו שחורים וקשים. מאחלת לך המון הצלחה בהמשך, ושתדע לצאת מהמצב הזה על הדרך הכי טובה. אתה לא צריך פסיכולגים ולא שחרור מהצבא.. אתה צריך רק את עצמך, את החוזק שלך. זה הזמן לשינוי אמיתי נופר.

תודה רבה לכולם על התמיכה והעזרה.

תודה רבה לכולכם, תמכתם ועזרתם לי הרבה. יש מי שעוזר לי עכשיו והכל טוב, אל דאגה. שוב תודה, בלעדכם לא הייתי יוצא מזה.

למעלה