לא יודע מה לעשות..

לירון129

New member
לא יודע מה לעשות..

שלום שמי לירון ואני בן 19.
הייתי מיועד לגיוס קרבי ואף סיימתי גיבוש צנחנים.
בגיל 18 התפרצו אצלי משום מקום בעיות נפשיות.
אני כבר מעל שנה מטופל ולא מצאו לי את הטיפול המייצב..
היו תקופות שהייתי יציב אבל זה לא החזיק יותר מחודש..
החלום שלי זה להתגייס,לחזור עם מדים הביתה,להרגיש שאני תורם למדינה.
אני יודע שבגלל המוגבליות שלי התפקידים שאני יסכים לעשות יהיו מועטים אבל עדיין ,אני מאוד רוצה בזה.
אני לא יודע מה לעשות,אני כבר לפני שמונה חודשים קיבלתי את הפתור,ומאז אני כל הזמן מחכה לרגע שאני יתייצב ואז אני אפנה למדור מתנדבים..
אבל כל פעם שאני מתייצב אני שוב חוזר לסורי ,מה לעשות ??
תודה מראש .

Run for a Fall

New member
היי לירון

הרצון שלך לתרום למרות הקשיים שניצבים בפניך מאוד מוערך ונהדר.
עם זאת, חשוב לוודא שאתה בהחלט יציב כדי שתוכל לסיים את השירות בהצלחה.

לפי דעתי (הלא מקצועית בעליל יש לציין חחח), ההתנגשות של הרצון העז שלך להתחיל כבר בתהליך ולהתגייס ומנגד הקשיים להתייצב רק מחמירים את הבעיה ומונעים ממך להתייצב לאורך זמן.

התנדבות ניתן להגיש גם עד גיל 21 (ואפילו אחרי כבקשה חריגה) ולכן ההצעה שלי היא קח לך קצת זמן, שים את השירות על "Hold" בינתיים ותתרכז בעיקר בהתייצבות. לאחר שתתייצב יהיה נכון יותר והגיוני יותר להתחיל בתהליך. אני יודע שהתהליך נראה ארוך ומפרך ולכן יש לחץ להתחיל אותו בהקדם - אבל אין טעם להתחיל אותו כל עוד אתה מרגיש שאינך יציב מספיק כדי לסיים את השירות, ולכן נכון בעיניי להתרכז בינתיים ~רק~ בהתייצבות ואח"כ לדאוג לשירות הצבאי.

גם אני עברתי דבר דומה - השתחררתי בשל החמרה במחלה שהייתה לי עוד טרם הגיוס ובקשת ההתנדבות הראשונה שלי נדחתה בשל העובדה שהמחלה עדיין לא התייצבה. בראייה לאחור, זו הייתה החלטה נכונה של הרופאה בתא מתנדבים (גם אם באותו רגע ההחלטה הכעיסה אותי), למחלה לקח זמן מה באמת להתייצב ואני די בטוח שאם הייתי חוזר מיד לצבא - הייתי "נפלט" מהר מאוד שוב פעם החוצה בשל החמרה נוספת - חסך לי כאב לב נוסף (וסיבוך בריאותי קשה יותר).

אם אתה באמת רוצה את זה - זה יקרה, אין לי ספק אפילו, אבל לפעמים צריך לתת קצת זמן כדי ששאר הדברים בעולם האישי שלנו יסתדרו ויאפשרו לזה לקרות.

בהצלחה! ורק בריאות

לירון129

New member
תודה רבה,

אז טכנית,יש לי עד גיל 20.5 להגיש את הבקשה?(בהנחה שהתהליך לוקח חצי שנה..)

Run for a Fall

New member
בעיקרון

משך התהליך אצל כל אחד משתנה, יש כאלה שלוקח להם חצי שנה ויש כאלה שזה לוקח גם פחות וגם יותר. לפי מה שידוע לי מסיבות נפשיות זה לוקח קצת יותר זמן - אבל בכל מקרה מדובר על הגשת הבקשה ולא על משך כל התהליך (כלומר ניתן להגיש באופן נורמלי עד גיל 21 בקשה, לא משנה כמה זמן זה ייקח עוד בהמשך).
לפי מה שזכור לי היה לנו פה אחד בפורום שהגיש בקשה בגיל 21 ורק בסביבות 22 התגייס.
בכל מקרה, ניתן גם להגיש אחרי גיל 21 כחריג, מההיכרות שלי זה בדר"כ מאושר - ככה שגם אם במקרה ~הכי גרוע~ ייקח לך באמת זמן רב מאוד להתייצב, האופציה עדיין תהיה על השולחן.

לירון129

New member
ועוד שאלה אחרונה(סליחה שאני חופר)

עד שאני יתייצב כמובן,אני מעוניין לעיין בתפקידים לג'ובניקים ..
התפקידים שבנעוץ גדולים עליי,אני צריך משהו פחות אינטיסביבי ואגרסיבי בגלל המוגבלות שלי.
יש איפה לראות?או שכבר שם ידונו איתי על זה?

נ ו ע ה 12

New member
תרגיש חופשי לשאול :)

קודם כל, ימצאו לך תפקיד במדור מתנדבים אם וכאשר יגיע הזמן... בכל אופן, מומלץ להגיע עם בקשה למקום ספציפי, או לפחות עם כיוון/תחום התעסקות ברור. יש עוד המון תפקידים בצבא, תוכל לראות אותם באתרים כמו "עולים על מדים" ו"שבוז", יש אותם בקישורים (כלים ומידע > קישורים). שים לב שלמתנדבים על רקע נפשי קשה מאוד, די בלתי אפשרי, לקבל סיווג בטחוני, ולכן עליך לחפש תפקידים שלא מצריכים סיווג.
אם תאמר לנו את תחום ההתעניינות שלך, בנוסף למגבלות אם תרצה, נוכל ביחד לחפש. :)

למעלה