לא יודע מה לעשות ..

thedude24

New member
לא יודע מה לעשות ..

אני יוצא ארבעה חודשים עם מישהי שאני מאוד אוהב אותה והיא גם אותי אבל יש בעיה שהיא האקס שלה.
קצת רקע, היא יצאה עם האקס שלה כ- 4 שנים מאז שהייתה בת 22 והם נפרדו רק כשלושה חודשים לפני שהתחלנו לצאת.
עכשיו, המערכת יחסים שלהם הייתה מאוד חזקה אבל הם נפרדו מס' פעמים כאשר בפעם האחרונה שהם נפרדו הוא זה שזרק אותה.
מההתחלה היא אמרה לי שקצת קשה לה בגלל כל זה אבל לקחתי את הסיכון והכרתי מישהי שאני בכנות יכול לראות את עצמי מתחתן איתה ..
אבל היא עדיין בקשר עם אותו אקס. לא רק בקשר, אלא הם מתכתבים על בסיס יומי כנראה לא פחות ממה שאני מתכתב איתה אם לא יותר (לא בדקתי אבל אני מאמין שכן).
הייתי בסדר עם זה איכשהו כי היא אומרת לי שאלו שיחות ידידותיות ושהיא כבר התגברה עליו ורוצה להיות איתי ולא איתו.

לפני שבועיים היא נפגשה איתו בפאב והם שתו קצת ביחד. אציין שהיא הודיעה לי מראש שהיא עושה את זה והתקשרה אליי אחרי ודיברנו על זה. מסתבר שהוא אמר שהוא עדיין אוהב אותה ורוצה שהיא תחזור אליו.
היא אמרה לו שזה לא יעבוד כבר איתם ושיש לה אותי... (מה שהיא אמרה לי).
אמרתי לה שזה בסדר אבל בפנים אני הרגשתי כאילו אני מת... ומאז ועד היום אני פשוט כל הזמן אוכל סרטים שאם היא קצת לא עונה לי בפל' או שולחת לי הודעה אז היא איתו...
זה הורג אותי מבפנים עד כדי כך שזה הדבר היחיד שאני חושב עליו. קשה לי לאכול או להתרכז בדברים אחרים ואני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי.
אני שוקל כל הזמן אם אני רוצה להיפרד ממנה אבל אני מאוד אוהב אותה... כל כך טוב לי איתה שקשה לי לחשוב על זה אבל אני מתחיל לעכל את העובדה שהמע' יחסים הזאת כנראה לא תעבוד וזה הורג אותי עוד יותר מבפנים...
רע לי מאוד. אני כל הזמן בחרדות ואני לא אספר לה את זה כי אני לא רוצה שהיא תרגיש אשמה בגלל זה. היא גם מדברת על מע' היחסים שלהם דיי הרבה איתי וכמה שקשה לה להוציא אותו מהראש שלה...
אשמח לעצה טובה כי אני פשוט מרגיש רע... כשאני איתה טוב לי אבל ברגע שהיא לא מולי או לא באיזו אינטראקציה איתי אני מרגיש כאילו משהו מת בתוכי...
:/

מה שרואים מכאן לא רואים משם.

השאלה היא האם היא יודעת שאתה רואה אותה כמו שתיארת אותה ואת הכוונות אליה.
או האם אתם משקיעים בזמן איכות זוגי יחד, כזה שיחזק את האינטימיות שלכם.
כי נשמע יותר הגיוני שאתם אולי מאוד אוהבים אבל לרוץ לאקס או להשאיר אותו על אש קטנה אומר שמשהו ביניכם מתעכב "מלהמריא". שמשהו בה מאד חסר ביטחון לגביך.
אמץ ישירות ותהיה חדור מטרה. שבו יחד ותאמר לה שאין דבר כזה יותר אקס. ותתחילו לעבוד על סוג של סדר פעילויות יחד (עד כמה שלכאורה זה ייראה בהתחלה מאולץ) בו אתם מבלים זמן נטו אינטימי שלכם ובונים תקשורת ותוכן.
לדבר איתה תמיד על הכל; הרי על זה האקס מנגן כשהוא מתכתב איתה על בסיס יומיומי.
"הוא עזב אותה אחרון" הוא נתון מאוד זניח. תראה עד כמה זה ממש לא משנה מי "זרק" את מי, כי תאכלס עכשיו הוא יעשה הכל כדי שהיא תהיה איתו. יש שם מערכת יחסים שחלתה ומתפקידה להיות חתומה ובעבר כי עובדה הוא אקס והיא בעצמה אמרה לו שזה לא יילך ביניהם. מה שקורה ביניהם הוא היכולת שלו לראות שהיא לא נתפסה עדיין חזק, כשמצידה יש חוסר בטחון/וודאות לגבי הקשר איתך.
כדי למנוע את זה, מתפקידיה: 1. לנתק איתו קשר. 2. לשתף איתך פעולה לחיזוק הקשר ביניכם.
ומתפקידך הוא להבהיר לה את הצד שלך בדיוק -מההתחלה ועד הסוף- כפי שנכתב כאן בו בזמן שאתה מכין יחד איתה מה שכתבתי לך מעלה.
הוא מאוד חזק בחייה כי היא טרם מצאה מישהו חזק תוכן בכלל.

thedude24

New member
זה נכון

היא כל הזמן אומרת לי שהיא מאוד אוהבת אותי וטוב לה איתי אבל בגלל האקס קשה לה להיות לחלוטין איתי. שהיא לא מצליחה להוציא אותו מהראש.
אמנם זה השתפר מעט מאז שהתחלנו לצאת אבל זה לא נסגר אצלה עדיין..
אנחנו גם מאוד כנים אחד עם השנייה, במיוחד היא כי היא מספרת לי כל הזמן מה היא מרגישה לגבי מע' היחסים. היא אומרת שכל פעם שהיא נפגשת איתי אז היא מרגישה יותר בטוחה במע' יחסים שלנו.
ובכל זאת, היא נפגשה איתו לפני שבועיים ומאז אני מרגיש שקשה לי לבטוח בה... שבסופו של דבר הרגשות האלה יציפו אותה והיא תחזור אליו ותשאיר אותי מפורק וממש לא רוצה את זה.
כבר שאלתי אותה בעבר אם היא רוצה לחזור אליו והתשובה היא תמיד שלא. היא אמרה שהקשר הזה היה כבר חולה מדי לקראת הסוף שאי אפשר לבנות אותו מחדש כבר.
אני באמת שלא יודע מה לעשות. לא רוצה לחשוב על פרידה אבל אני מרגיש כאילו היא סוחטת אותי רגשית ולפעמים אני מרגיש אפילו שהיא משתמשת בי כדי שהוא ייקנא (הרגשה ממש לא מבוססת אבל עדיין קיימת).

שלום

עם האקס אפשר לשמור ידידות. מאוהבות והיקשרות אינם רגשות חשובים ואפשר בקלות להתגבר עליהם בעזרת אהבה, שהיא הרגש החשוב והאמתי. אם היא באמת אוהבת אותך, כאדם, היא תישאר אתך.

thedude24

New member
זה כנראה בלתי נמנע

אני אצטרך להיפרד ממנה ויפה שעה אחת קודם... בטווח הארוך עדיף לי למרות שבהתחלה אני ארגיש כאילו אני ארצה למות.
צריך פשוט לגשת אליה ולהגיד לה שאולי כדאי שתתן לאקס עוד צ'אנס, שהיא עדיין לא התגברה עליו והיא חייבת את זה לעצמה לנסות שוב, לפחות עוד פעם אחת.
אני רק רוצה שיהיה לה טוב ואם זה לא איתי אז עם מישהו אחר :/

הא?

מבלי לפגוע....
או שאתה אובר-דרמטי ומתמקד במה שאתה יוצר לעצמך ומכניס לעצמך סוג של פצצה כדי להוציא תגובה קיצונית והנאה מסבל או שאתה רק קיצוני ומחפש את מה שעקום כדי לשבור אותו סופית.
קודם אתה "אוהב" +ו"משהו מת בתוכך". ועכשיו אתה מחזיר אותה לאקס ובועט בה בפרידה כי זה "לטובתה" ואתה תקח על עצמך בגבורה את הסבל של שניכם. במקום לדבר איתה. שזה הכי פשוט וחכם.

אתה הרסני לעצמך. כי אתה צועק מכל כיוון ובין השורות שאתה מקנא ורוצה שהיא תלך כדי שהיא תחזור ותצעק שהיא רוצה אותך חזק כמו מה שהיה לה עם האקס במקום להיות בוגר ולהבין שקשר חזק לא מגיע מוכן אינסטנט אלא בונים אותו, לא מתעצלים.
כשאוהבים מישהו מתאמצים בשבילו ובונים כמו בוגרים תקשורת כדי להיות יחד, כמו שתיארת אותה עושה.
היא לא יכולה לבנות כל הזמן בשביל שניכם ואתה תעמוד בצד כמו מבקר, לא הגיוני. גם אם אתה אדם לא כזה פתוח עם מרץ.
אם אתה כל כך אוהב, הפצצה שתנחית עליה תנתק אותה ממך לחלוטין כי שיחקת איתה משחקים על בסיס קשר לא חזק. והפסדת.
ואתה כבר מפסיד אותה מבלי שתבעט בה.
אתה לא יודע איך להחזיק כנראה קשר. אתה חושב שזה שקית שוקו- קורעים קצת, שותים וזורקים את השקית.

שלום

אפשר לזהות בהתנהגות של אדם מה הוא מרגיש. ככל שהיא טובה ונחמדה אליך באופן אמתי, היא כנראה יותר אוהבת אותך. אם היא אוהבת אותך, לא תבגוד בך. במערכת יחסים צריך אמון.

התעוררה בך חרדה קשה

כי הבנת כמה היא באמצע- היא בעצם לא בחרה לגמרי בך.
האדמה רועדת לך מתחת לרגליים.

לדעתי האישית אי אפשר להתנתק ממישהו ולהיות איתו בקשר יום יומי- גם אם לכאורה הוא חברי.
תדבר איתה בכנות ותאמר לה שאתה מאוד מעוניין בה. אם זה הדדי- היא צריכה לנתק את הקשר עם האקס. אם היא לא מסוגלת..אז תחתוך. אני ממש לא חושבת שהיא היתה מוכנה לצאת איתך בעוד אתה בקשר יום יומי עם האקסית שלך.
רק אל תמשיך ככה!!

אייבורי

New member
זאת הבעיה

במקום להיות גבר להשתין עיגול מסביב ולהכריז טריטוריה
הפכת להיות "גבר מבין " אז תסבול, עד שתשים גבול.

לומר לך את האמת, הפוסטמה שלך רוצה את האקס ואתה יודע את זה.
זה יגמר מבחיתך בבכי

אם היא היתה רוצה את האקס,

היא היתה קופצת על ההזדמנות (אחת מיני הרבה) ולא מחשבנת כל כך הרבה לנוכחי.
במיוחד כשהיא משקיעה כמו שהוא אומר.

זה יגמר בבכי אם הוא ימשיך להיות סביל כזה ולתקשר איתה מרחוק במקום לקבוע עובדות ולבנות תוכן.

ומה הקטע עם הלהשתין ולהכריז טריטוריה???

קטע מטאפורי

שצריך לעשות אותו כדי שהיא תבין שאי אפשר לשחק איתו.
הוא חצה מזמן את הגבול בין להיות מבין ואיכפתי לסמרטוט.

thedude24

New member
סליחה? למה אני סמרטוט?

אז אם אני מתחשב בה ומאמין לה כשהיא אומרת שהיא לא תבגוד בי והיא אוהבת אותי אני "סמרטוט".
ואם לא הייתי מאמין לה ודורש שלא תתראה איתו הייתי "קנאי ושתלטן"...
עד כמה שזה עושה לי רע אני לא יכול להגיד לה לא לראות את האקס שלה... אם אעשה את זה היא בטוח לא תרצה להיות עם מישהו שהוא שתלטן...

אתה גם בקשר עם האקסית

שלך ברמה יום יומית??
אני מנחשת שלא ושהיא בחיים לא היתה מוכנה להיות איתך בקשר כזה.

היא בלבלה אותך לגמרי-
ותכלס רק עכשיו הבנת עד כמה היא היתה כל הזמן חצי איתך וחצי איתו.. כל החוסר ביטחון שלך והחרדה באים בדיוק מהמקום הזה.

אגב, אני ממש לא קנאית, אבל חבר שלי יודע בדיוק מה הגבולות שלי. אין לי שום בעיה שהא יהיה בקשר עם אקסיות שהכל סגור וברור איתן. אבל לא מקובל עליי אקסיות שמנסות להחיות את הקשר ובטח שלא קשר יום יומי.

אייבורי

New member
בסדר מותק

תמשיך להיות מבין אמפתי סימפטי ואוכל סרטים.

רק שתדע, בלי קשר לשתלטנות מוגזמת, קשר יומיומי עם האקס
הוא לא דבר מקובל.

הוא לא סמרטוט, הוא פשוט מאוהב.

וגם נשמע שמאוד קשה לו להודות בזה. הוא מקנא לה פחד ומתרץ תירוצים.
במקום להבין שיש לו בעיה עם עצמו מולה. ולא כי הוא סמרטוט אלא כי הוא נשמע...לא יודע להחזיק קשר, "לא יודע לתפוס זהב". בואי נגזים קצת ואומר שאפילו לא יודע להסתדר לבד.
הוא אומר שהוא חושש להראות שתלטן בזמן שהוא לא מבין שמה שהוא משדר לה זו גם שפה. הוא מתנהג אליה כמו ידיד מאשר בן זוג. בזמן שהאקס יודע בדיוק מה הוא עושה.
זה גבר שמתרגם למשל ביצ'יות כנשים מאוד נחמדות ואפילו עם אופי. עד שאחרי ההתלהבות הראשונית הוא מגלה שהן מסובבות ללא כמה ברגים בראש ורחוקות מלהיות עם אופי ועדיף מרחק.
עד שהוא יבין נשים ואיך להחזיק קשר יקח לו מלא זמן.
האקס של ההיא כנראה קלט ומנגן על זה. אבל זה לא אומר שזה תלוי בו. ופה הצ'אנס של הבחור הזה בלהציל מה שיש לו.

אייבורי

New member
תשמעי

חוסר בגבולות זאת מחלה של הדור הנוכחי
זה מתחיל בנסיכות אצל ההורים
ונגמר בקשר יומיומי עם האקס ולשבת איתו על בירה.

ואני אומר, יש לשים גבולות לנסיכות, אחרת זה נגמר רע.

thedude24

New member
הם היא הייתה רוצה אותו

היא הייתה חוזרת אליו , במיוחד אחרי ששאלתי אותה פרונטלית "את רוצה לחזור לאקס שלך?"..
היא יודעת מה אני מרגיש לגבי זה אבל היא ביקשה שאכבד אותה ואבטח בה... אם אהיה יותר אגרסיבי אני פשוט אדחוף אותה לזרועות שלו או לכל הפחות הרחק ממני...

Hermineh

New member
לדעתי כדאי שתשחרר את הרצועה

לצערינו אי אפשר לשלוט באנשים. אם היא תרצה לעזוב אותך ולחזור אליו היא תעזוב - אין לך שליטה על זה.
אם היא תרצה לבגוד גם אין לך שליטה על זה.
אז עדיף פשוט לחיות את חייך ולהנות מהזמן איתה ולהנעים את זמנה בכייף כדי שהיא לא תתחיל להתגעגע אל ההוא וזהו.
אין לך מעבר לזה יד ורגל או יכולת להשפיע על המצב.

קריסטה

New member
בטח שקשה לה להוציא אותו מהראש

היא בקשרק יומיומי איתו! ככה לא מתנתקים ולא מתגברים!
היא לגמרי עדיין רוצה אותו, רק יודעת שזה לא יעבוד.
מבחינת הרגש היא עדיין שם, איתו, ומצחצחת את המצפון שלה (או מרגיעה את החשדות שלך, תלוי איזה בן אדם היא) באמצעות הפתיחות המזוייפת הזאת לגבי זה שהם מדברים ונפגשים.
היא לגמרי מנהלת רומן, מהסוג הגרוע. הרגשי. היא רוצה אותו. והיא לא יכולה לקבל אותו. וכל עוד לא תציב גבול - זה גם ישאר ככה.

למעלה