לא יודע עם זה הפורום לשאול אבל...

dragon17

New member
לא יודע עם זה הפורום לשאול אבל...

תראו, זה הולך ככה... יש לי בעיה אחת בחיים...אני עצלן! (יש לי חוכמה, תחכום, חשיבה נכונה,אני נראה טוב...בעצם...הכל! [בלי לנסות להשוויץ]) וחושב שיש לי פוטנציאל ענק למצות.. הבעיה היא...שלפעמים (ות'אמת-לעיתים דיי קרובות) העצלנות משתלטת עלי ואין לי כוח לעשות דברים.. לכן נוצר מצב שאני חושב הרבה (על דברים גאוניים) אבל לא מיישם. ניסיתי להתגבר על זה בהרבה דרכים, אחת מהן זה גם אלכוהול-הוא ממריץ אותי ולפעמים אני עושה דברים אדירים תחת ההפשעה. אבל...אני יודע שזה דופק דברים אחרים בגוף וממש לא מעוניין להתמכר לרעל הזה. וניגש לנקודה...מישהו יודע איך להתגבר על העצלנות הזו?? אני מוכן לקבל כל דרך אפשרית כל עוד היא לא פוגעת בבריאות...

בן כמה אתה, מעניין?

1. יש תקופות בחיים של האטת פעילות. 2. אלכוהול מסווה קשיים. איזה קשיים צריך להסוות כדי לשחרר אותך לפעולה? 3. לפעמים אלכוהול הוא כלי למימוש נטייה לדחיינות. על דחיינות (PROCRASTINATION) ואופן ההתמודדות איתה אפשר לקרוא באינטרנט. 4. יש אנשים שקשה להם להתחיל (בעיות "סטארטר"). ואז הפיתרון הוא....להתחיל. להגיד לעצמך שאתה מתחיל, ומרגע שהתחלת, העבודה זורמת
בהצלחה.

dragon17

New member
23

לא קשה לי להתחיל...להיפך, אני מתחיל הרבה. הבעיה היא שעוצר באמצע (בגלל אותה עצלנות שדיברנו עליה..)

שבה וממליצה לך לקרוא על דחיינות

וכן על קושי להתמיד. זה יתן לך קצה חוט להיאחז בו להבין מה קורה איתך, ומה צריך לעשות כדי לחולל שינוי. כמה שאלות כחומר למחשבה. אם תרצה תענה כאן בפורום, אם לא, כאמור, חומר למחשבה. באילו תחומים ה"התחלות" שלך? איזה תחומי עיסוק מעניינים אותך? האם יש חפיפה בין מה שמעניין אותך לבין מה שאתה עוסק בו? מה גורם לך להפסיק לעסוק בפרוייקט מסוים, בהנחה שעצלנות היא לא הסיבה, אלא התוצאה? בפעם הבאה ש"תתחיל" משהו, ערוך רישום מפורט של כל התהליך: חשיבה, ביצוע, הפסקת ביצוע, מחשבות נלוות, איך מפסיקים, מדוע מפסיקים. אשר לדחיינות: לפעמים אנחנו מתחילים פרוייקט מסוים בהתלהבות גדולה, ואז נכנסים לשגרת ביצוע. שגרת ביצוע כוללת לקום בבוקר, ולהמשיך לעבוד על הפרוייקט עד תומו. כאן עלולה להשתלב הדחיינות: בשלב של ההתחלה היומיומית, השגרתית. התחלות שהיא סדרה של המשכים של הפרוייקט, סדרת המשכים שהם סדרה של התחלות. חומר למחשבה, או להמשך דיון בפורום, לבחירתך.

יערית27

New member
היי....

היי לפי דעתי , אתה פשוט צריך לשנות את דרך החשיבה שלך , יש לך כמה אופציות או לבד עם עצמך או שתעזר בטיפול, יש הון סוגי טיפול , ודרך אגב אלינור היא מטפלת מעולה אני שמעתי המון סיפורים עם תוצאות, אולי תעזר בה.

למעלה