לא ייאמן כמה מטוס יכול להיפגע ולהמשיך לטוס

לא ייאמן כמה מטוס יכול להיפגע ולהמשיך לטוס

במלחמת המפרץ נעשה שימוש רב במטוסי A-10. מטוסים אלו, המשמשים לסיוע טקטי קרוב לכוחות היבשה, נבנו באופן שיאפשר להם לשרוד גם לאחר שנפגעו בצורה דרמתית.
סיפורו של אחד המטוסים האלו מובא בסרטון המצורף:
http://www.businessinsider.com/watc...ever-land-after-being-hit-by-a-missile-2016-4

ואם תרשו לי להביע דעה אישית (למרות שאינני "גנרל בחיל האוויר הישראלי") - לא היה מזיק לצה"ל לרכוש כמה מטוסים מדגם זה במקום המטוסים, שעדין לא ברורה לחלוטין מהי מידת כשירותם המבצעית - ה-F35.
ואולי עוד יבוא היום ומישהו יבין זאת.
אריאל אריאלי
 
לגבי ה-F35 אני רק יכול לקוות

שאתה טועה. ה-F22 שהוא בהרבה מובנים זהה ל-F-35 כבר הוכיח יכולת מבצעית בסוריה. זה לא הרבה אבל בהחלט מספיק לשפוט יכולת כמפציץ, ומספיק לדעת שאולי אין לא יריב אמיתיבאוויר. כמו שכבר קרה בעבר ישראל משמשת ותשמש זירה להוכחת יכולת למערכות צבאיות. לגבי דעתך האישית, ה-WARTHOG A-10 הוא מטוס תקיפה חד-משימתי בעיקרו חשוף לירי AC מצוייד בטכנולוגיות מודרניות כנגד טכנולוגיות של שנות ה-70 המוקדמות שבתצורתו הנוכחית הופכת אותו ל-SITTING DUCK. ללא כל השוואה ל F-35 או ל F-22.מה שכן, אפשר לקנות היום A-10 ב 5% ממחיר ה-F-22 ו 2-3% ממחיר ה-F-35.
וכמו שאנחנו מחפשי מציאות...
 
מאד חשוב מהי גזרת הפעולה של המטוס.

לפי הבנתי (המוגבלת
) במזרח התיכון, אין היום, וכנראה שלא יהיה בזמן הקרוב, יריב אווירי המצדיק את תכונותיו המתקדמות והלא מוכחות של ה- F35. לעומת זאת, דוקא ה"פרימיטיביות" של ה- A10 ויכולת המשימה הטקטית שלו, מתאימה מאד למלחמה בכוחות קרקע מוגבלים. האיטיות וכושר הספיגה של המטוס, עושים אותו מתאים מאד לסיוע טקטי קרוב לכוחות היבשה המסתערים וההוכחה הטובה לכך היתה במלחמת המפרץ. מה שהמטוסים האלו עשו לשריון העירקי היה משהו שלא מהעולם הזה.
היכולת של המטוס לפגוע, להשמיד שריון ולעבור במהירות (יחסית למסק"ר) מגזרה לגיזרה, מקנים לו יכולות טקטיות שלעולם לא יהיו למטוסים "האלקטרוניים" המתקדמים.
אם נחבר לכך את העובדה שבוויתור על מטוס F35 יחיד אפשר לרכוש טייסת שלימה של A10, הרי שקיבלנו מכפיל כוח משמעותי, שלדעתי האישית (וכזכור, אינני מומחה גדול) שרק יכול להועיל לצה"ל.
אריאל אריאלי
 
לפי משרד הבטחון, זה FMF, להלן ההסבר:

"מט"ח סיוע":
(FMF (FOREIGN MILITARY FINANCING - כספי המענק הצבאי שמעניקה ממשלת ארה"ב למדינת ישראל ובהם משתמשת המשלחת למימון רכש הנעשה בארה"ב, בכפוף להנחיות ולמגבלות השימוש בכספים אלה, שנקבעו ע"י הממשל האמריקאי.
 

ZeevRozenek1

New member
A-10 בחיל האוויר

ואם בכל זאת יביאו את ה-A10 , צריך להעניק לו את הכינוי "אביגדור" , כאות כבוד לאביגדור קהלני שהשמיד עשרות טנקים סורים ברמת הגול במלחמת יום כיפור .
 
סתם, למען השעשוע שבדיון, ראה מסמך בלתי מסווג של משרד הבטחון

באתר האינטרנט שלו.
מה שרלוונטי לישראל זה סיוע FMF, ראה סעיף 8 בתחתית העמוד הראשון של המסמך.
בית חולים לצערנו, לא יוכל להיבנות עם זה.
 

טל ר

New member
ראה שם את הדיון על שני אפיקי הרכש

האפיק הצבאי זה FMS - וכך נרכש ה-F-35
האפיק המסחרי זה DCS
שניהם יחדיו זה ה-FMF
 

ZeevRozenek1

New member
סליחה, ברח לי

דלקת בחלק התחתון של הקרום שמכסה את המעים, גורמת לכאבי בטן ומטעה רופאים לחשוב שזו דלקת התוספתן . הדלקת היתה נפוצה אצל יוצאי עדות המזרח
וקראו לה FAMILIAL MEDITERANEAN FEVER
 
אפשר לבנות בית חולים צבאי - אזרחי

ממילא חלק ניכר מהציוד הרפואי מגיע מארה"ב
 

טל ר

New member
את בית החולים בעצמו לא תוכל לבנות

לגבי הציוד, זה בסימן שאלה גדול אם ניתן או לא, במיוחד בימים אלו כשדברים רבים מורכבים בסין (אז הם כבר לא Made in the US).
 
הווכוח כאן

הוא אקדמי בלבד. ישראל לא תרכוש את ה-A10 בשום מקרה. הסכמי הרכש כבר נחתמו. ה-F35 או ה-F22. יתרמו פרט לגורם ההרתעה והעליונות האווירית המוחלטת, גם לקידום טכנולוגי חשוב ביותר וזאת בעיקר מפני שאחד מתנאי ההסכם הוא העברת ידע מוחלט בכל נושאי האחזקה שבו כלולים סודות טכנולוגיים שלוקהיד והממשל עצמו לא כל כך שמחים לחשיפתם. זה מקרה קלסי של העגל שרוצה לינוק והפרה אולי יותר מזה, מעונינת להניק. זוכרים את מקרה הלביא?
אולי גם הרכש היקר יתבטא גם בפחות צורך בבתי חולים? הלוואי.
 
זה נכון, אבל צריך לזכור שהסיוע האמריקאי מפנה כסף מקומי

לצרכים אחרים. הענין הוא שהכסף המקומי מחולק בסדר עדיפויות עקום ומושחת. אבל זה כבר ענין לדיון אחר...
 
למעלה