לא ייאמן

הקיזומ

New member
לא ייאמן ../images/Emo2.gif ../images/Emo26.gif

פתאום שמעתי משהו מדהים! יש איזה קטע לקראת סוף הפרק השני של הסימפ' השישית של בטהובן, שהוא ממש ממש ממש דומה לאיזה קטע בשניות הראשונות של הפתיח של התוכנית 'הקטקטים'. בפתיח של הקטקטים זה מופיע בשניות 5-7 בקישור הזה כאן. ובסימפ' השישית זה נשמע בדוגמית שאני מצרף כאן בקובץ שצריך לשנות את הסיומת שלו ל- mp3. לא ייאמן!

הקיזומ

New member
טוב, יצא מבולבל עם ה..

"כאן" והקובץ, אבל זה בטח מובן. יש קישור ויש קובץ.

L m a o

New member
../images/Emo2.gif

יש גם בלדה של שופן שנשמעת כמו green sleeves.

הקיזומ

New member
לא יודע מה זה green sleeves

אבל הקונצ' השני לפסנתר של שופן מזכיר לי שיר ששרה חווה אלברשטיין. פרח הלילך, נדמה לי.

L m a o

New member
אני חייב להוריד קונצ'רטי של שופן לפסנתר

אני מכיר רק רחמנינוב

הראשון (שנכתב שני) עוד יותר מזכיר

שניהם מתחילים ב"היום אולי..." אבל הראשון ממשיך "...נדחה את בוא ה...."

yonti261

New member
נעמי שמר הודתה עוד בחייה שהיא גנבה

את הלחן לפרח הלילך הקונצ'רטו הזה.

הקיזומ

New member
אבל לא נעמי שמר הלחינה אותו.

עד כמה שאני יודע, נורית הירש הלחינה אותו. זה כתוב באוסף של אלברשטיין.

הקיזומ

New member
כנראה שנעמי שמר...

עדיין לא הודתה שהיא גנבה את זה מנורית הירש. הלך עלינו. היא כבר מתה.

ציטוטים

GREEN SLEEVS הוא שיר עם אנגלי עתיק. גם אני שמעתי את הקטע המדובר,בהחלט דמיון רב ל"פרח הלילך". בשיר "האמיני יום יבוא,טוב יהיה מבטיח לך...",ישנו ציטוט משיר נפוליטני של בליני "PER PIETA",אחד לאחד.

L m a o

New member
הבלדה הרביעית של שופן

מזכירה קצת את fur elise, בתיבה שחוזרת על עצמה.

תשמע, זה לא דומה ../images/Emo13.gif

משם הם לקחו את זה(אני מתכוון ליוצרים של הסדרה). הם לקחו את הקטע הזה והוסיפו אותו כפתיח לקטקטים כי אם אתה יודע הסימפוניה ה-6 של בטהובן נקראת "הסימפוניה הפסטורלית" ומה זה פסטורליה? זה הרי טבע. בהתחלה של הסדרה רואים שמיים כחולים וציפורים שעפות בהם, ומתחת השמיים האלו רואים נוף יפה של שדה ירוק(כן כן, טבע). לכן יוצרי הסדרה לקחו את הקטע הזה מהסימפוניה, על מנת להמחיש את הטבע שרואים בסרטון הפתיחה. ואל תדאג, תהיה בטוח שבהרבה סדרות מצוירות יש מקרים שהיוצרים משתמשים במוסיקה הקלאסית. כמו למשל ה"טוקטה ופוגה ברה מינור" מאת באך בסרטון הפתיחה של הסדרה "היה היה".

הקיזומ

New member
זה באמת לא דומה.

כמובן שחשבתי על עניין הפסטורליה כמקשר בין הדברים. ועדיין, קצת מוזר שאם אכן לקחו בכוונה, די מוזר שדווקא קטע כל כך כל כך כל כך קטן ומשונה. משונה משום שזה לא המלודיה העיקרית אלא מן "תוספת" בלבד. לגבי הדוגמא האחרת שלך - זה כבר בגדר משהו אחר משום שזה ממש זה. כלומר, לקחו משהו כמעט שלם לשם כך.

למשל אם את מכיר את היצירה של באך (Air)...

ואת השיר Everything's gonna be alright של להקת Sweetbox, תשמע את שניהם ותגלה שבשיר הלבישו את המנגינה Air של באך.

musetta

New member
מזורקה אופ' 63 מס' 3 (שופן) מאוד מזכירה

את השיר "סואן בדמי הליל".

למעלה