לא יכולה יותר עם התחושת לבד המעיקה

מיצי007

New member
לא יכולה יותר עם התחושת לבד המעיקה

הזאת. אני לבד כל הזמן, וגם שאני עם מישהו אני מרגישה לבד. גם כשאני מוקפת בלמעלה מ40 אנשים שאני יכולה להחשיב באמת כחברים טובים שלי ומתוכם 10 חברים ממש ממש קרובים אלי, עדיין אני מרגישה לבד. זה מעיק וזה גורם לי לראות לשבת ולבכות, כמו שאני עושה עכשיו שאני כותבת את ההודעה. אתמול, פגשתי מישהו, ועד שהכרתי מישהו שבאמת מוצא חן בעיני ובאמת הרגשתי את החיבור, שיכול להיות שזה זה... התברר לו שהוא צריך לטוס לחו"ל מטעם העבודה. למה זה קורה? עד כמה אני אוכל לסבול את התחושה הזאת עד שאני ככה, פחות טובה מכולם, לבד יותר מכולם במשך שנים למרות שאני כל כך משתוקקת להקשבה ולחיבוק האוהב הזה. לא יכולה להמשיך לכתוב, חייבת להירגע.

netaK

New member
ורד אהובתי ../images/Emo24.gif

הלוואי והיה לי מה להגיד לך. הלוואי והתחושות הנוראיות האלו לא היו מלוות גם אותי. אבל כן היה חשוב לי להגיב לך ולהגיד לך שאת אפעם לא לבד. לא משנה כמה זה מרגיש אמיתי. את אפעם לא לבד. אני יודעת שהכל בטוח נראה נוראי כרגע אבל זה יעבור, זה תמיד עובר :\ אני אוהבת אותך כל כך
.

trigotrigo

New member
גם אני מרגיש ככה

כשאף אחד לא עונה לטלפון, כשאין חברה, כשמשעמם ובא לי להתפוצץ, ואין לי מה לעשות.. כאילו אני מכיר את כולם אבל בעצם לא מכיר אף אחד..

דללה

New member
כולנו עוברים את אותם דברים...

חלקנו יותר וחלקנו פחות- אבל לכולנו תמיד תהיה את תחושת הלבד הזאת גם אם אנחנו מוקפים בכל האנשים שאנחנו הכי אוהבים. תנסי לחשוב ולמצוא מה הסיבה שבגללה את מרגישה ככה. אולי אותם אנשים שאת מחשיבה כחברים ממש ממש קרובים אליך, הם לא באמת כאלה מבחינתך. אני יודעת שבשלב מסויים כשהתחלתי לשאול את עצמי למה אני מרגישה לבד עם האנשים שאני הכי אוהבת, הבנתי שאני לא באמת מחשיבה אותם חברים טובים שלי, וכרגע אני לא בקשר עם אף אחד מהם והתחושת לבד הלכה ונעלמה (לא לגמרי, אבל זה גם משהו). אני פה תמיד

אני מוצאת

שאם אני יודעת יותר על תופעה מסויימת זה עוזר לי להתמודד איתה. אולי גם את ככה? יש אתר שכולו מוקדש לתחושת הבדידות - מגדיר בדידות, מסווג לסוגים של בדידות, איך מתמודדים עם בדידות, מה אנשים אומרים על בדידות, מאמרים על בדידות וכו' וכו'. לדאבוני כל האוצר הזה באנגלית. מקווה שהאנגלית שלך מספיק טובה כדי ליהנות ממנו. הנה: http://www.webofloneliness.com/

De-Panther

New member
../images/Emo4.gif אני מוצא את עצמי מתחבר שם../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כמעט להכל בעיקר לקטע שזה פשוט מעגל כזה של בדידות שקשה לצאת ממנו...

באמת ../images/Emo4.gif

לא מצאת שם טיפים לפרוץ את המעגל? העניין עם הטיפים הללו הוא שהטיפים נחווים כמעושים. כמו לעשות משהו בכוח שהוא נגד הנטייה הטבעית שלך - אבל ככה זה תמיד כשרוצים לפרוץ מעגל (שהוא הוא הנטייה הטבעית שלך). הבעייה בהא הידיעה, לדעניותי בכלאופן, היא שהבחירה בברירת המחדל (קרי - להישאר לבד) הופכת ליותר ויותר טבעית ונוחה - גם אם יודעים באיזה פינה במוח שזה 'לא לטובתך', וגם אם מאוד מאוד רוצים חברה. בשלב מסויים המאמצים לא נחווים ככדאיים.

De-Panther

New member
יש שם דוגמה אחת למעגל שברגע..../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

שאנשים מרגישים שהבנאדם בודד הם מתרחקים ממנו כי אפחד לא רוצה להתקרב לבנאדם בודד אז נראה לי שזה דיי מה שתוקע אותי עכשיו... כי זה לא שאני לא מנסה ליזום... אין לי כמעט אפשרויות ליזום אבל כשיש לי אני תמיד מנסה לקפוץ על ההזדמנות... ויש משהו שאת אומרת בזה שבשלב מסוים המאמצים לא נחווים ככדאיים... כי אני מנסה לצאת מהמעגל הזה כבר יותר משנה... ולא משנה כמה אני מנסה אני לא מצליח לצאת ממנו... להפך - אני נעשה יותר ויותר בודד עד לפני כמה זמן הייתי עוד יוצא עם חברים פעם בכמה זמן... עכשיו גם זה לא יוצא לי - ולא כי אני לא רוצה אני כל סופשבוע מנסה לארגן דברים כל יום שאני פנוי אני בודק עם אנשים מה קורה אבל כלום... גם אם אנשים מראים נכונות בסוף אני לא עושה כלום וזה לא שאני יכול לצאת לבד מהבית... אני גר בחור... זה דבר שמאוד מאוד מאוד תורם לעניין...

trigotrigo

New member
לך עוד יש כוח?

לי נמאס. אני כל הזמן מרים טלפונים, "בואו נצא", "בואו נלך לסרט", "בואו סתם נשב לשחק פוקר", "נשתה בירה או משהו מחר בערב?", וזה עוד רק כשעונים לי, שזה בערך רק 10% מהשיחות.. נדבר לי לחפש את החברים שלי, ששכחו כנראה מקיומי, או שהוא היה חשוב להם מתלכתחילה. נמאס לי לנסות וליצור קשרים חדשים שבסופו של דבר רק פוגעים בי שוב ושוב. נמאס. אני גם לא יכול לצאת לבד, כי רישיון אין לי, וגם אם היה, אמא לא היתה נותנת את האוטו, ומונית עולה המון כסף, על אחת כמה וכמה בשישי בלילה.. לחפש חברה גם כן אין לי חשק עכשיו.. מי תרצה לצאת עם בחור בודד ובלי אוטו..

De-Panther

New member
דוגרי../images/Emo4.gif אני צריך רישיון דחוף|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

ותעשה גם אתה רישיון אל תגיד לעצמך שבגלל שאמא שלך לא הייתה נותנת את האוטו אז אתה לא עושה קודם שיהיה לך רישיון... תעבור שלב אחד בדרך... ואז תראה איך אתה עובר את השלב השני (מצד שני אני אומר לעצמי כבר מלא זמן שאני צריך לחזור ללמוד וכל פעם שוכח להתעסק עם זה כשיש לי הזדמנות... בינתיים צריך למלא תופס ירוק חדש)

trigotrigo

New member
פפפפ, לו רק צדקת...

רק שכרגע, אין לי לא זמן ולא כסף. כשהיה לי זמן, אמא לא רצתה לתת כסף, וגם לא לאשר לי לעבוד כדי להרוויח בעצמי כסף.. עכשיו יש קצת כסף, אבל הוא הולך לדברים אחרים, וזמן, שוב, אין. והלוואי שזו הייתה הקטנה שבצרותיי, אבל אני לא יכול באמת להגיד את זה.

lollapalooza

New member
אז ככה

לדעתי נתת את התשובה לבד- "שאני ככה, פחות טובה מכולם". למה פחות טובה? זה שאת מרגישה לבד גורם לך להיות פחות טובה? ברגע שאת באה ואומרת על עצמך- ולא משנה מה הסיבה לזה- "אני פחות טובה", זלזלת בעצמך (ובטח שפה אין סיבה, יקירתי), וכשאת מזלזלת בעצמך, את לא נותנת לעצמך סיכוי.זה מין מעגל כזה, של "אני לבד, אז אני פחות טובה, ובגלל שאני פחות טובה, אני לבד". כי את מרחיקה או משדרת שאת לא טובה, או שאת לא מספיק בסדר עם עצמך כדי להכניס עוד אנשים לתוך כל זה. אם האנשים האלה הם חברים כל כך טובים שלך, וקרובים אלייך, ואת מרגישה בנוח לבטוח בהם או לדבר איתם על כל מה שקורה לך, והם באמת מוכיחים את עצמם כחברים טובים- אז הבעיה היא לא ביחס שלהם כלפייך, אלא ביחס שלך כלפי עצמך. הם חברים טובים, אבל את עדיין לא מרשה לעצמך לתת להם "להגיע" אלייך. את מעמידה איזה שהוא ריחוק, גם אם לא במודע, כי משהו בתוכך אולי חושב שאת לא ראויה, או שאת לא טובה, או שקשה לך כי את מפחדת שהאנשים יתקרבו יותר מדי ויפגעו. זה משהו שאת צריכה לברר עם עצמך. במשך תקופה מאוד ארוכה, גם אני הרגשתי ככה, וגם לי היה קשה להבין איך בתוך חבורה של אנשים, שאני יודעת שאני אוהבת ושאוהבים אותי, אני יכולה להרגיש הכי לבד. התשובה הייתה בי. אני לא נתתי לעצמי להרגיש חלק מהם, או לתת להם להתקרב אלי ברמה שאני ארגיש "ביחד". וכשזה נפתר עם עצמי, אני יכולה להגיד לך בפירוש שהמצב עכשיו שונה. וזה נכון (לדעתי), אגב, גם לנושא של זוגיות. לא רק לידידים קרובים. ברור שאני לא חושבת שברגע שתהיי הכי מוכנה עם עצמך, זה יקרה תוך שניה, אבל זה כן פותח את האפשרות...

מיצי007

New member
תודה רבה לכולכם...

אני מניחה ויודעת שזה משהו שאני צריכה לעבוד עליו. ומי כמוך הדס ונטע, יודעות כמה שאני מנסה להילחם עם התחושות האלו בשנים שאני מכירה אתכן. ממש קשה לי, אני אומרת שיופי- השינוי חל בי ואני מרגישה שיפור ואז פתאום קורים אירועים קטנים שמפילים אותי למטה. וכן, אני בנאדם שונה כבר ומאמינה בעצמי הרבה יותר מפעם, אבל עדיין- פתאום הכל בבת אחת מתנפץ לי אחת לכמה זמן. נראה לי שזאת האשליה שבניתי מסביבי שהכל בסדר ועם כל מה שעובר עלי בחודשים האחרונים במשפחה רק מעצים את זה. אני מחכה ומצפה לשחרור שלי, והפעם ממש לא מהצבא אלא מעצמי. לאחר כמה ימים מכתיבת ההודעה, אני יכולה להגיד שזה שקע שוב, השאלה היא מתי זה יצוף שוב למעלה.

ToryMaster

New member
אני רק רוצה להגיד

שמאז שהכרתי אותך, היית אחת הבחורות שיותר הסתכלתי למעלה אליהן, ויותר אהבתי. העניין עם הבדידות, ועם הרגשות הכבדים והכואבים האלו, הוא שהמלחמה בהם רק מעצימה אותם. זה בסדר שהם שם, לא צריך לכעוס ולברוח מהם. הם באים והולכים, כמו שאמרת, ובין לבין יש דברים קטנים וטובים שנותנים קצת כוח להמשיך הלאה, ואלו החיים. וכן אמ, אני אוהבת אותך.

AndreaCorr ©

New member
יפה שלי

נראה לי שאת כל המילים החכמות כבר אמרו, אז רק רציתי להגיד שאני אוהבת אותך ושתדעי שאת לא פחות טובה מאף אחת, את מהממת, מצחיקה, חיובית ונפלאה ואחד האנשים האהובים עליי בעולם כולו. ואני שולחת לך המון חיבוקים וחיזוקים.

למעלה