לא יכולה להיות יותר מאוכזבת...

לא יכולה להיות יותר מאוכזבת...

..אחרי היום עיון ב"משואה" היום. בעיקר בסוף, כששמענו עדות. השכבה שלי פשוט דפוקה, בחיי. * צחקתם. היא דיברה, היא סיפרה, היא בכתה, היא שיתפה. היא התרגשה נורא. היא חזרה לשעה להיות בת 10. ואתם? נראה כאילו אתם חזרתם להיות בני שלוש. צוחקים. מפילים את הפלאפון. מקשקשים על דפים ציורים וכתובות גסות. היא סיפרה על איך שאמרו ששלחו את אבא, ואמא יצאה מהמחבוא בגטו ורצה להציל אותו. היא סיפרה איך אמא לא חזרה. ואיך בעצם לא שלחו את אבא. וכשהיא ראתה את אבא שוב הוא שאל, "מה פתאום אמא רצה ככה בגטו?" והיא ענתה "היא רצתה להציל אותך." ואבא בכה. ובאותו רגע גם אני התחלתי לבכות. 16 שנים לא הייתי מסוגלת לבכות כשדיברו על השואה. אבל היא גרמה לי להשתגע. גרמה לי לדמיין את עצמי, אותה, את אבא שלי, את אבא שלה... ובכיתי בשקט. ואתם? טוב שזכרתם למחוא לה כפיים בסוף. מגיע לה, שהיה לה הכוח לעמוד מול הגנון הזה ולדבר ככה. אני פוחדת לצאת כי אני פוחדת להתמודד ומה שמעתי היום? "אנשים נוסעים כי יש חו"ל". תתביישו.

thunderstorm

New member
מכירה את זה...

תמיד יהיו אנשים כאלה. תמיד. אבל, יש כאלה שאולי בארץ מתנהגים ככה, אבל שם כבר לא - זה באמת משפיע ומשנה, ואנשים כן מכבדים את המקומות והאווירה. נכון, תמיד יהיו את אלה שנוסעים "כי זה חו"ל", אבל הרוב לא.

כל כך מזדהה....

גם אני הייתי בשוק בפעם הראשונה שראיתי עם מי אני נאלץ לצאת. במשלחת שלי יש חבורה בלתי מבוטלת של ילדים, שיוצאים למסע הזה רק כי החבר'ה שלהם יוצאים לחו"ל. לא מעניין אותם, לא אכפת להם. זו פשוט בושה. בסמינר ההשתלמות שהיה לנו בסוף אוגוסט בגבעת חביבה הם לא נתנו למרצה לדבר, היא נאלצה הפסיק מספר פעמים, אני פשוט התביישתי. אגב- לא סיפרתי לכם על הסמינר הזה. היה פשוט מדהים. היינו יומיים בגבעת חביבה (מקום מזעזע), שמענו שלוש עדויות ושלוש הרצאות. העדויות, כמו תמיד, היו פשוט מזעזעות, אני בכל פעם ששמעתי עדות הייתי מסוגל לתאר את עצמי בתור אותו האדם, או מישהו אחר בסיפור שנחשף בפני, זה.. זה פשוט נורא. מתוך השלוש, הרצאה אחת הייתה פשוט מדהימה. אני בחיים של לא שמעתי הרצאה כל כך מעניינת והייתי כל כך מרותק ממנה. הרצתה מישהי שקוראים לה בתיה (לא יודע את שם המשפחה) והיא דיברה על ייחודיות השואה. ובקצרה על מה שהיא דברה עליו- היא עשתה השוואה בין רציחות העם (ג'נוסייד) שהתרחשו במאה העשרים בלבד (בהם נרצחו בסביבות ה- 196,000,000 בני אדם) בין אם מדובר ביוגוסלביה, או ברצח העם הארמני ב- 1915, או במלחמות האחים באפריקה ואף רצח עם במלחמת העולם השנייה עצמה, כמו רצח הצוענים, כל פעם רצח העם הזה נבע מהתפרצות אמוציונלית, וגם אם לא, אז הוא בא במטרה לשרת אמצעי לפתרון הסכסוך הספציפי ההוא, באותו מיקום גאוגרפי בו זה התרחש. לעומת זאת, השואה, ורק השואה לא הייתה אמצעי, אלא היא הייתה המטרה עצמה. לעולם לא בוצע רצח עם קר ומחושב, אשר מטרתו הייתה גלובלית. תמיד זה היה מקומי ו/ או ספונטני. הרצאה פשוט מדהימה. הרצאה אחרת שאותו בתיה העבירה הייתה על צלם האדם בשואה, בה היא דיברה איך אנשים חיו בשואה. בין אם מדובר באמנות, או כתיבת יומן או מוסיקה וכו'. קטע שאני אהבתי במיוחד, ושבעצם המחיש את כל מה שהיא אמרה, היה כשהיא הראתה לנו קטע מיומנה של ילדה כלשהי, שידוע כי באותו היום שבו היא כתבה את קטע היומן הזה, בוצעה אקציית ילדים נוראית בגטו שבו היא גרה. ביומנה של הילדה, בדיוק שתי שורות מזכירות את האקצייה, ובשאר העמוד כולו היא מדברת על איך שהיא מאוהבת בבחור אחד, וכמה שהיא מודאגת מזה שהוא לא שם לב אליה ולא מתייחס אליה וכו' וכו' וכו'.... אם היה אפשר, הייתי פשוט אומר מילה אחת- מתוק...

thunderstorm

New member
גבעת חביבה מקום מזעזע?...

ממש לא... אחלה של מקום! ובקשר לתוכן הסמינר - גם אצלנו דיברו על זה, בכל המפגשים וההכנות שהיו לנו לפני המסע.. כשמגיעים לשם ושומעים סיפורים ורואים הכל, כל השיחות האלה וכל מה שלמדנו לפני המסע, באמת מקבל משמעות חדשה. ההכנות האלה מאוד מאוד חשובות לדעתי..

ועוד איך מזעזע...

עם הזמן, חברי המשלחת פשוט הבינו שהמקום הזה מהווה חלק מההכנה למסע, זה הכל כדי להכניס אותנו לאווירה....
(בצחוק בצחוק... למי שלא הבין....)

thunderstorm

New member
../images/Emo6.gif

דווקא מקום חביב... הייתי שם במחנה גיבוש לפני הכניסה לתיכון... זה לא נורא כמו שאתה מתאר את זה! אם כבר, כשהיינו בפולין טענו שהאוטובוסים שלנו נועדו כדי להכניס אותנו לאווירה... אם כבר..

דווקא אצלנו השקיעו באוטובוסים...

אמרו לנו שיהיו לנו אוטובוסים עם שירותים וכיור וכו'... רק מה, השירותים יהיו נעולים, כי הפולנים האלה לא הגיעו לפשרה עם האיחוד האירופאי לגבי מקום פריקת ה"מטען".... לכן השירותים ייפתחו רק ב"מקרי חירום"... וצ'מעו בדיחה ששמעתי לא מזמן: מה זה ראשי התיבות של חברת התעופה הפולנית LOT? - "לא תחזור.."

Pukipsey007

New member
LOL ../images/Emo6.gif

גם לנו היו שירותים וכיור. בשירותים לא השתמשנו מטעמי הגיינה, רק שמנו בהם ארגזים סגורים [ניצול השטח לשטח איחסון]. גם בכיור לא השתמשנו, המים שם לא נקיים..

thunderstorm

New member
אצלנו היו שני אוטובוסים...

אחד (זה שאני הייתי בו) היה אוטובוס קטן ומסכן, בלי חלונות שנפתחים, בלי מקום לרגליים, מחניק וצפוף וחם מדי... האוטובוס השני, לעומת זאת, היה מפואר, עם שירותים ועם מים חמים, מרווח ונוח... תמיד טענתי שאני מקופחת....

thunderstorm

New member
אני לא טסתי בלוט..

אבל ממה שהבנתי מאנשים אחרים כאן בפורום - כן...... לא נורא, זו תהיה חוויה!

צוואה כתבת?

חחח סתאםםםם.... יהיה בסדר. אבל אם נשאר לך מקום בתיק- קח מצנח.....

גל1234

New member
הקיצר אני לא יוצא

לא רוצה למות בגיל 17 .... סתם לא אבל רציני , מה לא טוב בלוט? כאילו המטוס מכוער ? כי אם כן בחפיף..... אבל אם לא בטוח לא תודה אני מעדיף להישאר פה

אין לי מושג מה רע בו...

אבל רק המחשבה על "חברת התעופה הפולנית" יכולה לעורר ספקולציות שונות ומשונות...

L i T a L 1

New member
אצלנו היו אוטובוסים ממש יפים

עם מזגן 2 טלביזיות אפילו היו מגשים!

מכיר את ההרגשה

גם אצלנו היו את האנשים שלפעמים הפריעו אבל זה נבלע בגלל הרבה חברים טובים ואנשים מדהימים. לצערי אין מה לעשות עם הילדים שבאים בגלל חו"ל חוץ מלהתעלם מהם.

למעלה