לא יכולה להתאפק-עוד אחד:כמה ילדים

דיאנה1

New member
אילו הייתי האמא האידאלית שתארת

אתמול
הייתי מתכננת ארבעה ילדים. אבל מאחר ואני מאד רחוקה מזה, אני מתכננת עוד אחד, בסה"כ שלושה. בתקווה שיהיה לי כוח לזה שוב. בעלי בהחלט מוכן לסגור על מה שיש עכשיו. מה שמצחיק זה, שאני תמיד תכננתי בת אחת וזהו, כשהייתי צעירה ו... בואו נאמר בשפה נקיה "יודעת פחות מאשר היום". בעלי תמיד דיבר על משפחה של 4 ילדים, כמו אצלו בבית. כשגדלתי מעט היה ברור לי שילד אחד זה מעט מדי בשבילי, ואפילו שניים. כשבתנו הבכורה נולדה, ובעלי היה שותף מלא לגידולה וטיפול בה, בניגוד למה שהוא ראה בבית, הוא היה מוכן להסתפק בה...

התיכנון המקורי

שלי היה 6 ילדים, בין הראשון לשני הפרש של שנה ואח"כ הפרש של שנתיים בין כל אחד. אבל כמו אצל דיאנה 1, גם יקירי חושב להסתפק במה שיש (לא נראה לי שאני אעמוד בזה, אני כבר למעלה מחצי שנה מתה להיכנס להריון ומתאפקת...). מה יקרה בסוף? לא יודעת, אבל אני בחורה עקשנית, סביר להניח שהתיכנון שלי יבוצע כך או אחרת...

Iris-1

New member
התכנון המקורי היה 4 ילדים.

3 כבר יש לי והרביעי באמת בתכנון. ואולי אולי גם נעבור לדירה עם גינה (אולי זה יצליח רק אם נזכה בפיס/לוטו/טוטו). ולמה 4 ילדים - האמת ככה בא לי מאז גיל 15. אז כמעט הגשמתי את החלום שלי.

keren1

New member
אנחנו כרגע עומדים על 3

(ילדה בת 3.5 ותאומים בני שנה וחמישה). בעלי רוצה עוד אחד. אני אומרת לו שימשיך לרצות. מאד רצינו 4 מהתחלה אבל מי בנה על תאומים שיתישו אותנו ככה.

אסנת+

New member
החלום: 4 ילדים

שניים קרובים (עכשיו השני בדרך) לחכות קצת ועוד שניים..... הלוואי

_גלית_

New member
האמת...

אנחנו לא ממש מתכננים, אבל נראה לי שלפחות שלושה
... למרות שאני עדיין מתאוששת מהחודשים הראשונים עם תומר, כבר מה זה בא לי שוב...

../images/Emo29.gif הפער ה"קטן" בין החלום למציאות

אז החלום הראשוני היה 4 ילדים! כפי שהיינו במשפחה שלי אבל בניגוד למשפחה שלי רציתי שכל הילדים יהיו קרובים בגילם (יש לי 3 אחים בנים גדולים בהפרש ניכר ממני). בעלי רצה תמיד 4 בנות
בפועל הכניסה אצלנו להריון מצריכה הפריות מבחנה והרבה סבל ועבודה קשה ואם כך הדבר הרי שאני בטוחה בטוחה שלא יהיו לנו יותר משלושה ילדים! מה גם שאני אגיד המון המון תודה אם אזכה לשניים (אף אחד לא מבטיח לי שאצליח שוב בטיפולים או שיהיה לי כוח לעשות עוד ועוד טיפולים עד אשר אצליח...). 4 בנות כבר לא יהיו כי תומרון כידוע יצא בן אבל אני ובעלי בדיעבד מאוד שמחים בכך. לי בא כבר עכשיו עוד הריון, לידה וילד/ה אבל נראה לי שנחכה עוד קצת עד שנחזור לטיפולים כי אין לי הכוח הנפשי להיכנס לזה שוב. שירלי.

רותי ע

New member
האידאל שלי היה שלושה

אבל לפי הקצב והגיל שלנו אולי נסתפק בשניים..

מיכל153

New member
החלום היה 4 בשבילי והתבצע.

בעלי הסתפק ב- 2 בחלום , אח"כ הסכים ל- 3 וה- 4 הגיע כך סתם. היום הוא לא היה מוותר על אף אחד. ביי מיכל153

נירית1

New member
התכנונים המקוריים היו חמישה ילדים

למה?מ"ס יפה
כי אנחנו אוהבים ילדים ונורא כייף שיש הרבה! במציאות לאור הבעיות להכנס להריון נסתפק במה שנקבל כי אנחנו לא נעשים צעירים

חמישה.

ירון רצה ארבעה, אני לא רציתי מס´ זוגי. אין לי סיבה. בית מלא ילדים ושמחה זה חלום כמעט תמיד של מי שגדל בבית נטול אהבה, אז זה מתלבש עלי כמו כפפה ליד.

מדברים של 3

אבל תמיד אני אומרת, בלי הצהרות - בואו נדבר אחרי השני, כי כולם אומרים שילד אחד זה פיקניק לעומת 2. חוץ מזה, לגיסתי יש 4 ילדים וזה נראה לי כל פעם מחדש טירוף. המולה מטורפת, ריבים, צעקות, אף רגע אחד של שקט. כל גיל וההתמודדויות שלו.

anat30g

New member
הרצון והמציאות

רציתי 6 ילדים. באמתי ממשפחה קטנה ותמיד רציתי משפחה גדולה (תמיד רוצים מה שאין). יש לי היום 4 ילדים. הקטנים תאומים בני שנתיים ושלושה חודשים... כל כך קשה לי איתם שאני לא רואה את עצמי עושה עוד... ענת

בלי לשפוט

את לא חושבת שיהיה לו נורא לבד? שהוא יהיה נורא מפונק ויהיה לו קשה להסתדר עם אחרים? אני מקווה שזה לא כתוצאה מבעיה בריאותית. אם לא בריאותי? סתם מסקרנות - למה?

noa_f

New member
לא בריאותי,

אולי מצב נפשי... האמת היא שילדתי אותו במהלך לימודים מאוד אינטנסיביים, והיה קשה, גם ביחסים הזוגיים שלנו, אח"כ איכשהו חיכיתי ל"זמן המתאים" לילד נוסף, ראיתי אמהות שמתמודדות עם כמה קטנים ואנחנו מאוד נהנינו לתת 100% לילד אחד, וכשקצת יגדל...ואני ארזה... ופתאום הוא כבר בן שש. בנזוגי הוא בן יחיד בעצמו, ואינו חושב שזו בעיה, למרות שהוא מאוד נהנה להיות חלק מהמשפחה שלי. בנוסף יש לו ילדה גדולה יותר (שגרה עם אמא שלה) שהיא אחות נפלאה ליואב. הילד מפונק, מן הסתם, לא ברמה חולנית, אך מצד שני הוא מאוד נבון ומפותח לגילו ולפעמים אנחנו תוהים אם חוסר הבגרות הנפשית שלו הוא תוצר של היותו בן יחיד או בעיה מוכרת של פער בין השכל לרגש, שקיים כמעט אצל כל ילד מאוד חכם. כנראה שניהם. מצד שני, הוא מאוד חברותי ומבלה הרבה עם חברים וחברות וגם עם אנשים מבוגרים ואיננו משועמם כלל. לגבי עוד ילד - מי יודע. המחשבה עכשיו, על חיתולים, מוצצים, הנקה או בכלל הריון, נראית לי מאוד רחוקה.

נעה, אישי הוא בן יחיד,

והוא כל הזמן אומר לי שהוא לא "יעשה" את זה לנוריאל. הוא סובל מכך שכל הציפיות וכל האכזבות הם על הכתפיים שלו, הוא מפונק פחד והרבה פעמים אנוכי ואגואיסטי....

למעלה