לא יכולה לשרוד רגשית בלי זוגיות

לא יכולה לשרוד רגשית בלי זוגיות

זהו הסקר הכי עצוב שהיה לנו עד היום בהגר. פרסמנו סקר על תכניות חיים של נשים , וכמה מהן מסוגלות לתכנן חיים ללא זוגיות. התשובה הכי פופולרית היתה זו שלמעלה.

Betterfly

New member
עניתי

שלדעתי אין להרבה דברים משמעות בלי זוגיות. וכן, זה באמת מזעזע לראות שהרוב בחרו בכך שאין שרידה רגשית וכלכלית בלי בן זוג. זו תמונת המצב כנראה... לי זה עושה- לפחות אני לא לבד בעניין הדפוק הזה (צרת רבים נחמת טיפשים).

Betterfly

New member
תראי...

הרבה גברים לדעתי היו עונים כמוני, בגלל הפחד הזה מבדידות. חוץ מזה, עד כמה שאנחנו חונכנו ככה כנשים, גם לגברים חסרה חותמת הגומי של הנישואים. למעשה, הם גם מפחדים פחד מוות להישאר בלי זוגיות מאושרת (aprroved ולאו דווקא happy...) וחתומה. אבל, לגברים רווקים יש כמובן יותר לגיטימציה להישאר כאלה מאשר נשים.

נסיון חיי והסטטיסטיקה מלמדים שאת

יותר מצודקת. למעשה, גברים לא נשארים לבד דקה. האם זה משום שהם כל כך זקוקים (ולא יודו בזה לעולם) או שפשוט יש להם מבחר אינסופי של הצעות טובות?

Betterfly

New member
הם זקוקים ולא זקוקים

ת'כלס, הם לא זקוקים לזה לדעתי אלא כאישור חברתי משני על הצלחה. נשים יותר זקוקות לזה כי כך למעשה הן מצדיקות את קיומן... כך אני רואה את זה לפחות. בדמיוני, אם לא ילדתי ילדים והייתי נשואה אני שוות ערך לסמרטוט רצפה.

Betterfly

New member
וברור שיש להם הצעות טובות

כי במערכת השיקולים שלהם יש מקום לבדוק ולפשפש בסחורה. זה יוצר כמובן תחרות בקרב נשים על מי תהיה המוצלחת ביותר עבורם וזה יוצר היצע משובח שצריך רק לבוא ולקטוף.

E D G Y

New member
לרוב הגברים שאני מכירה אין כ"כ הרבה

הצעות.... והם די בודדים.... ולא קל להם להיות בעמדת היוזם\רודף כל הזמן... ולהוכיח את גבריותם....

תראי, ממה שאני מכירה מנשים בטווח

הגילאים של 25-35 הדיון המרכזי עם הרווקות הוא נושא השעון הביולוגי. לא נראה לי שהבדידות היא מניע יחיד אצל נשים, יש להן גם את הדחף האמהי. גברים חיים בתחושה שהם יכולים להשתהות עם זה (כמה מהם באמת הצליחו כל כך בהשהיה שלהם שהגיעו באושר רב לגיל 40 פלוס ו...גילו מה שנשים ידעו 10 שנים קודם...) נשים חיות בלחץ אמיתי. השאלה היא למה לא להשתמש בכלים שנתנה לנו הטכנולוגיה, להעזר בשינויים החברתיים שחלים בדמותן של קהילות החד מיניים שמעוניינים בהורות משמעותית אבל לא זוגית ? אני באמת רוצה לשאול אם הדחף להורות והדחף לזוגיות חייב להיות כרוך ? האם הפנטזיה של הרווקה הבוגרת להינשא כדי להקים משפחה (באופן המסורתי) לא משחקות בדיוק לידיים של ההיצע הנמוך שיש לנשים מול המגה-היצע שיש לגברים? והייתי בודקת אצל חברייך הקרובים, אדג', כמה מהם לא ברחו מקשרים רק משום שניתן היה לממש אותם....

הורות

נושא ההורות ילך ויצבור תאוצה כשיותר אנשים יבינו מה סדרי העדיפויות שלהם: האם זה הדחף האמהי שאת מדברת עליו או הצורך להיות בזוגיות? אפשר להסתכל על אוכלסיית הגרושים והגרושות ולהבין מהם משהו על סדרי עדיפויות: בחורה גרושה עם ילדים לא נמצאת באותו לחץ שרווקה נמצאת (על פי רוב כמובן- לא אבסולוטי), היא "עשתה את שלה" איפה שהוא, כך שאם יגיע גבר מתאים הוא כן יכנס לחייה, אך לא בכל מחיר. מזה אנו למדים שלדחף האמהי, אצל חלק מהנשים אם לא רובן, יש משקל משמעותי יותר מהצורך להיות בזוגיות, רובן לא היו מוכנות להיכנס למערכת כזאת בידיעה שבן הזוג אינו מעוניין בילדים. כשנכנסים לנעלי "המחפש/ת" התחושה שהנה הוא מגיע.... מכרסמת ונוטעת בנו שביבים של תקווה שברוב המקרים אינה מתממשת. בשלב הזה הדבר האחרון שאנו רוצים לחשוב עליו הוא הורות אלטרנטיבית, אך יתכן וצריך להניח את "הסחרור" הזה בצד ולהתחיל לחשוב רציונלית...

מסכימה לגבי הילדים

רק, שאת לא צריכה לוותר עליהם. יש כל מיני תכניות ב' לגידול ילדים עם אבא נוכח ופעיל. למשל, התקשרות עם גברים הומוסקסואליים שמעוניינים בהורות משותפת....

E D G Y

New member
אני דווקא עניתי אחרת וקצת הופתעתי

לראות את הרוב.... עצוב...

איך אתן מבינות את זה?

מה בעצם , לדעתכן, הולך לקרות עם נשים שלא מבינות שהזוגיות היא היום הצעה לגברים בעיקר?

Betterfly

New member
הן ימשיכו להיות מדוכאות

הן ימשיכו להקריב מעצמן כדי להיות הסחורה הכי חמה בשוק ולהצדיק את הבחירה בהן, כמו שעשו דורות על גבי דורות לפניהן.

או קי מה עושים אם זה המצב?

אני יוצאת מנקודת הנחה שיש כמה נשים בעולם הזה שחושבות שהפרס בתחרות הזאת ממש לא שווה את המאמץ. בהנחה כזאת, מה לדעתך, בטרפליי, הן בכלל יכולות לעשות?

E D G Y

New member
אני עדיין מתלבטת אם הפרס שווה את

המאמץ.... בכלל לא בטוחה, אבל מקווה שכן, שיש שם גם איזה גבר שווה בשבילי שבשבילו יהיה שווה להתאמץ.... בינתיים, אני ממשיכ בשגרת הלבד שלי... אחרי הכל, זה מה שאני מכירה, יותר גרוע מזה לא יהיה...זה כבר פה.... וזה לא כ"כ נורא....

מה מזין את התקווה שלך?

מהו הדבר שבגללו את ממשיכה לקוות? במילים אחרות, על מה את "בונה"?

E D G Y

New member
על אהבה רומנטית, אך מציאותית...

שכוללת ידידות אמיצה, משיכה, אמון, כבוד ועניין הדדי והפריה הדדית.. לזה אני שואפת. עד עתה אין בי שום שמץ של רצון להתרבות, כך שאני לא מרגישה את הלחץ הזה ואני כבר בת 30.

Betterfly

New member
לחיות לבד? לוותר על זוגיות?

אני יודעת שאני לא רואה את עצמי מוותרת על זוגיות. אבל אכלתי כל כך הרבה חרא שנראה לי שבסוף לא תהיה ברירה.

Julia307

New member
קראתי באתר שהפנית אליו

וזה באמת עצוב. אבל תהיתי גם למה אין שם קצת מאמרים על נושאים כללים מעניינים כמו הסטוריה (נניח על דמויות נשיות בולטות ויש הרבה מאוד דמויות מרתקות), או מאמרים לא כבדים בפסיכולוגיה (שוודאי אפשר לסרוק מספרים) שעוסקים קצת בנושאים שמטרידים את הקוראות על מיניות ,אגו וכן הלאה. גם על משפחה וחיי נשואות טריות מותר לכתוב ,אני חושבת שזה רק יעשה טוב..האם מי שאינה רווקה מתל אביב לא קשורה לאתר הזה? הרי כמו שאנו יודעות זה לא שכל חייה של האישה הם מציאת טבעת, ומכאן שאפשר לתת דוגמא באתר. נשים מאוד נמשכות לנושא הזה כי הוא בדמן. בניגוד לגברים , שכמו במרבית הנושאים נוטים לחלק את הכל למדפים ולתת לזוגיות מקום מוגדר וצנוע יותר בחייהם, לצד קריירה מעמד כלכלי וכן הלאה. עוד משהו עצוב משלי כאן לדיון זה לא הכי קשור אבל זה כואב לי ונראה לי חשוב. אני בחורה בת 22, די משכילה דעתנית. לצערי ככל שאני יותר לומדת ומגבשת דיעות מוצקות בשלל נושאים כך קשה לי למצוא בנזוג. כשהייתי ממש צעירה לא האמנתי לבולשיט הזה שגברים פוחדים מנשים חכמות . ועם הנסיון למדתי שאם את אישה חכמה זה בסדר כל עוד את לא מנופפת בזה יותר מדי, וכל עוד את מתנהגת בצייתנות נשית אופיינית. זה די חבל ואני בטוחה שהרבה בנות צעירות קולטות את זה ומתנהגות בהתאם לקודים המצופים. ואז כשעולמך הפנימי מצטמק לא נותר אלא למצוא מפלט באהבה והרגש כך שנשים מתמכרות לנושאים הללו גם כישועה אחרי שלא משקיעות מספיק זמן ומשאבים בפתוח עולם רוחני ותכני משלהן. ברגע שיש לך תשוקה אמיתית למשהו (עיסוק) הריק שהוא בבסיסו הדוחף לחיפוש הרומנטי, מצטמצם...

למעלה