לא יכול להיות רע יותר?

pale

New member
לא יכול להיות רע יותר?

אוקיי אז ישבנו אני והחברה הכי טובה שלי בקניון וסתם לא עשינו כלום... ופתאום היא שואלת אותי את הדבר שהכי בחיים שלי לא חשבתי עליו (והוא תמיד נראה לי כ"כ מובן מאליו...) היא אומרת לי "את חושבת שיש כזה דבר הכי גרוע?" אז עניתי "בטח"!!! אז היא אמרה "מה לפי דעתך הכי גרוע בעולם שיכול לקרות?" אז אמרתי "השואה!!!!!" והיא ענתה "לא. תני מקרה ספציפי" אז אמרתי "מה שקרה לסבתא שלי בשואה..." אז היא אמרה "כן, אבל את מבינה זה לא הכי גרוע שיכול להיות בגלל שאולי למישהו אחר בשואה היה יותר נורא...." וכך המשיכה לה השיחה הנוראית על דברים שנאצים עשו ליהודים בשואה וכדומה... בכל מקרה אז אין כזה דבר הכי גרוע? בגלל שכל פעם יכול לקרות משהו יותר גרוע..?ואני הייתי בטוחה שאני יודעת מה הכי גרוע. אד איך זה מסתדר?? לא יודעת .. סתם חשבתי שאולי אני ירשום כאן כבר הודעה... LOVE

קטניק

New member
כמובן

מידי יום אני אומר לעצמי "חייך,כי מחר יכול להיות גרוע יותר" כמובן,תמיד יכול להיות גרוע יותר,כל עוד אנחנו נשארים כדי להבין שמה שקרה לי היום גרוע יותר מכל

קטניק

New member
התכוונתי לומר

תמיד יכול להיות גרוע יותר כל עוד אנחנו נשארים להבין שמה שקרה לי היום גרוע יותר מאתמול אבל לא בטוח שיותר גרוע ממחר...

לפל-כמה שנדון על זה.....

בחיים אף אחד לא יצא צודק לגמרי מפני שכל אחד יש לו הגדרה משלו להכי גרוע הגדרה שנגזרת מחייו,דעותיו ונטיותיו,לפי דעתי העיקר הוא שמוכנים להכיר בעובדה שגם לאנשים אחרים יש הכי גרוע ולא רק לנו. שלך חנה גונן

זאת הגדרה סובייקטיבית

להגדיר משהו כרע או כטוב זה סובייקטיבי לחלוטין. אדם אחד יכול להגדיר מצב או דבר מסויים כטוב ואילו אחר, את באותו דבר יראה דבר רע. אותו דבר גם לגבי כמה דבר הוא טוב או רע, וכמה הוא יותר טוב או רע מדבר אחר. ואוכל להמחיש את זה בדוגמא: אדם שמעורב בפיגוע (חלילה) מה יותר גרוע, אם הוא ייהרג או אם הוא ייפצע? יהיו כאלה שיגידו שהחיים הם ערך עליון בכל מקרה ולכן עדיף להפצע מאשר לההרג. אני אישית, אם הייתי מעורבת בפיגוע, הייתי מעדיפה לההרג ולחסוך את הסבל שעלול להגרם כתוצאה מהפציעה (נכות או טראומה כלשהי). דוגמא אחרת להגדרה סובייקטיבית של טוב או רע: לאכול ממתקים, זה דבר טוב או רע? גם על שאלה זאת, יש כאלה שיגידו שזה טוב: זה טעים, כיף ומהנה. אחרים יגידו שזה רע: מזיק לשיניים, משמין ובכלל לא בריא. כך שאין בעצם דבר שאפשר בוודאות להגיד עליו שהוא טוב כמו שאין דבר שאפשר להגיד עליו בוודאות שהוא רע.

לנטעלה-בקשר ל....

סוביקטיביות את צודקת. בקשר לפיגוע תחכי קצת לפני שאת כבר הורגת את עצמך. שלך חנה גונן

obi

New member
pale יקירתי../images/Emo41.gif

לפעמים את מצפה להתייחסות רצינית למה שאת מעלה והנה יש אנשים שבאמת חושבים שיש להם מה להגיד בנושא .. ואולי , ברגעים הראשונים את עשויה לחשוב : "כמה זה מעניין.." מה שהם אומרים, ואולי אפילו, " כמה זה חכם.." . אבל אז את שואלת את עצמך אולי "כמה באמת הם הבינו מה רציתי בעצם לומר ?" כמה הם מ ר ג י ש י ם את מה שאני מ ר ג י ש כשאני אומר את מה שאני אומר? ואז מתגנבת לה תובנה קצת מרירה שככל שנדבר יותר למישהו נגלה כמה אנו מדברים בעצם לעצמנו ... וכמה אנשים מרוצים מעצמם ממה שהם אומרים יותר משהם התכוונו לרצות מישהו במה שהם אמרו... אולי את מרגישה כך. ואולי אחרת. אבל בשירשור הזה אפשר לראות דוגמה טובה לזה כמו גם ברוב השירשורים בפורום הזה אל תיתני לאמירות אחרות לעמעם את מה שהקול הפנימי שלך אומר לך. במיוחד לא בנושא הזה יש סיבות טובות למה שאת חשה ואת יכולה ל ה ר ג י ש אותם אבל קשה מאוד להעביר את ההרגשה אם מה שאומר עשוי לדבר אליך . אמצי אותו. : .........................................................................................................................................................................................................................................................

pale

New member
obi יקירי

תודה רבה על הדאגה שלך באמת (וכמה חבל שאי אפשר לראות את החיוך שיש עליי עכשיו) ורק שתדע שהייתי צריכה לקרוא את זה פעמיים כדי להבין מה הכוונה שלך לגמרי (אבל זה היה שווה את זה...) אבל ברצינות שאני חושבת מה שאתה כתבת לי להרגיש כבר מלפני הרבה זמן... אבל תודה בכל מקרה :) xxxxxx אני

אליקים

New member
גן עדן או גיהנום

כל אחד יוצר לעצמו את העולם שבו הוא חי, אחד תמיד טוב לו,גם כשמסביב הכל תוהו ובוהו, אחר תמיד רע לו, גם כשכל העולם מחייך אליו. גן עדן וגיהנום נמצאים כאן ועכשיו, כל אחד בוחר לעצמו, איפה הוא מעדיף להיות. מי שקם בבוקר ומחייך אל החיים, החיים מחייכים אליו בחזרה. כל טוב אליקים

למעלה