לא יכול לסיים עם זה!!!!!!!!!

benedectin

New member
לא יכול לסיים עם זה!!!!!!!!!

שלום רב, כבר ארבעה חודשים אני יוצא עם בחורה שהכרתי בגילי. תחילת הקשר שלנו התאפיינה בערעור ובספקות רבים שהיו לגבי פגם כלשהוא שראיתי בפיה, (דבר שלא ראיתי מייד), אבל בגלל שאני כן נמשך אליה וחושב שהיא יפה נתתי צ'אנס לזה. כיום אחרי שהתרגלתי אליה והתוודעתי לאישיותה אני כמעט שלא שם לב לזה, למעט ברגעים מסוימים. אני רוצה להוסיף שבגלל הפחד מדחייה ונטישה בעבר, בתחילת הקשר הבעתי (בנוסף לערעור בשל הפגם הפיזי) גם אדישות וקרירות מסוימת (שכללה גם המעטה במחמאות ואי הבעת התלהבות). מצדה היו ויש עדיין רצון רב להיות איתי הרבה ואני בהרבה מהמקרים דחיתי או סרבתי להפגש איתה (חשוב גם לציין הפרעת חרדה שקיימת אצלי על בסיס היפוכונדרייה, דבר שגורם לי לחרדות משבר בפין ובשל כך התחמקויות מסוימיות מיחסי מין מרובים). בהמשך היחסים התחילות ריבים רבים בשל הרצון שלי להיות הרבה פעמים לבד, וההרגשה שלה שהיא רודפת אחריי, "ניתוחי אופי" ו"התנשאויות" שהיא אומרת שאני עושה לה. מריבות שלוו בפרידות מדומות ובאיומים בהן. אני מצדי לאחר שהבנתי ממנה שאני פוגע לה בהערכה העצמית, ניסיתי להסביא לה מאיפה נובעת האדישות וחוסר הפרגון וגם ניסית להראות לה שלא כך אני חושב. המצב הפך להיות שכל פעם שהיא הרגישה שקשה לה להמשיך איתי למרות אהבתה הרבה היא אמרה שנפרדים ובד"כ לאחר זמן קצר בקשה לחזור. כל אקט כזה מלווה בהודעות SMS רבות, קשות ועיונות, בשיחות ארוכות ורבות על מה מפריע לה (אם חזרה עצומה וחפירה עמוקה במוחי וברגשותינו). הסיבה המרכזית שאני פונה לכאן היא שאני מרגיש כאילו הקשר הזה נועד לכישלון, כאילו אני באמת לא אוהב אותה (לפחות לא כמו שהיא) ושאני נשאר איתה בגלל הפחד מבדידות ובגלל הזמן הרב שהייתי לבד לפני כן. החרדה הכללית שלי רק גורמת לתחושות אלה להתגבר ולהרגשה שכל ניסיון והצלחה בהסברת דברים, בהסכמה ובהרגעות הם כאילו מיותרים ומזוייפים. הפחד היותר גדול הוא שהיא תעשה את זה בסוף באמת ואז האגו הפגוע שלי ממלא יפגע עוד יותר, וגם אכנס למשבר שממנו יהיה קשה לי לצאת ולהמשיך הלאה. אני רוצה להוסיף שאני מטופל בכדורים וגם כרגע סיימיתי טיפול בשיחות (המטפלת לא ייעצה לי לסיים את הקשר איתה, אבל במקרה הזה אני מרגיש שלמרות משיכתי, החיבור והעניין שיש לי בבחורה אנחנו אולי פשוט לא מתאימים (כדבריה של הבחורה עצמה) ולי אין את האומץ להפסיק עם זה. מה עושים לעזעזל??????????????? רב תודות, ומצטער על הפירוט הרב.

דווקא מהמצב הכביכול נואש שלך יש לך הזדמנות

לעשות אחרת. להשתחרר מהתלות במשפטים "הפחד הגדול ביותר שלי" או " אגו שלי פגוע וממילא יפגע יותר...." ועוד הרבה אמירות שכאלה. אלה מנהלים לך את השמחה ומונעים וימנעו כל סיכוי למשהו שיכול להיות אחרת. ספרת על טיפול שאתה הולך אליו ועל כדורים שאתה לוקח, איני יודעת מה הרקע לאלה אבל במסגרת בדק הבית תבדוק האם הם מועילים לך? האם השתפר מצבך מאז התחלת ? אתה צריך להחליט שאתה יוצא לדרך חדשה, שאתה רוצה אחרת ולהפסיק לחיות בתוך המלכודת הקטנה שיצרת. אתה צריך ללמוד לעשות דברים שנכונים לך, להיות בקשרים שנעימים לך, בזוגיות שמחמיאה לך. האם הזוגיות הנוכחית משמחת אותך? אתה צריך כדי להרגיש אחרת, טוב יותר כמובן, לחיות על פי מדדים מסויימים שתציב לעצמך וכאשר משהו או משהו אינם מתאימים, לא להיות במקום הזה. זהו דבר שצריך ללמוד . ללכת על כל קשת החיים שלך, מקום עבודה,זוגיות, חברים,פסיכולוגית,בית ועוד... אם אינך יכול לעשות זאת בכוחות עצמך (זה בהחלט לא קל) מומלץ שתעזר בטיפול אבל כזה שמשפר את מצבך ומקדם אותו . מקווה שהבנת את הכיוון ותוכל לו.

למעלה