לא יכול לצפות אונליין- דפדפן כרום

wil

New member
אז זהו, שכשאתה עובד דרך פרוקסי לא רשום לך כלום.

לכן נשמע שמה שאלעד כתב נכון.
&nbsp
הבהרה - אני לא בחו"ל כרגע ולא צופה בכלל ב-VOD המדובר,
השאלה היתה תיאורטית.
&nbsp

eladts

New member
כדי להפר זכויות יוצרים

יש ליצור עותק של היצירה ו/או להפיץ את היצירה ברבים. בצפיה ישירה לא נוצר שום עותק כך שאין הפרה מצד הצופה. כמובן, אלע״ד אז מי שרוצה תשובה מוסמכת שיפנה לאחד שהוא כן עו״ד.

יוסיא7

New member
לא יכול לצפות אונליין- דפדפן כרום

שלום, מקווה שהגעתי למקום המתאים, יש לי דפדפן כרום ואני מנסה לצפות בסרטונים דרך האתר וואלה והוא כותב לי שהצפיה מורשית לתושבי ישראל בלבד. בהגדרות מערכת הפעלה מוגדר זמן ישראל. למישהו יש מושג?
תודה.

eladts

New member
אתה נמצא בישראל?

הזמן שמוגדר במחשב שלך לא רלונטי. מערכות הגבלת תוכן לפי איזורים גיאוגרפיים מזהות אותך לפי כתובת IP. אם אתה ממוקם פיזית בישראל אבל המערכת חושבת שאתה בחו״ל פנה לתמיכה של ואלה ע״מ לפתור את הבעיה. אם אתה באמת ממוקם בחו״ל, תצטרך להשתמש בפרוקסי ישראלי כדי לעקוף את החסימה (ולהפר זכויות יוצרים).

wil

New member
להפר זכויות יוצרים?

אם אני גולש באופן קבוע דרך פרוקסי וצופה בסרטון כזה, אני מפר זכויות של מישהו?
וואלה לא מבקש אישור מראש של המשתמש שהוא נמצא באיזור גיאוגרפי מסויים.
הם משתמשים בכלי טכנולוגי בלי לשאול את המשתמש.
&nbsp
איך זו אשמת המשתמש אם הוא בסך הכל נכנס לאתר וצפה בסרט?

eladts

New member
אתה לא מפר כלום

אתה גורם לואלה להפר את זכויות היוצרים של בעל הסרט, שנתן להם רשות להראות אותו רק לתושבי ישראל. אבל אם אתה בחו״ל, למה אתה צריך לראות סרטים דרך ה-VOD המעפן של ואלה באיכות VHS?

יוסיא7

New member
כן, בישראל.

פירמטתי אתמול את המחשב והתקנתי ווינדוס 10, בדקתי את האיזור המוגדר במערכת ההפעלה ואת השפה וזה מוגדר על עברית/ישראל.
מאד מוזר, אף פעם לא קרה לי מקרה כזה.
תודה ;)

eladts

New member
מי ספק האינטרנט שלך?

אולי כתובת ה-IP שאתה מקבל היא מטווח כתובות שהרכש רק לאחרונה ע״י הספק ולכן אינה מזוהה ככתטבת בישראל. בכל מקרה, הגדרות במערכת ההפעלה אינן רלונטיות.

cheif

Member
מנהל
כתובת IP

אצל איזה ספק אתה ומה כתובת ה-IP שלך?

למעלה