לא ילד אבל גם שואל .....

קובי2003

New member
לא ילד אבל גם שואל .....

ד"ר סטולוביץ שלום . אני בן 29 עם פזילה מולדת בעין שמאל ( זווית רחבה ) , לפני מעלה ל 15 שנים עברתי ניתוח לתיקון הפזילה ,הניתוח לא הצליח. לאחרונה אני מחפש אוצפיות לתיקון הבעיה ברמה האסטטית תחילה ואם יתאפשר גם ברמה של הראיה עצמה ( ברור לי שהמוח לא יקבל לעולם את התמונה שתשלח מעין זו ) . לאחרונה אני שומע יותר ויותר על המונח adjustbel suture בתחום הניתוחים לתיקון פזילה , האם תוכל להסביר את המונח ואת משמעותו ? האם תוכל לתת קצת מידע על מהלך ניתוח שכזה ? ( תהליך ,זמן החלמה,משך ניתוח וכ"ו ) האם בגילי רצוי לבצע סדרה כזו של שני ניתוחים ( תיקון פזילה ולאחר מכן תיקון ראייה ?) האם תיקון פזילה בלבד תפגע בכושר הראיה שלי כיום ? האם ידוע לך על מסלולים לניתוח בהשתתפות של קופות החולים השונות ? ( אני בכללית מושלם ) ? האם אתה מנתח בתחום זה ? אם לא האם יש לך רשימת רופאים מומלצים בתחום ( אם יש צורך אתקשר למרפאתך כדי לקבל את המידע ). אם את כן מנתח , כיצד ניתן ליצור איתך קשר ? אשמח לכל מידע בנושא . תודה רבה מראש קובי יוסף

תשובה

שלום רב! adjustable suture היא שיטת ניתוח בפזילה המאפשרת התאמה למחרת של זוית הפזילה שנשארה.בסוף הניתוח אין קושרים את החוט קשר סופי אלא מאפשרים מתיחה או שחרור שלו.תהליך ההחלמה הוא אותו דבר כמו ניתוח רגיל.ניתוח פזילה לא אמור לפגוע בכושר הראיה.לכל קופת חולים יש רשימה של רופאים המתעסקים בניתוחי פזילה.אני מנתח פזילה אך לא במסגרת קופות החולים אבל יש החזר של הבטוחים המשלימים.

למעלה