לא כואב לכם הלב?

Matan103

New member
לא כואב לכם הלב?

לא כואב לכם הלב לראות את כל החברה האלה שוכבים כאן בחוסר מעש? שומרים אותם למטרה מסויימת? יש ב airliners מלא תמונות כאלה וכל פעם כואב לי הלב מחדש כשאני רואה אותן.. יש גם דגמים חדישים יותר, כמו ה 747-422, למה הם שוכבים שם ככה? גררר..

ארזS

New member
ונגיד שה../images/Emo23.gif כואב

זה יעזור לי לקבל אחד במתנה ?

YHS

New member
ונגיד שתקבל אחד במתנה...

מה תעשה איתו? אתה יודע מה? אחד 747 שם שייך לך. אני נתתי לך בסמכותי. עכשיו, מה הלאה? אני מבקש שתפנה את הגרוטאה שלך מהשטח שלי תוך שבוע, כי עולה לי להחזיק אותה שם. תודה.

dvir 12780

New member
למה לא מקימים מוזאונים?

למה לא מקימים מוזאונים של תעופה אזרחית. לא חבל על כל המטוסים האלו?

Aviation Addict

New member
מקימים לא מעט כאלה

אבל התחזוקה של המטוסים האלה עולה הון! חבל ועצוב, אבל זו דרכה של העולם, כמו מכונית שכבר לא שווה להחזיק גורסים אותו לחתיכות, כנ"ל מטוסים. עצוב אבל זה מה יש.

SaRgE

New member
אני מזמין אותך לפתוח חדשות..

המצב הכלכלי של הממשלה על כל משרדיה לא מזהיר ואני משוכנע שכרגע דברים כאלה לא נכנסים בסדרי העדיפויות.

dvir 12780

New member
אני לא מבין../images/Emo2.gif

מה הבעייה לקחת מספר מטוסים שיצאו משירות, לשים אותם במגרש- ולתלות שלט- "מוזיאון"? זה לא דורש תקציב גבוה.

YHS

New member
ואת ה"תקציב הלא גבוה"

מי ישלם? בנון ישלם? ומי ישלם את מחיר המטוסים לחברה שהיא בבעלותם? גם מטוס שלא טס שווה משהו. לפחות מחיר האלומיניום שבו. ואין יראו המטוסים אחרי שנה? מה ישאר בהם? שמו מטוסים בכמה מקומות בארץ. אתה יודע מה נשאר מהם ?

YHS

New member
אה עוד משהו

ומי ישלם את מחיר המגרש? ושמירה על המטוסים? וגדר? וגינון? ופינת צל? ושרותים? וארנונה לעיריה? או. קיי. אז יש מגרש. אי שם ליד קרית גת. כי הוא מאד זול. שמתי שם שני ג'מבו ישנים של אלעל, אחד 707 ישן של חיל האויר, אחד ויקאונט ושני דש 7 של ארקיע. אתה תגיע לשם פעם בחודש?

SaRgE

New member
../images/Emo140.gif בגדול, הרעיון שניסינו להעביר

הוא שמלבד המטוסים עצמם יש המון "מסביב" לכזה פרויקט. אם יקחו מספר מטוסים שיצאו משירות וישימו אותם במגרש, מה ימנע מכל מני אנשים לחבל בהם, לבזוז חלקים ועוד כלמני דברים כאלה..? לא פשוט ולא זול אבל אם יהיה דבר כזה בארץ יכול להיות מעניין
(מותר לחלום
)

אמיר72

New member
אני אנסה להסביר את כוונתו של YHS

יש בעיות מרובות עם המוזיאון היחיד שכבר קיים בארץ, מוזיאון ח"א. למרות שיש לי ולאחרים טענות קשות מאוד על ניהול המוזיאון, המעבר מערימה של מטוסים למוזיאון חי ונושם הוא לא פשוט. לדוגמה: מיקום, קרקע, תחזוקה, ארנונה, פיתוח, גינון, תשתיות, ועוד. מי שיצא לו לראות מטוסיםשהוצבו בארץ, בכל מיני מקומות, איך הם נראו בעבר ואיך הם נראים כיום, יודע על מה אני מדבר. לדוגמה: ווטור בכפר גלעדי; פוגה בגבעתיים; כל מיני מטוסים בקיבוצים, ועוד. בקיצור, לא פשוט. לא "לוקחים כמה אוירונים ישנים ושמים" ויש מוזיאון. ממש לא.

YHS

New member
תרשה לי לתקן אותך.

יש בארץ עוד מספר "מוזיאונים". ראש וראשון אולי היא התצוגה בטכני של חיל האוויר. אמנם לא פתוחה לקהל באופן קבוע, אבל אני חושב שבימי עצמאות יש כניסה. אם איני טועה גם במוזיאון הארץ, באתר ה"טכנולוגיה" יש מספר מטוסים (אוף, מזמן לא ביקרתי שם). בקיבוץ רביבים יש דקוטה ואוסטר (?). מי שרוצה לראות דקוטה - שיגיע לשם. בכרמיאל יש סקייהוק על עמוד (זה מוזיאון?) ובאילת יש דקוטה בשדה. בבקום בתל השומר יש מספר מטוסים, כך שכל מתגייס יכול לראותם (זה היה בשבילי מזמן). בטח יש עוד מקומות שנשמטו מזכרוני.

אמיר72

New member
הסקייהוק בכרמיאל הוא אנדרטה

לזכרו של חייל שנהרג בתאונת מסוק ב-1996

RonGreen

New member
אם כבר מדברים

אז הנה הסקייהוק! מבקר שם כל פעם שאני מזדמן לכרמיאל. נמצא בפארק משחקים קרוב לאורט הורוביץ.

למעלה