לא כותבת כאן בד"כ

לא כותבת כאן בד"כ

אבל אני צריכה מקום לפרוק קצת, ובפורומים הרגילים שלי מכירים אותי יותר מדי. אני חוזה מראש שההודעה הזאת תצא מבולבלת, כי אני די מבולבלת, פשוט אין לי מושג מה לעשות עם עצמי. זו השנה השלישית שאני מנסה להתקבל לרפואה, השנה השלישית שבה אני חורשת את הנשמה שלי כמעט בלי הפסקה, מוותרת על הרבה דברים, רק כדי להוציא ציונים מספיק טובים בשביל להתקבל, ולפי הציונים שקיבלתי היום, גם השנה זה כנראה לא הולך לקרות. כשהייתי בתיכון נכנס לי לראש הג'וק של רפואה, ומאז הוא לא יוצא משם, לא משנה מה. אז אחרי הצבא עבדתי קצת, והתחלתי לעבוד על שיפור ציונים כדי להתקבל. רק מי תיאר לעצמו שיש עוד אלפים בדיוק כמוני ורק מאות בודדות של מקומות באוניברסיטאות כל שנה. בשנה הראשונה של השיפורים עשיתי טעות ונכנסתי למכינה במקום לשפר בגרויות. הטעות הזאת עלתה לי בסופו של דבר בשנתיים, שאחריהן החלטתי להיכנס לביולוגיה כדי לנסות להתקבל על סמך הציונים האקדמיים. הבעיה היא שהגעתי לביולוגיה כבר כל כך מותשת מהשנתיים הקודמות, שפשוט לא למדתי כמו שצריך, כל השנה. אז בסמסטר א' זה לא השפיע יותר מדי כי את הרוב המכריע של החומר ידעתי עוד קודם מהמכינה. בסמסטר ב', שיותר עמוס, ועם קורסים קשים יותר, נפלתי די חזק. במשך הסמסטר לא למדתי כמעט כלום, רק הגעתי להרצאות ועשיתי טובה שסיכמתי טיפה. בתקופת המבחנים כבר ממש לא היה לי כוח ולא למדתי כמו שצריך לשלושת המבחנים הראשונים, מה שיצר צורך במועדי ב'. אח"כ לקחתי את עצמי קצת בידיים ולמדתי לשני המבחנים הבאים, אבל כשהגיע עוד מבחן, מועד ב' של אחד המבחנים הראשונים, שוב התחלתי לזלזל, ובסוף יצא שקיבלתי במועד ב' עוד פחות ממה שקיבלתי במועד א', ואת זה גיליתי היום. היום גם ניגשתי למבחן האחרון, מועד ב' נוסף (שאליו דווקא למדתי לא רע, אבל אני עדיין לא בטוחה שהלך לי טוב), כי אני צריכה להגיש את כל הציונים ביום חמישי הקרוב. הבעיה היא שבגלל המבחן הקודם, גם אם יהיה לי 100 במבחן שעשיתי היום, הממוצע של השנה הזאת לא יספיק לי כדי לקבל זימון למיונים. מה שיישאר לי זה סכם לפי ממוצע מכינה ופסיכומטרי, שהוא די גבולי והסיכוי שלי להתקבל איתו תלוי כמה טוב אני אשחק במיונים לרפואה. עד לפני כמה חודשים, לא משנה כמה קשה היה לי, המחשבה על לוותר אפילו לא חלפה לי בראש. כשמשהו לא הצליח, כל פעם הפקתי לקחים וחשבתי מה לעשות הלאה. בחודשים האחרונים התחילו לעלות בי ספקות אם זה באמת שווה את כל זה. אם זה היה שווה לאבד שלוש שנים מהחיים שלי על מרדף אחרי ציונים רק כדי להגיע למקצוע כל כך קשה ותובעני כמו רפואה, אם אני בכלל מתאימה לרפואה. כי הרי לא יצא לי ממש לעבוד במשהו שקרוב לעולם הזה, מה שאני יודעת אני יודעת מספרים ומהביקורים שלי בתור חולה בקופת חולים ובתי חולים. אני מניחה שלספקות האלה היה חלק לא קטן בעובדה שפשוט הפסקתי ללמוד כמו שצריך, ונכנסתי למין מעגל כזה שיש לי ספק, ובגללו אני לא לומדת, ובגלל שאני לא לומדת, אני לא מצליחה להגיע לציונים שאני צריכה, מה שגורם לי לעוד ספקות. ועכשיו הגעתי לנקודת שבירה נוספת מיני רבות שהיו לי בזמן האחרון, והפעם הדמעות פשוט לא מפסיקות לרדת, והחנק בגרון לא נעלם. אני מנסה לחשוב על מקצועות אחרים שאולי אני אהנה לעסוק בהם, אולי להמשיך עם ביולוגיה, אבל עד כמה שרפואה זה קשה, אני לא מצליחה לחשוב על מקצוע שייתן לי כל כך הרבה סיפוק כמו שיהיה לי מרפואה. מכאן אני פשוט לא יודעת מה לעשות. פעם הייתי כותבת את כל זה בקומונה של לימודי רפואה שהייתה, אבל היא הפכה לפורום (ובגלל זה אני יכולה לכתוב כאן), ואני כבר לא מרגישה בנוח להשתפך שם ככה יותר. לא יכולה להראות לאנשים שנעזרים בי כל יום את הצדדים החלשים שלי. אתם לא חייבים להגיב, כתבתי את זה כאן רק כדי לפרוק קצת, בתקווה שזה יעזור. תודה בכל אופן למי שקרא עד כאן. אושרית.

AnnabeI Lee

New member
הסטנדרטים של לימודי רפואה בארץ הם

באמת מטורפים, ולא תמיד בצדק. אני לא יודעת אם שקלת לנסות ללמוד באירופה, אבל כדאי לך. אל תוותרי על החלום שלך בגלל היאוש הזה עכשיו. עדיף יאוש של כמה שנים עכשיו מאשר לקום כל יום בבוקר לעבודה שאת לא אוהבת ולחשוב "אם רק הייתי רופאה עכשיו". אמא שלי ויתרה על לימודי רפואה למען ביולוגיה. היא הייתה מורה כמה שנים וויתר, והלכה ללמוד מנהל עסקים- זה פשוט לא זה. אם רפואה זה מה שמדליק לך את הניצוץ העיניים ואם את לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר, אז לכי על זה!

אני מכירה הרבה

שלמדו בחו"ל - הונגריה, לטביה, איטליה... מסתדרים אם זה מה שבאמת רוצים.

למעלה