לא כיף לי

frustrated

New member
לא כיף לי

לאחרונה, אני ממעט להשתתף בפורום יחסית לתקופות אחרות. זה קורה בגלל שלא כיף לי. הפורום הזה מושתת במידה רבה על הדדיות - אנשים מפרסמים, מגיבים, זוכים לתגובות וכולם יוצאים נשכרים. לכן, במידה רבה, הוא גם מושתת על כנות. להגיד למישהו שאתה אוהב יצירה שלו זה קל. מאוד קל. להגיד למישהו שאתה לא אוהב יצירה שלו, זה כבר דורש יותר אומץ, במיוחד לאחר היכרות וירטואלית של כמה חודשים עם אותו בנאדם. במקרה כזה, הדרך הקלה ביותר היא פשוט חוסר תגובה, אך גם הדבר הגרוע ביותר. זה מסרס את הפורום, והופך אותו למקום שלא מאפשר התפתחות וצמיחה. לאחרונה, אני מרגיש אני לא נהנה מקבלת תגובות. לכל יצירותיי האחרונות, זכיתי לתגובות מעטות מאוד, ורק קומץ קטן ביותר מהחברים הותיקים בפורום טרחו להגיב. זה מוציא את כל הכיף מההשתתפות בפורום. אני לא כותב מילים אלה בטינה או בכעס, כי למדתי שאין טעם בנטירת טינה כלפי אנשים אחרים. אני כן כותב אותן מתוך איזושהי תחושה של אכזבה, אך בעיקר תחושה של השלמה. באתי, השתתפתי, נהניתי, למדתי, ותם הסיפור. כנראה שכל מערכת יחסים מגיעה למצויה בשלב מסוים. תודה לכם, ובעיקר לקסנדרה הנהדרת, שטורחת ומשקיעה, ובין כל אלה היא גם מספיקה להיות מוכשרת להפליא. מתוסכל ברגעי חולשה קיומיים.

aiziq

New member
ידידי,

אני מצר על הודעתך זו ובאותה נשימה אני רוצה לומר:" אמרתי לך". כשהגבתי ליצירתך " השירה מזקינה אותי" אמרתי לך :המסר שלך עובר גבוהה מעל האנטנות שלי, אני לא מבין מה אתה אומר. אתה אמנם שיבחת את כנותי אך בה בעת היית זחוח ומלא ביטחון עצמי והרגשת יופי עם עצם היותך מורכב, לא פשוט ומתוחכם. כשלא מבינים מה אתה אומר, האמצעים להעברת המסר(כלומר הכתיבה המדהימה שלך) לא יכולים להועיל. אם חיפשת סיבות למיעוט התגובות אליך, אולי כאן נעוצה הסיבה: הכישרון שלך ענק, הטכניקה שלך לא תסולא בפז אבל אתה בוחר ליצור אניגמות. אני יודע שלא לתגובה כזו קיווית אבל את הכנות שלי אתה מכיר. בכל מקרה, אם נראה לך שהכל שטויות, אולי גם זה נכון. בידידות, איציק.

בבקשה לא../images/Emo39.gif

מתוסכל יקר, לאחרונה, מטעמים מאוד אישיים של עומס, אני בקושי כותבת או מגיבה. ראה בכך התנצלות אישית שלי שלא הגבתי לך. אני מאוד מעריכה את הכנות שלך ולכן גם את תגובותיך הקוטלות. אני אשמח אם תשקול שוב את הפרישה הזאת. לכל אחד יש רגעי חולשה קיומיים. המזל (פרח ממרום שנותיה) שהם עוברים... מחזקת את ידיך ומקווה שבכל זאת תהיה זו פרישה זמנית קצרה. משהו כמו יום או יומיים. לכל היותר. שלך,

קסנדרה*

New member
מתוסכל יקר , לא היה לי כייף לקרוא

במיוחד אני מסכימה עם חלק מהמשפט המסכם בהודעתך "ברגעי חולשה קיומיים" והם מן הסתם פוקדים את כולנו. קראתי את הודעת הפרישה שלך בסמיכות לרגעי חולשה קיומיים (כדבריך) שפקדו גם אותי. גם אני עוברת תקופה לא קלה בפורום, מחשבות רבות מתרוצצות בראשי. מחד אני רוצה לפרוש ולהמשיך הלאה (ולא כי מיציתי, הסיבות הן אחרות) ומאידך קיים גרעין בקהילה הזו שאני מרגישה שאני חייבת לו את הישארותי בתפקיד התובעני הזה ולעתים אף כפוי טובה (רגע של וידוי). המלחמה ניתשת בי, אבל אני ממרומי גילי יודעת שיש לשים את הזכות והחובה כל אחת על כף המאזניים האחרת ולאמוד את התוצאה. ראיתי את התפתחותך המהירה ונהנתי מכתיבתך, הסבתי את תשומת לב יוצרים מוכרים ומבקרי ספרות שאני איתם בקשר לכתביך, הייתי גאה בנוכחותך בפורום ואני עדיין. חסרונך, אם תחליט לפרוש, יבלוט בפורום, לא רק ביצירותיך רבות הדמיון והכתובות בהבעה מרשימה, אלא גם בתגובותיך. אני מודה לך על המלים הטובות שכתבת עלי ואלי, ומקווה שתשקול את העניין שוב ובפעם הבאה אולי בקצת פחות "חולשה קיומית" ותחליט לתת לנו הזדמנות נוספת לשפר את הטעון שיפור. יתכן שיש מקום להזכיר שוב לחברי הפורום להשתדל קצת יותר בנוכחותם בפורום וכפועל יוצא גם במתן תגובות, ואעשה זאת כבר בימים הקרובים. בהערכה רבה קסנדרה

TמחפשT

New member
מתוסכל אתה ממש צודק!

תודה שהארת, גם לגבי יוצרים אחרים שאולי צריכים את התגובות האלה שלנו כמוך. לחברי הפורום הזה יש הערכה גדולה אליך, ליצירותיך ולתגובותיך ואתה כבר אמור לדעת את זה. אני מקווה שרגעי החולשה האלה יעברו לך מהר מאוד! לחברי הפורום הזה יש הערכה גדולה אליך, ליצירותיך ולתגובותיך ואתה כבר אמור לדעת את זה. אנחנו פה ומחזקים את ידיך! אני אישית לא הרגשתי שמערכת היחסים הזאת הגיעה לסיומה אלא בקושי התחילה!! אינני יודע כל-כך מה הולך מאחורי הקלעים של הפורום, אך מבין כי זוהי תקופה קשה. צריך להתחזק ולחזור ואני מקווה שכמו קסנדרה והאחרים, כך גם אתה תנהג. תודה לך. ושוב, אני חושב שאני מתנצל בשם כולם ומאחל לך ולנו חזרה מהירה שלך.

מתוסכלי היקר

לא מזמן שתפתי את קסנדרה ואמרתי לה שיש לי מן הרגשת לאות כזו המציפה אותי עד כדי כך שאין לי כוח לכתוב , להגיב ליצירות או אפילו לקרוא, ההמלצה הייתה לקחת פסק זמן, זה עושה טוב האמן לי מתוסכלי, גם אל תשכח שאתה בתקופה לחוצה כזו של מבחנים, לכן הכל יחד זה מתיש. מתוסכלי למדתי בחיי שהכי טוב בשבילי לא לצאת בהצהרות חד משמעיות לגביי עצמי, אחרת אני לא אוכל לסלוח לעצמי כי אני מפרה את ההצהרות הללו כל שני וחמישי
, אל תחמיר עם עצמך יותר מידיי.... קח תזמן שאתה זקוק לו(לא יותר מידי
) וחזור אלינו עם כוחות מחודשים. חיבוקים סנדרלין

צינסקי

New member
התייחסותי המפורטת ../images/Emo11.gif

קראתי היטב את דבריך. יש בהם הרבה מן החוסר הוגנות וכנות, כמו גם אנוכיות וראיה צרה מאד של עצמך בתוך המכלול הזה שנקרא פורום. זו כמובן זכותך המלאה, אין חולק על כך. לדבריך אתה לא נהנה מקבלת התגובות, אתה מקבל תגובות מעטות בלבד ובגלל זה לא כיף לך לכתוב בפורום. אתה מאוכזב אך השלמת עם המצב. ומעבר לכך, יש גם את ההודעה הזאת על העזיבה שמצאת לנכון לפרסם לראשונה כאן בפורום לעיני כל ולא להודיע על כוונתך למי שראויה לכך יותר מכל - לקסנדרה. שמע נא יקירי. אתה בחור מוכשר מאד, יודע לכתוב היטב. על כך אין עוררין. אתה גם אדיב מאד, נחמד ונותן ביקורת הוגנת ועניינית. למרות זאת, תחושתי היא כי קיבלת במהלך שהותך כאן ניגוב רציני לאגו, כזה שהותיר רשמיו בך ולאו דוקא לחיוב. איני כל כך יודע על מה אתה מדבר כשאתה מציין את מיעוט התגובות. כל יצירה שאתה מעלה כאן זוכה לשלל מחמאות שלא היו מביישות את ביאליק ירום הודו. אני מניח שאתה מצפה לעשרת אלפים צופים ביד אליהו שיריעו לכבודך עם כל יצירה שנכתבת. צריך גם תמיד לזכור את מגבלות הפורום, עובדת היותו פורום חובבני ולא מקצועי, רוב האנשים שבו חולפים ובאים ולא קבועים ואוהבי שירה צרופה. לעיתים מכה בי תדהמה עד כמה אנשים מלאי ציפיה מהמקום הזה לשמש כירחון השירה הבינלאומית ושוכחים את מקומו כפורום שירה באינטרנט. מכאן נובעת לעיתים ציפיה לסטנדרטים של יכולת הטלת ביקורת מקצועית/ספרותית שלא תמיד ניתן לצפות מאנשים ברי חלוף כאן בפורום. לעיתים שוכחים כי אנשים אוהבי שירה אינם תמיד אלו האוהבים לכתוב ולבקר אותה. הם אינם חייבים לבוא ולהותיר טביעת אצבע של מבקר. חשוב על כל אלו שקונים ספרי שירה (כל החמישה) - האם הם קונים ספר כי הם אוהבים לקרוא ולהנות משירה צרופה, או שמא הם מחוייבים להיות ביקורתיים בקריאתם ולמצוא את פגמי המשורר. אל תניח לדברי להטעות אותך. אדם ראוי שיעשה את שטוב עבורו. טוב לו להשאר - ישאר, טוב לו בלכתו - יקום וילך. כמו כן, אחזור ואומר כי אני מעריך מאד את כתיבתך וכנותך, אני באמת ובתמים מחבב אותך מאד. ניתן לומר כי אם לא כן, לא הייתי טורח וכותב את כל זה למישהו אחר. ביקורתי אינה באה מכיוון זה כלל. אך כמו שאמרת - באת, השתתפת, נהנית, למדת ותם הסיפור. לך לשלום, המשך ללמוד ולכתוב, אני מניח שתחפש ותמצא בית חילופי, מאחר ואיש כותב ראוי שיפרסם את כתביו ולא ישקע עימם במרתפים. צינסקי.

מלים כדורבנות...../images/Emo39.gif

גם אם אינני רוצה שמתוסכל יפרוש, (כפי שכתבתי מפורשות), המלים הנוקבות שלך והברורות מצאו חן בעיניי. האמת - לפעמים כולנו צריכים לרדת ממרומי האגו שאיליו טיפסנו. (ויש כמה שאם ינסו לרדת משם, ישברו ת'רגליים לפחות...) נ.ב. פרח במצברוח של חיוכים.

למעלה